Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 398
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 585
Толкова се преекспонира с вредата от пушека, че не е истина ooooh!

# 586
Check Please, е защо да не ги разбираш?
И не, децата не носят никакви ограничения....обществото ни е ограничено за съжаление.

И докато се смята, че децата са едва ли не пречка за спокойствието на всички около тях и нямат право родителите им да ги водят никъде до навършване на пълнолетие, положението ще е трагично.

sunny day, кое му е преекспонираното???

# 587
Check Please, е защо да не ги разбираш?
И не, децата не носят никакви ограничения....обществото ни е ограничено за съжаление.

И докато се смята, че децата са едва ли не пречка за спокойствието на всички около тях и нямат право родителите им да ги водят никъде до навършване на пълнолетие, положението ще е трагично.

Ами никога не съм смятала, че за едно дете е добре да бъде разхождано по кафенета. Ти поне си от Варна. Морска градина няма ли за разходки? Там е пълно с майки с деца. Да не говорим че няма как да седна на една маса с още пет майки, докато дечицата щъкат около масите, а ние си говорим за бебешки пюрета и прах за пране.  Sick За ограниченията около децата - без коментар, кой както го разбира.
И да ти кажа честно при гледки като гореописаните не съм забелязала майките да са непушачки. Ти самата каза, че вече не пушиш, защото няма къде, но преди си пушила по заведенията. Не ми разправяй, че не си палила пред детето си или други деца, щом имаш навик да си в детска компания по заведенията.

# 588
Положението е трагично, защото някои смятат, че светът се върти около отрочетата им и всички трябва да се съобразяват с тях.

# 589
Но когато човек сам не може да помисли за здравето си, или това на околните, то се налага други да вземат решения вместо него.

Еха,това ми е любимото!Пък много си се загрижила за здравето ми ...Най-обичам някой да взима решения вместо мен ooooh!

Обаче ти, когато пушиш, вземаш решение вместо непушачът до теб. Дори да сте навън.

Мисля,че прекалявате.Ами ,ако на някого не му харесва цвета на косата ми и се изприщва-да го сменя?!Чак пък и назидателни коментари за пушене в къщи ooooh!А в тоалетната може ли?Имам две деца,да не се обадите на Агенцията за закрила,м?

# 590
  • София
Понеже и аз съм била свидетел на заведение тип "лисичарник", в което си играят по пода няколко деца на майки - "кокошки", смятам, че си е съвсем на място забраната - за да пази децата от съобразителните майки.

# 591
Уф, аз съм тежко зависим пушач, но в тази тема съм адски раздвоена. Разбирам пушачите, които говорят за преекспониране, но и непушачите разбирам. Гадно е да смърди и да е задимено, макар, че не е по вреднио от седене на спирка например.
Аз в заведение, в което се пуши вече не мога да седя, а камо ли детето си да вкарам, но допреди 5 години не ми е правило впечатление.
Одобрявам мерките, защото, дори да са собствен избор, цигарите са вредни и малко или многи ограниченията ни карат да ги ограничим ( аз каро изляза на вечеря пуша по една пред заведението вместо 10 вътре).

# 592
Check Please, не съм от Варна. )
И ок, през лятото сме на вън.
Но през зимата и аз искам да изляза и детето също. Не винаги ми се виси на детски клуб, да не говорим, че са ми на другия край на града повечето.
И не, в заведение където се пушеше не съм си вкарвала детето. Което изглежда на повечето хора им се струва изключително странно също...

Трещерица, що, аз не съм ли човек? И от какъв зор реши, че света се върти около детето ми примерно?
За мен е 100пъти по-приятно да седна в заведение без да смърди всичко около мен на цигари. Особено пък в този момент.
Или и бременните да не ходят по заведения?

# 593
sunny day, кое му е преекспонираното???

Е как кое? Набито ти е в главата, че тютюневия дим е най-опасното нещо на света за теб и детето ти. Отиваш в заведение веднъж, два пъти месечно за час, два, а ядеш отровите всеки ден, дишаш газовете от коли и заводи пак всеки ден. Сега с отоплението на твърдо гориво - това е най-голямата отрова във въздуха. За 10 секунди се вмирисва всичко по мен само за времето от колата до входа. Представи си какво е ако повървиш и вдишваш и то доста дълбоко предвид физическата активност.
Ама е много удобно всички болести да се оправдават с цигарите. Мдааа, а пък вие вярвайте.

# 594
Check Please, не съм от Варна. )

Видях някъде твоя снимка в Морската градина във Варна и съм се заблудила.  Peace

# 595
Като отидем компания на ресторант, познайте коий с кого се съобразява - Непушачите търпят пушачите, защото имали нужда. И аз имам нужда да не ме тровят, ама никой не ме пита и не се съобразява с мен. Редовно в залите за непушачи имаше пепелници. Като им направиш забележка, те гледат като изкопаемо. Като я няма културата и възпитанието, ще има забрана. Докато се научат.

П.С. Бивш пушач съм.

Това, че си бивш пушач, мога да се досетя, вие сте най-върли тук. Щом вие не пушите, защо другите да се кефят. И защо така, горките непушачи, винаги се съобразявате, с пистолет ли ви заплашват. Ми седнете си в залата за непушачи, не разбирам с пистолет ли ви заплашват.

О я стига. В залата за непушачи си има пепелници на масата, дими се и като направиш забележка те гледат като изкопаемо. Като поискаш съдействие от управител - само вдига рамене.

Хайде да не разказвам за уж петзвездния Пирин, Сандански, как се опитаха да ме изгонят на обяд (придружена от 3 г. дете) от салона за непушачи. Салона за пушачи бил пълен моля ви се и в салона за непушачи имало настанена голяма компания която искала да пуши.

Айде стига  -  докато вие пушачите не се научите, че не можи всички само с вас да се съобразяват и докато не започнете да спазвате правилата съм за пълна забрана.

Мен лично цигарения дим изобщо не ме дразни (като бивш пушач), но искам и моите права да се спазват. Да не съм принудена да ви дишам дима без никакво право на избор.

# 596

Обаче ти, когато пушиш, вземаш решение вместо непушачът до теб. Дори да сте навън.
Е,сега и навън пречим  Rolling Eyes Май наистина отиваме към тезата,че пушачите трябва да се избият до крак  Laughing

# 597
Сега с отоплението на твърдо гориво - това е най-голямата отрова във въздуха.

Остави се, от 1 месец имаме камина. Няма такава гадост от към замърсяване. Не може да се конкурира с десет пушача. Но пък много топли.  Blush

# 598
sunny day, не отричам вредата на всичко останало, но тези неща не можеш да ги изолираш. А цигарите поне на обществени места може. И след като не сме първата, нито ще сме последната държава, която ще забрани това, не виждам особен проблем.
А и както казах и сега има места, на които пушенето е забранено и на никого и през ум не му минава да запали на такова място. Но не съм видяла да се посещават само от непушачи.

# 599
А и както казах и сега има места, на които пушенето е забранено и на никого и през ум не му минава да запали на такова място. Но не съм видяла да се посещават само от непушачи.

Пушачите по погледа ли ги разпознаваш?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт