Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 439
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 255
Аз не виждам какъв е смисълът всички да се изнесат на улицата да пушат или в тези найлонови опаковки, ама щом казвате. Като си вървя по улиците, през 3 метра се е изтъпанил по някой с цигара.  Както казва Check Please , приятелите непушачи пак излизат с нас на студеното.  Вчера се загледах - двама човека имаше в едно заведение, което преди беше пълно.   

# 256
  • Пловдив / София
За какви права говорим.
Аз за пореден път казвам, че пушенето НЕ е субективно право като пиенето, например.
Вчера отидохме с приятелка на представяне на една стихосбирка, в галерия в Пловдив.
Е, извинявайте, ама вътре беше като в лисичарник. Ние се врътнахме и си тръгнахме.
Е, не може миналата събота в петте бара в Пловдив, в които ходих да се спазва забраната, а вчера при това в галерия да кадят.
Просто е безумие. Има закон, трябва да се спазва. Точка.

Аз не виждам какъв е смисълът всички да се изнесат на улицата да пушат или в тези найлонови опаковки, ама щом казвате. Като си вървя по улиците, през 3 метра се е изтъпанил по някой с цигара.  Както казва Check Please , приятелите непушачи пак излизат с нас на студеното.  Вчера се загледах - двама човека имаше в едно заведение, което преди беше пълно.  

Е, какво като пушат на улицата. Разминавам се с тях за части от секундата. А в заведението съм длъжна да дишам дима 2-3-4 часа.
Не излизам на студа да пуша с приятелите си пушачи. Който иска, да мръзне. Излизат, пафкат, влизат. Не ми прачи. Освен това съм забелязала, че всички около мен палят по-рядко от преди, щото ги мързи да излизат. Обаче никой досега не мрънка. Даже и на тях им харесва.
И стига с това, че заведенията били празни. Добрите заведения не са празни.
Даже и кварталното кафе, не се пуши и всяка вечер е пълно. Гледат се мачове, пият, хапват и т.н.

# 257
... в галерия да кадят.
Просто е безумие. Има закон, трябва да се спазва. Точка....

Подаде ли сигнал. Безумие е, да. И закона от една страна, а от друга на подобни места вентилацията не е пригодена за подобни неща и е ад.

...
Даже и кварталното кафе, не се пуши и всяка вечер е пълно. Гледат се мачове, пият, хапват и т.н.

Аз от почти 9 г. живея с/у кварталното кафене. Винаги е било претъпкано, няма къде да се влезе зимата. Тази година очаквах същото, но да не спазват забраната. Изненадах се (приятно), че не е така. Но пък спряха да го отварят, просто никой не ходи вече. Точно за него не очаквах, защото винаги, даже в най-бедните години беше пълно.

# 258
Аз не смятам, че на такова място трябва да се пуши, както и на много други - кина, театри и всякакви други. Но искам да има място, където спокойно да седна, да си изпия кафето с цигара. Да, големите заведения ще оцелеят, но точно такива малки, където сядаш на едно кафе или едно питие, няма. Лятото определено бяха празни салоните, всичко живо беше навън. И защо ще протестират собствениците, ако всичко е наред, както твърдите.

# 259
В темата от защитниците единствено ще разбера производителите - само те имат сметка от това.  Wink
Да не забравяме и хората, които печелят от контрабанда на цигари  Peace

да, да.. това са хората, които разбирам. А другите... другите са губещи. 

Не случайно излезе приказката, че вече само бедните пушат.  Whistling

# 260
...

Не го разбрах това  newsm78

# 261
...

Не го разбрах това  newsm78

Как не го разбра? Излязла е такава приказка.  Mr. Green

# 262
Бедните пушат цигари, а богатите са захапали кубинската пура.

# 263

Това разбрах, но по какъв повод, това "не случайно" ме заинтригува  Mr. Green

# 264
Е, как, като давам толкова пари за цигари. Ама сега, като не ходя по заведения, ще забогатея, а непушачите , като се впуснат, ще обеднеят.

# 265
Лятото определено бяха празни салоните, всичко живо беше навън. И защо ще протестират собствениците, ако всичко е наред, както твърдите.

Аз като непушач също сядах навън лятото и излизах повече от сега.
Сега не ми се ходи по улиците в този студ и нормално намалявам седенето по кафетата.

# 266

Това разбрах, но по какъв повод, това "не случайно" ме заинтригува  Mr. Green

ами цитираш ме на два път и и на два пъти триеш част от постовете ми.

в същия пост съм пояснила кои са губещите.. за това е не случайно, което си е като закачка - разбира се!

Не искам въобще да споря с никой.. всеки си решава за себе си - да пуши или не. Явно те провокирам за да ме цитираш постоянно. Но като го правиш, нека бъде коректно.

# 267
  • София
Мразя цигари, мразя да ми смърди на тях, мразя да е одимено, не искам пушачи да ме тровят, да си се тровят вкъщи сами Mr. Green
Дано да не успеят да махнат забраната...от къде изобщо им хрумна да преразгледат, така или иначе работеща от половин година вече забрана #2gunfire

# 268
Не се сърди, човече обедняваш заради цигарите ,предполагам това има предвид Бо.
Искам да пафкам вечер след 22ч.
Все пак нормалните семейни хора по това време са по домовете си ,нали така каза ББ. Mr. Green

# 269
  • out of space
Мразя цигари, мразя да ми смърди на тях, мразя да е одимено, не искам пушачи да ме тровят, да си се тровят вкъщи сами Mr. Green
Дано да не успеят да махнат забраната...от къде изобщо им хрумна да преразгледат, така или иначе работеща от половин година вече забрана #2gunfire

По кого стреляш с тези пищаци?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт