Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 112 784
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 15
  • Blondeville
Добре, еликсир, но мой проблем ли е, че клубовете нямат добра вентилация, когато не искам да ме тровят и да ми димят в лицето? Толкова ли е трудно да се съобрази един заклет пушач със забраната? Тука не става въпрос за прищевки, а за вреден за здравето навик, който е недопустимо да се натрапва на другите  Peace
И наистина не се сещам за клуб, където ефективно да действа разделението, ако беше така, ОК, но за съжаление не е...

# 16
  • София
Защо изобщо трябва да има ново публично обсъждане, недоумявам. Пуша от почти 20 години, с двегодишно прекъсване и съм твърдо За забраната да остане. По много причини, но главно, защото пушенето е доказано вредно, а ограниченията на възможните места за пушене помагат на пушачите да се справят със зависимостта. Аз не пуша у дома, не пуша, когато съм с детето, а сега и като пия кафе с приятелка нямам възможност по инерция да изпуша половин кутия цигари, а най- много една- две. За баровете да не говорим, едно е за една нощ да изпушиш кутия и да се надишаш с дима на още 100 човека, съвсем друго е да си изпушил няколко цигари само.
Да не отварям дума за децата в салоните за пушачи, докато беше разрешено, както и за пушенето по детските площадки, защото "било навън"...

# 17
Преливаме от пусто в празно, чешем си езиците, а решенията се вземат не от нас, а въпреки нас. Един път така, един път онака. Няма нито да подкрепям петиции, нито да ходя на протести във връзка с горното, та за какво е Фейса, нали стачките, митингите и всякакъв род изяви от този сорт показващи гражданското недоволство се вдигат там, всички силни, вилни, ама само на писанки, на действия йок. Горното общо казано и със съответния сарказъм.
В конкретния случай намирам тоталната забрана за тотална глупост, неадекватност и дивотия. Първо правете зали за пушачи и непушачи, после не, не, няма да стане така, забраняваме пушенето. Липсата на логика при вземането на решения стана много натрапчива и неприемлива. Като не става със зали за пушачи и непушачи, да има заведения за пушачи и непушачи. Приемам забраната за пушене в обществени сгради, детски площадки, около училища и детски градини, детски кътове, сладкарници и заведения за бързо хранене, но в кафетерии, нощни клубове, дискотеки и кръчми(сборно понятие) не виждам основателна причина за тотална забрана. Нека всеки собственик на заведение сам реши за пушачи или непушачи да е заведението му и ако трябва да си плати съответната такса за избора си, ама да ме карат да пуша навън ми е смотано. Всякаш навън не тровя случайните нещастни минувачи - непушачи имали злочестието да вдишат от дима на цигарата ми.

# 18
Всякаш навън не тровя случайните нещастни минувачи - непушачи имали злочестието да вдишат от дима на цигарата ми.

Аз напоследък разногледа станах да си пазя дрехите от хора, които пушат по улицата и току се завъртат без предупреждение.

# 19
Компромиси пушачите никога не правят - те винаги настояват да се ходи само в части за пушачи. Само един човек, съвсем случайна среща беше,  ме попита, дали пуша  и не запали цигара два часа. Всички други си палят цигара от цигара. Да, повечето пушачи са свикнали и не им прави впечатление, но на мене ми се гади и ми става лошо. Дори най-добрата ми приятелка, като не й давах да пуши в моя дом, взе да ме кани у тях си и за среща на по  кафе палеше цигара от цигара. После взе да се чуди, защо спрях да й приемам поканите  Sad  Никой не ще да прояви разбиране, поне два три часа да не пуши. Затова и спрах да ходя например на събиранията на варненските гобленари - вонята е неописуема, бях занеса едно малко недоушито гобленче да го разглеждат и после то вонеше, толкова че не можех да го държа в ръце, а неушити неща не се перат, защото платовете се свиват ....  Sad

На мен пушенето наистина ми пречи, а като коментирам такава тема получавам само подигравки.

# 20
Отвратително е. И аз така вчера се разминавам по един тесен тротоар с  групички пушачи, излизащи от близката метростанция и примряли за цигари, едвам си опазих дрехата и детето от пепелта и пушека им който им дишахме. Не стига че София въздуха е супер  мръсен ами и цигарения такъв  отгоре да им диша детето ми. Tired

# 21
И аз недоумявам защо е нужно да се връщаме назад, щом тъй или иначе направихме трудната стъпка в правилната посока?

# 22
  • Западен парк
А как е уреден въпроса с помещенията, които са малки и няма как да са две зали? Питам, защото преди две години, в Банкя, на семеен уикенд, нямаше нито едно заведение с две зали. Навсякъде се пушеше и имаше табели "Забранено до 18". А ние бяхме три семейства с шест деца!Наложи се да се храним "на крак" на външни маси без столове (от тези високите). Дори се примолихме на единия собственик да ни пусне вътре поне децата да нахраним. Отказа. Инспекторите минавали често, а глобата щяля да види сметката на бизнеса му.
И на мен ми е изключително съвестно да гледам леко облечени хора, притичали за по цигарка навън. Сега те студуват като нас в Банкя. Ужасно е чувството, че си изгонен...

# 23
А как е уреден въпроса с помещенията, които са малки и няма как да са две зали?

За сега никак не е уреден. Чакаме да видим какво пак ще сътворят.

Аз не мога да разбера като им е толкова трудно да приемат адекватни закони, защо не почнат да преписват от чуждите? Има държави, където забраната е частична и всички са доволни, да видят как е решен там въпроса. Може би егото на Искра Фидосова ще бъде наранено ... Но тя е била доста посредствена студентка по право, тъй че като главен законотворец няма лошо да си помогне с чужд опит.  Sunglasses

# 24
Нещата ще си застанат на мястото, когато за пушачите се вдигнат двойно поне здравни осигуровки и  застраховки, както и цената на цигарите.
Пушете си където и както искате и си плащайте.
Здравето на пушачите е по-крехко от това на непушачите, на затлъстелите сащо спрямо не тлъстите.
За протокола, пуша от 20 години и определено се радвам на рестриктивни закони. След като аз нямам достатъчно воля да спра, законът ме ограничава донякъде.

# 25
Адски ми е странно, че има пушачи, които продължават да ходят по заведения все още. Миналата седмица бях на пицария и на съседната маса имаше компания от 7 жени, 4 пушачки и 3 непушачки. Пушачките не спряха да стават и да излизат.  

# 26
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз не бях доволна от разделението с отделни зали. Няма какво да се лъжем: има ли зона за пушачи в заведението, димът проникваше и в другата част. Дали от недобра изолация, дали от отварянето на вратата, дали, че непушачите са набутани в дъното и докато стигнеш дотам се надишаш на дима, но никога не е било както сега, когато не се пуши в цялото заведение.  

Миналата седмица бях в Тавите /на завоя на "Раковска"/ и беше пълно. Проблемът с празните заведения не е забраната за пушене вътре. 

# 27
  • София
Хората просто нямат пари, дори когато беше хубаво времето заведенията по Витошка и въобще в центъра бяха пълни главно с чужденци. Същото важи и за оборотите на магазините, които нямат нищо общо с пушенето. Криза е и то много сериозна.

# 28
Точно така и за това си беше перфектно с отделните зали за пушачи и непушачи. Всички бяха доволни.

А сега какво...30 000 човека отиват на улицата, заради тази идиотска забрана.

Явно си била от другата страна, затова така мислиш. Залите за пушачи бяха или неотоплени или до тоалетните или в най-неприятната част на заведението.
Не бих имала нищо против да има места за пушачи, стига тези за непушачи да са привлекателни и да не се прибирам миришешта на .....

Вчера бях в една пицария, хората са си отменили закона, разделили са заведението на две. Едва си намерихме места при непушачите, в залата за пушачи имаше много места. Затова смятам, че рева за отмяна е от заведения, които по принцип няма какво да предложат, освен място за пушене.

# 29
  • На земята, която е всъщност звезда.
Хората просто нямат пари, дори когато беше хубаво времето заведенията по Витошка и въобще в центъра бяха пълни главно с чужденци. Същото важи и за оборотите на магазините, които нямат нищо общо с пушенето. Криза е и то много сериозна.

Биокафето на пл. Журналист затвори врати от този месец. То винаги е било за непушачи.

Общи условия

Активация на акаунт