Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 112 752
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 45
  • Galaxy 13197853088
Ако отстъпят, ще ги номинирам за Бойко Борисов за п....ка на годината ...
ще ме извинявате за използваната дума ...

# 46
Трудно може да ми обясни някой, че в кафене, кръчма ( алкохол ), бардак, стриптийз бар, дискотека - някой е тръгнал заради "здравословен" живот.
А, това са 80% от всички кръчми в БГ-то.
20% са закусвални, ресторанти и т.н.

За кръчми и стриптийз барове не мога да кажа, но аз ходя в клубове, когато гостува група, която харесвам и искам да слушам. Определено опушването ми развалеше удоволствието. Да не говорим, че музикантите и персоналът също са принудени да се тровят, даже да не са пушачи. Откъдето и да се погледне, забраната е по-доброто решение за всички, сигурна съм, че го знаете, само се правите на интересни.

# 47
  • out of space
Трудно може да ми обясни някой, че в кафене, кръчма ( алкохол ), бардак, стриптийз бар, дискотека - някой е тръгнал заради "здравословен" живот.
А, това са 80% от всички кръчми в БГ-то.
20% са закусвални, ресторанти и т.н.
По баровете не си задължен да пиеш, ама да пушиш беше принуден всеки преди!

И в Испания заведенията затварят, ама от години вече не се пуши, каква ли е причината?

Те на село много ще се радват, че няма да се пуши в хоремага, дали?  Simple Smile

# 48
 Оставам с впечатление, че масово народа не успява да си плати парно и ток, за такси за детска градина да не споменавам, но напира непременно да ходи на кръчма и да пухти.
Ако е наистина така, мизерията ви е в кърпа вързана и ви се полага по дефиниция.
Никаква криза не оправдава простотия и газарuя.

# 49
А всъщност е толкова елементарно Tired.
Пушачите просто трябва да се справят с порока си и заведенията са техни - ако искат от сутрин до вечер да стоят там и да пият кафета, бири, алкохол, каквото си поискат.

А не може ли да се наслаждават на порока си и да не ходят в закрити заведения?  Sunglasses Аз избирам това, тъкмо ми се отваря бюджет за купуване на повече деликатеси и маркови питиета. А порока си не го давам. Ще го прекратя когато и ако аз поискам. Или ако продажбата и притежанието на цигари стане престъпление. Ама надали.  

# 50
Позорно е че отменят забраната.... Жалко за непушачите и тези които са планирали да празнуват с деца в заведение. Аз бих си отменила резервацията за ваканцията, ако там където отивам се разреши пушенето.
Жалко и за тези, които си мислят че са победили с тази "отмяна на забраната" ...... Слаба държава = прост (и болен) народ  Confused

# 51
Жалко и за тези, които си мислят че са победили с тази "отмяна на забраната" ......

Какви победи, какви пет лева. Става дума за поредната недомислица. Правилно взетите, добре обмислени решения са част от добре водена и толерантна политика....Произвеждаш и продаваш цигари, а забраняваш и заклеймяваш тютюнопушенето като вредно, ами спри производството, така имаш по голям шанс да спасиш пушачите от порока и непушачите от бавно умиране заради пасивно пушене. Като ще се действа да е радикално, какво тука си играем на дребно.... Whistling

# 52
  • Пловдив / София
Аз съм за пълната забрана за пушене.
Честно да ви кажа хич не ме интересува, че някой си е решил да се трови.
Само че ме интересува да не ме вмирисва и да не ме превръща в пасивен пушач.
Много много се надявам забраната да устои такава, каквато е в този вид.
Не съм от София, иначе бих подкрепила протеста. Но подписах петицията.
Даже вече 2-3 пъти съм подавала сигнали за нарушаване на забраната.

# 53
Жалко и за тези, които си мислят че са победили с тази "отмяна на забраната" ......

Какви победи, какви пет лева. Става дума за поредната недомислица. Правилно взетите, добре обмислени решения са част от добре водена и толерантна политика....Произвеждаш и продаваш цигари, а забраняваш и заклеймяваш тютюнопушенето като вредно, ами спри производството, така имаш по голям шанс да спасиш пушачите от порока и непушачите от бавно умиране заради пасивно пушене. Като ще се действа да е радикално, какво тука си играем на дребно.... Whistling

Peace
Цялото това лицемерие и на мен ми идва в повече, но така е не само за цигарите.

# 54
  • Пловдив / София
Адски ми е странно, че има пушачи, които продължават да ходят по заведения все още. Миналата седмица бях на пицария и на съседната маса имаше компания от 7 жени, 4 пушачки и 3 непушачки. Пушачките не спряха да стават и да излизат.  

Ами мен това какво ме интересува, ако аз съм на тази маса.
След като не могат да се преборят с един порок, да стават, да си излизат, да си пафкат.

# 55
На един невероятен и интелигентен довод попаднах наскоро. Риспект, Слабаков! Красив ум и Ентелект!

Цитат
Най-много ме тормози това, че хората са разделени, заяви режисьорът Андрей Слабаков, който е върл пушач. Според него тази забрана ще отвори пътя на наркотиците. Вижте как беше избран Обама - от двата щата, където разрешиха наркотиците. И това е нашето бъдеще, защото няма празно място - като забраним цигарите, отваряме пътя на наркотиците, смята Слабаков.

# 56
Респект ooooh!

# 57
Лицемерие е да се произвеждат и продават цигари ли? Не, казва се бизнес, който иска да се трови и да си харчи парите е добре дошъл. Печалбите са огромни, 1 кг тютюн се изкупува за 5 лева, а се продава във вид на цигари за 250 лева това са 5000% печалба. 1/6 част от тази сума е само ДДС, плюс акцизите и те са серизен приход за държавата. Няма място в света където не се продават цигари, поне аз не знам де. То и оръжие навсякъде се продава...

# 58
Голяма работа какво казал Слабаков. Той винаги и по всякакви въпроси се изказва така.

# 59
Ами, той протестира с останали онеправдани, които му ръкопляскат. На глупостите на Халваджиян също ръкопляскат. Техните доводи са един вид олицетворение на протеста на тълпата и на мен ми става неудобно чак за всичките знайни и незнайни засегнати пушачи.

Общи условия

Активация на акаунт