Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 148
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 900
Австрия е изключението в ЕС по повод пушенето. Навсякъде се върви към тотална забрана, не виждам в БГ какво по-крайно правим. Истината е, че когато в компанията има пушач, всички се съобразяват с него и затова залите за пушачи са пълни. Не мога да разсъдя защо, но е така.

За мен лично, специално в заведения за хранене - сладкарници, ресторанти - пушенето е абсолютно недопустимо. И съм сигутна, че на мениджъри/собственици на подобни заведения далеч забраната за пушене не им е проблема, а друго - за което им е по-лесно да не си дават сметка.

Губещи наистина са малките кафененца, в които се сяда за 5-10 минути, точно колкото да изпушиш една цигара.

# 901
Австрия е изключението в ЕС по повод пушенето...

Само в 7 има подобно тотално ограничение като при нас, в половината вече се разисква облекчаване на режима.
Пак според горния източник.

Германия също е от "изключенията":
"Може да се пуши, ако в ресторанта има отделна зала със собствен персонал. Няма забрана и за заведения с площ до 75 кв. м, където се предлагат само напитки.
...
Може да се дими и ако целият ресторант, където иначе пушенето е забранено, е откупен за сватба, рожден ден или друго събитие."

# 902
Който иска да се съмнява в ''една жена''.Обаче е факт,че в Германия след недоволства са  върнали старото положение без ''припадъци'' и истерии от страна на  непушачите.За Австрия,Германия и Холандия го каза Бареков в национален ефир.Бил е там служебно и си пушел пурите спокойно,а компанията му си пушела цигарите.
На 24 в едно заведение се пушеше.За първи път след забраната го виждам, стори ми се адски екзотично и много се изкефих. Mr. GreenНяма да кажа кое е,за София става въпрос.

# 903
В моловете кафенетата са твърде скъпи, и единственият начин повече хора да се прежалят и да седнат там е да се пуши - демек, плащаш си за удоволствието да пушиш в мола на закрито. Иначе посетителите-непушачи спокойно могат да седнат в някое кафене на отсрещната улица за доста по-малко пари и също толкова добра обстановка
Ееее..... Joy Joy Joy

И кое точно е смешното? Че кафенетата в моловете са скъпи ли? Аз съм бедна, на мен са ми скъпи.
Стана ми смешно ,че все нещо няма да е угодно някому.Да ,скъпи са кафенетата в МОЛовете ,но имаше право на избор.Сега -няма .
Щастлива мама,защо да насърчаваме корупцията. Като сядаш в заведение където се пуши,ти също ставаш нарушител. Това,че някой нарушава закона,не значи,че всички трябва да го правят. Има достатъчно квалитетни заведения където не се пуши са пълни с клиенти. Имам чувството,че ходите в заведение само за да се напушите,а не заради обслужване,обстановка и др. Законът си е закон-трябва да се спазва. Има други закони,които също не се харесват-данъчни например,но няма мърдане-плащаш нали?Интересно какъв вой се вдига за този закон,който е единственото разумно решение на това правителство,а не врещяхте за цените,тока,заплатите,майчинството и др. Явно комфорта на пушаческия задник е най-важен в държавата.
Въпреки ,че съм пушач и обичам да пия кафето и питието си с цигара не избирам заведението зареди това дали се пуши в него или не от толерантните съм Crazy.Но ми е неприятно как от това страдат хората-финансово.Персонала в тези заведения/който разчита на бакшиш/,мои познати които са дистрибутори към нестле,други които се занимават с дистрибуцията на безалкохолни и алкохол.......оборотите с които е свързано и тяхното заплащане рязко са спаднали драстично........ и други по веригата.
Не се сърди,човече
 Peace
Старият вариант на закона беше О.К ето и  в белите страни било така...........

