Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 421
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 120
И аз много обичам сладолед, ама не го ям в музея, нали?

И ние не искаме да пушим в музея, нито в детските градини и т.н., само в кръчмите.

Във Фейса има анкета:  

Да се разреши ли пушенето в заведенията след 22 часа?
...
Правете си изводите, колко искат да се пуши в заведенията и колко - НЕ.

Щом Фейсът го показва, значи е вярно, така ли  Laughing
Аз пък нямам фейс, както и много хора като мен, нашето мнение без значение ли е?
Не визирам тези конкретно резултати, просто ми е смешно, когато се приема за официална статистика  Peace

# 121
Хайде сега,който пуши е дявол ooooh!Но си е факт,че заведенията са празни след забраната.Всяка сутрин минавам покрай три кафенета,които преди забраната сутрин бяха пълни,а сега са абсолютно празни.Само на една маса стояха няколко възрастни жени.И друг факт е,че който е кафеджия,обикновено е и пушач.Пушачите са склонни да прекарат повече време на маса,докато непушача си изпива напитката и става.Поне моите наблюдения са такива.Ефект от забраната има,но за сметка на бизнеса на много хора.
Това не е вярно. Много обичам кафе, без да съм пушач. Познавам много пушачи, които не пият кафе.

# 122
  • София
Защо, бе, хора сте толкова крайни?

Живота не ви ли е научил, че крайностите не водят до нищо хубаво?

Някъде из първите страници на темата прочетох, че било безсилие на управляващите, заради това, че обсъждат връщането на пушачите в заведенията...

Дали?

Не израстваме ли именно, когато взимаме решение, но след като разберем че не е било най - правилното, успеем гордо да застанем и кажем, че не бяхме прави и сме готови да го променим?

Защо сте готови да ограничите ближните си в името не нещо, което стотици години вие и предците ви са приемали за начин на живот?

Защо сами не се вдигнахте на протест да се забрани пушенето със закон, когато все още всички пушехме навсякъде?

Има златна среда и се надявам скоро да стане факт.

Активен пушач съм, подкрепям забраната на пушенето на обществени места и заведения за хранене, но държа да ми бъде позволено да пуша в нощно заведение след 22 часа!

# 123
  • София
За разделяй и владей чували ли сте? Явно сме толкова елементарни, че дори един Боко може да ни владее с такива елементарни прийоми.

# 124
А какво пречи да има заведения - отделни за пушачи и непушачи. Нека не са зали, а изцяло заведения. Собственикът да определя какво да бъде то. Ако трябва да се сложат по-високи данъци на тези, които са за пушачи.
Ако непушачите са толкова много, естествено ще има много заведения за тях. Пазарна икономика.
Дори сега на студа вътре в заведението са заети 2 маси, а отвън в градината да кажем 5. Да не говорим за разхищението на енергия за отопление на закрита площ с найлони.

# 125
За разделяй и владей чували ли сте? Явно сме толкова елементарни, че дори един Боко може да ни владее с такива елементарни прийоми.

Явно  Peace Заради едни фасове.
/Пуша./

# 126
  • София
Защо, бе, хора сте толкова крайни?

Живота не ви ли е научил, че крайностите не водят до нищо хубаво?

Някъде из първите страници на темата прочетох, че било безсилие на управляващите, заради това, че обсъждат връщането на пушачите в заведенията...

Дали?

Не израстваме ли именно, когато взимаме решение, но след като разберем че не е било най - правилното, успеем гордо да застанем и кажем, че не бяхме прави и сме готови да го променим?

Защо сте готови да ограничите ближните си в името не нещо, което стотици години вие и предците ви са приемали за начин на живот?

Защо сами не се вдигнахте на протест да се забрани пушенето със закон, когато все още всички пушехме навсякъде?

Има златна среда и се надявам скоро да стане факт.

Активен пушач съм, подкрепям забраната на пушенето на обществени места и заведения за хранене, но държа да ми бъде позволено да пуша в нощно заведение след 22 часа!
Вервай ми, хиляди години човечеството е просъществувало без цигарен дим. Обсъжданият "начин на живот" е редно а иде в историята, за да могат децата ни да живеят нормално. Ти твоите деца искаш ли да пушат?

