Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 558
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 600
  • На земята, която е всъщност звезда.
Но когато човек сам не може да помисли за здравето си, или това на околните, то се налага други да вземат решения вместо него.

Еха,това ми е любимото!Пък много си се загрижила за здравето ми ...Най-обичам някой да взима решения вместо мен ooooh!

Обаче ти, когато пушиш, вземаш решение вместо непушачът до теб. Дори да сте навън.

Мисля,че прекалявате.Ами ,ако на някого не му харесва цвета на косата ми и се изприщва-да го сменя?!Чак пък и назидателни коментари за пушене в къщи ooooh!А в тоалетната може ли?Имам две деца,да не се обадите на Агенцията за закрила,м?

tara31, постът ми е отговор на горния над мен. Просто искам да покажа, че това твърдение може съвсем спокойно да се обърне в обратната посока. Аз, лично, нямам нищо против някой да си пуши на открито, но когато разсъждавате, айде да не е само от позицията колко много ви се пречи да пушите, а малко да погледнете ситуацията от другата страна.

zuzka@, горките вие, а?  Laughing Споко, не драматизирай, никой няма да ви избие, спокойно си пуши у дома.

# 601
А и както казах и сега има места, на които пушенето е забранено и на никого и през ум не му минава да запали на такова място. Но не съм видяла да се посещават само от непушачи.

Пушачите по погледа ли ги разпознаваш?  Mr. Green

Не, хвърлям по един боб в киното или театъра и така ги разпознавам....
Имам достатъчно приятели пушачи, с които сме гледали по 3часа филм в кино, пък не съм ги видяла да се тръшнат между седалките с абстиненция....

# 602
То и не е задължително целта да е "кафе с дете". Може да се наложи да изчакате нещо, някой един час. Какво се прави в такава ситуация? Стоим един час навън в студа сакън да не влезе детето в кафене!
А ако 16 годишния ви син ходи на уроци по английски и между уроците и училище има един незапълнен час? Тича към вкъщи, тича към детски център? Е, аз предпочитам да седне в топло, уютно кафене, да изпие един сок и да изчака времето за училище.   33uu

И какъв е проблема да изчака в сладкарница, например? Защо непременно трябва да е в кафене?
И в крайна сметка, никой не иска всички заведения да са за пушачи, явно това колкото и да го пишем, няма да го прочетете.

...Айде стига  -  докато вие пушачите не се научите, че не можи всички само с вас да се съобразяват и докато не започнете да спазвате правилата съм за пълна забрана...

Но тези, които не спазват правилата, не спазват и пълната, какво се постига? Едно голямо нищо. Ето, Франция поне си признава.

П.П. Моят мъж е бивш пушач, но е много толерантен и никога не е правил проблем за пушене, хората са различни.

# 603
Разбира се, че има и никой не протестира - болници, детски площадки и всякакви други, тук говорим за кафене или нощен клуб. Мирама, престани да говориш глупости, аз много непушачи съм виждала на места, където се пуши - никой не е умрял.

# 604
Имам достатъчно приятели пушачи, с които сме гледали по 3часа филм в кино, пък не съм ги видяла да се тръшнат между седалките с абстиненция....

И аз не излизам от киното да пуша, нито от самолетите слизам са пуш-пауза. И на работа по над 8 часа не пуша. И какво общо има това с темата?
А в постинга ти, на който отговорих писа, че в заведенията които спазват забраната ходят и много пушачи. Та ми беше интересно как ги разпозна.

# 605
Трещерица, естествено, че ще си виждала, до сега се пушеше навсякъде. Дори и на местата, където уж са за непушачи.
Или непушачите да си стоят в къщи, като не искат да дишат смрад викаш?

Check Please, аз ти отговорих вече, хвърлям по един боб и така ги разпознавам...
Пък и те излизат да пушат отпред, или си носят електронна цигара. Или това не е достатъчно според теб да разбереш дали един човек пуши, или не?

# 606
Да, не съм умирала, само съм излизала със зверска криза навън. Обаче, да, аз съм си виновна, че в разцвета на младостта си  Mr. Green съм решила да изляза на бар, дискотека, ресторант, а не да си седя и къткам дихателния проблем вкъщи с плетката. Обаче като спра да дишам и хукна навън, и хукваха по 2-3ма младежи да ме спасяват  Laughing Та ей на, сега е ред на пушачите, като им се пуши  - излизат, пушат си и се социализират, вместо аз да излизам, за да дишам и да се социализирам  Simple Smile

# 607
Пък и те излизат да пушат отпред, или си носят електронна цигара. Или това не е достатъчно според теб да разбереш дали един човек пуши, или не?

Не мога да разбера защо аз не ги виждам тези тълпи от пушачи пред заведенията. Никакви даже не се виждат. Пък около нас не е като да няма двайсетина заведения. Виж такива, чиито външни маси са пълни и в студа, а вътре няма никой - колкото искаш. Една предприемчива англичанка, която наскоро си откри кафене дори им раздава одеала, освен отоплението с газови печки разбира се.  Sunglasses

Или непушачите да си стоят в къщи, като не искат да дишат смрад викаш?

Ти последно пушач ли си или непушач?

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 14:47 от Анонимен

# 608
Еовин, ти говориш за времето, когато нямаше заведения за непушачи, никой не иска това  Peace

# 609
  • София
Аз съм на междата - пуша с пушачите, а иначе не се сещам изобщо.

Абсолютно ЗА съм да НЕ се пуши в заведенията, отворени за всеки.
Абсолютно ЗА съм да СЕ пуши където си искаме другаде - частни партита, навън, вкъщи (ако не ви боли за децата).
Но там, където освен себе си въвоняваш и тровиш и други - нямаш място. Няма кеф, няма права.

# 610
А и както казах и сега има места, на които пушенето е забранено и на никого и през ум не му минава да запали на такова място. Но не съм видяла да се посещават само от непушачи.

Естествено, че културен човек - пушач няма да запали в заведение, в което е забранено ( т.е. във всички ). Но за мен това е дискриминация ( всички заведения да са за непушачи ), аз не излизам често по ресторанти зимата, но пък посещавах кафета и барове, защото обичам да си консумирам питието с цигара. Рядко пия алкохол, но искам като изляза да изпия един аперитив, да има заведение ( едно поне ), в което мога да го направя без да ме ограничават в навиците ми.
В заведения за хранене от всякакъв тип съм съгласна да не се пуши, както и в сладкарници. Но пък всички кафета да са с ограничения - доста е престараването.

# 611
  • На земята, която е всъщност звезда.
http://www.webcafe.bg/id_1180525429/

# 612
Check Please, е не знам защо ти не ги виждаш.
Снощи водих детето на парти с дядо Коледа. В детския клуб имаше около 40човека. Периодично, за 2часа излизаха групички от по 6-7човека да пушат (това се случваше на 3-4пъти), отделно мъжете излизаха по-често.

Пушач съм, в момента не пуша, защото съм бременна. Ако случайно не е станало ясно на някого.-
Но напълно подкрепям забраната за пушене на закрито.
Ако искат да оставят баровете и дискотеките да се пуши, където лица под 18г. нямат място.

# 613

Снощи водих детето на парти с дядо Коледа. В детския клуб имаше около 40човека. Периодично, за 2часа излизаха групички от по 6-7човека да пушат (това се случваше на 3-4пъти), отделно мъжете излизаха по-често.

Ами нормално, те не са отишли на заведение, а са завели децата си на коледно парти.

Ако искат да оставят баровете и дискотеките да се пуши, където лица под 18г. нямат място.

Нали за това говорим? Плюс няколко кафенета.

# 614
  • София
Верно ли почете за деца астматици, които живеят в семейства на пушачи?
Аз почвам сериозно да се притеснявам за пораженията, които нанасят цигарите. Laughing
Питах "как пък досега поне малко не ви стана жал за непушачите, за астматиците, за децата?"

Аз не съм пушач, Елица, така че "пораженията" не са за моя сметка. Просто се опитвам да бъда толерантна и да разбера и двете страни, защото на този свят не съм само аз или ти, или той.
Много добре разбрах това, което си написала. Имам пример с дете астматик, което от ранна бебешка възраст обитава дом на върли пушачи, лекари при това. И това нито ги притеснява, нито ги смущава. Техен избор.
От друга страна всичките ми приятели пушачи пушат в къщите си, то не остана и къде, и къщите им са опушени и смърдят на лисичарник.
Това, което според мен, е прекалено в тази пълна забрана е, че в заведения, където се сервира алкохол, в нощни заведения, в дискотеки, в клубове, в пиано барове, би следвало да има обособено място за пушачи. Не говоря за заведения за хранене изобщо, за дневни барове, сладкарници и т.н. В нощните питейни заведения няма деца, нали? Правите разлика между двете, нали?

Общи условия

Активация на акаунт