# 904
  • София
 Hug Hug ,

Добре си е новият закон! Да не го променят  Hug Hug

# 905
В тази тема толерантен пушач не пише.

# 906
Старият вариант на закона беше О.К ето и  в белите страни било така...........

За пореден път ще кажа, че не беше добре, защото не се мислеше за хората, които работят в тези заведения - от пианиста до барманката. Хайде замислете се, че освен за рахата на клиента, трябва да се помисли преди всичко за здравето на хората. А и откакто не се пуши в заведенията, аз лично по-редовно ходя, преди само в изключително краен случай, когато няма как да откажа или пък много искам да присъствам на някое събитие.

# 907
Това за Германия ме учудва. Аз там в заведение за хранене не съм видяла възможност да се пуши. Но не живея там и наблюденията ми са спорадични.

# 908
Току що се прибирам от заведение. Беше страхотно, почти пълно, никой не пушеше вътре. Имаше семейства с малки деца. Със забраната рано или късно ще се свикне. Не отричам, че има спад в оборотите на заведенията, но това ще е временно,  защото отиваме на заведение да се срещаме с хора и пушачи и непушачи, нали? Не вярвам пушачите да отиват за да пушат. Още повече, че в менютата няма цигари? Wink

# 909
Не зная мога ли да се нарека пушач, пуша по една сутрин с кафето, и то не всеки ден, и когато излизам с компания. Когато съм с непушачи, винаги сядам в залата, където не се пуши.
Но: писна ми да ходя на гости. От една седмица съм в БГ, навъртях толкова гостувания, колкото за последните десет години. Преди се срещахме с познатите ми по заведения, да, ама почти всички те пушат и са решили въпроса за себе си, определяйки помещение в домовете си, в което се пуши. Повечето преди нямаха такива.
Може би защото не съм идвала от половин година, ми прави впечатление драстично увеличения брой на вървящите по улиците, пушейки. В пъти повече са. И по спирките на градския транспорт се носят облаци пушек, каквито преди не съм забелязвала.

Сигурно съм разглезена от живота в страна, където дори в сладкарници има зали за пушачи, но предишното положение ми изглежда значително по-разумно.

# 910
  • out of space
Току що се прибирам от заведение. Беше страхотно, почти пълно, никой не пушеше вътре. Имаше семейства с малки деца. Със забраната рано или късно ще се свикне. Не отричам, че има спад в оборотите на заведенията, но това ще е временно,  защото отиваме на заведение да се срещаме с хора и пушачи и непушачи, нали? Не вярвам пушачите да отиват за да пушат. Още повече, че в менютата няма цигари? Wink

Ноуп  Simple Smile
Вчера 8 човека непушачи и 1 пушач ми дойдоха на гости при направена резервация в заведение. Познай каква е причината.  Simple Smile

# 911
Verita......явно  страната от която идваш е в третия свят не е от ''белите страни'' в които не се пуши

# 912

Ноуп  Simple Smile
Вчера 8 човека непушачи и 1 пушач ми дойдоха на гости при направена резервация в заведение. Познай каква е причината.  Simple Smile
Причината е, че пушачът макар и един не издържа без цигара. Това обаче не е проблем на непушачите, нали? Защото ако беше в сила частичната забрана познай 8 човека заради един къде щаха да се напутат?

# 913
  • София
Ама тази частична забрана не се спазваше изобщо  Laughing Laughing Защо се заблуждаваме

# 914
Интересно дали в страните,които давате за пример на някой му хрумва да нарушава какъвто и да е закон.Пуши му се и хайде-няма забрани,няма дяволи. В залата за непушачи слагаме пепелник щом се появи негово величество пушача. Стига сте мрънкали-ще трябва да свиквате. И не са убедителни ресторантьорите-има много заведения,които спазват забраната и са пълни. Тези,които разчитат на кварталните пиандурници не си струва да коментираме. И защо толкова се инатят някои пушачи щом токова им е жал за заведенията. Ходете,посещавайте. Страшен проблем да излезеш навън да си изпушиш цигарата. Все пак достатъчно пушачи ходят и спазват забраната. Който иска да си седи вкъщи. Жалки фигури като този Рагин и Слабаков-човек с безумна липса на хигиена само вредят на каузата ви.И манипулацийте им са отвратителни.

Общи условия

Активация на акаунт