А много хора държат да посещават нощни заведения след 22 часа без да се тровят. Къде е златната среда в случая? Thinking

# 127
  • София

Явно  Peace Заради едни фасове.
/Пуша./
И аз пуша. Просто намирам като последен пирон в ковчега на авторитета на институциите и държавата да се въвеждат мерки, след това под натиска на общественото мнение да се отменят. Както и това постоянно да има обществени дебати по въпроси, които трябва да се решат от експерти, какъвто е този с АЕЦ. Това вече не е популизъм, това е разрушаване на останките от държавността.

# 128
А какво пречи да има заведения - отделни за пушачи и непушачи. Нека не са зали, а изцяло заведения. Собственикът да определя какво да бъде то. Ако трябва да се сложат по-високи данъци на тези, които са за пушачи.
Ако непушачите са толкова много, естествено ще има много заведения за тях. Пазарна икономика.
Дори сега на студа вътре в заведението са заети 2 маси, а отвън в градината да кажем 5. Да не говорим за разхищението на енергия за отопление на закрита площ с найлони.

Ами преди забраната беше точно така. Никой не е забранявал на хората да си направят заведение за непушачи. Обаче по естествен път, подобни заведения бяха единици. Пазарна икономика, както казваш. Беше започнало лека-полека да се появяват такива заведения и аз даже си бях направила списък, за да знам къде да ходя и къде не. С времето тези заведения щяха да станат повече, но в държава като нашата (където има прекалено много пушачи), тези заведения никога няма да бъдат повече от 2-3%.

# 129
Тия забавни случки с цел да ни докажеш колко са малоумни пушачите ли ни ги разказваш? Не е изненада.

Не, дадох ги като пример за наистина страстни пушачи. Аз явно не съм от тях, щом по 8-10 часа издържам без цигара и нищо ми няма. А хората хич не бяха малоумни, напротив бяха много умни.

п.п. Историята на двореца не е никак интересна, още по-малко пък кой камък от кой принц бил подарен и коя проскубана палма от кой градинар била посадена.

# 130
  • София

Ами преди забраната беше точно така. Никой не е забранявал на хората да си направят заведение за непушачи. Обаче по естествен път, подобни заведения бяха единици. Пазарна икономика, както казваш. Беше започнало лека-полека да се появяват такива заведения и аз даже си бях направила списък, за да знам къде да ходя и къде не. С времето тези заведения щяха да станат повече, но в държава като нашата (където има прекалено много пушачи), тези заведения никога няма да бъдат повече от 2-3%.
И залите за пушачи бяха пълни с деца...

# 131

Точно.  Peace

# 132
Просто намирам като последен пирон в ковчега на авторитета на институциите и държавата да се въвеждат мерки, след това под натиска на общественото мнение да се отменят.
Да, в БГ само тютюнопушеното е належащ проблем. Не виждам защо да не се разреши пушене в нощни заведения след 22 часа и то само в определени заведения, който иска нека нощния клуб да е за непушачи. Както някои велики мислители вече изтъкнаха - до 22 часа добрите хора са се прибрали в къщите.  Grinning
Много по-гадно и изнервящо беше с коледните добавки за пенсионерите, постоянното заиграване с минималната заплата и други важни неща.

# 133
Това със златната среда е трудно осъществимо.
Нали се пробва - зали за пушачи и непушачи и какво стана?
Всички се опитаха да тарикатеят.

Ако стане това със заведенията в 22ч, то тогава да им забранят да работят до тогава, да отварят чак в 22ч, да видим дали ще са доволни собствениците?

# 134
  • София
Аз съм непушач с две деца.
Съгласна съм да се върне старото положение - зали за пушачи и непушачи, малките заведения - без пушене.
Идиотско е да се гони човек на студа поради каквато и да е причина.

Освен това, герберите са се хванали за тоя закон като удавник за сламка, само и само да не се изложат за амнайсти път с тяхното приемаме - не приемаме! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт