Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 195
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 240
Утре е гражданския протест срещу връщането на цигарите. Да видим колко хора ще се включат Peace

http://www.focus-news.net/?id=n1728052
Четвъртък, 14,00 часа пред входа за депутати откъм бул. „Дондуков” в сградата на бившия Партиен дом ще се съберат граждани, подкрепящи забраната за пушене.

НСЧ, сори че ти развалям удоволствието.

# 241
Бейби, нищо не ми разваляш, аз съм съгласна с всичко, каквото - това, лесно приспособима съм  Simple Smile

# 242
  • Там,където се събуждам щастлива.
А аз не разбирам как е възможно в България да има такъв отпор, сед като в други държави влезе този закон и ...просто се прие...

Добре де, това вярно ли е?

В Холандия може да се пуши, ако собственикът работи. Иначе не е допустимо да се трови здравето на персонала.

И ако ще се сравняваме с другите страни, да легализираме тревата, щото някъде някой си го е направил  Simple Smile

Да, не протестират по този начин. Петиции писаха собствениците на заведения (нещо между бар и кафе) в по-малките градове, а не пушачи.

Между впрочем, легализацията на трева и проституция носи предимно положителни неща, което не може да се каже за ситуацията в България.

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 00:41 от Kalinka

# 243
Не искам да вярвам, че има хора, които желаят да дават на децата си такъв пример. Какъв авторитет би имал родителят, който обяснява на детето си, че пушенето е вредно, връщайки се от протест срещу забраната за пушене в помещения?

А намесването на темата за правата е просто дебилно! Пушачите имали права! Да, вярно, всеки има права, но нека да не забравяме, че правото изхожда от нормата, сиреч - от представата за нормално състояние на нещата. А нормално е да не се пуши.

http://dimitaratanassov.wordpress.com/2012/12/12/tobacco-social-problem/

# 244

Няма човек, който да не иска да бъде застрахован тук с тези цени на здравеопазването.

Едно е да иска, друго е да го направи. 50 млн. американеца нямат медицински застраховки, нали?
Не че е важно де, включих ти се само заради нелепото сравнение.

# 245
колкото и да искате да ме убедите, че сте повече от желаещите забраната да продължи (не смятали анкетите в нета за достоверни  Crazy) няма как да ви повярвам. След като мои приятели пушачи поддържат забраната... и след последното излизане на заведение - дори вече разговорите им са за това как да откажат цигарите и тяхното желание за това.

# 246
дори вече разговорите им са за това как да откажат цигарите и тяхното желание за това.

Тези разговори всички ги водим редовно.  Mr. Green

# 247
дори вече разговорите им са за това как да откажат цигарите и тяхното желание за това.

Тези разговори всички ги водим редовно.  Mr. Green

някои като мен и други, освен, че говорим и действаме  Wink
Истината е, че повечето ми приятели пушачи намалиха цигарите. А защо не и да ги спрат.

В темата от защитниците единствено ще разбера производителите - само те имат сметка от това.  Wink

Аз се отървах и от мен няма да видят повече и стотинка!

20 години съм им плащала... стига толкова!
Сега дишам спокойно, имам цвят на кожата, не мириша на циганка. Освен това първата година изчислих колко ще спестя от липса на цигари и си отидох на почивка за точно толкова пари. 

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 10:28 от Бо_

# 248
# 249
В темата от защитниците единствено ще разбера производителите - само те имат сметка от това.  Wink
Да не забравяме и хората, които печелят от контрабанда на цигари  Peace

# 250
Да не забравяме и хората, които печелят от контрабанда на цигари  Peace

Всичко това на база на какво е? На това че някоя съфорумка казала, че около нея масово хората отказвали цигарите заради забраната ли? Булгартабак отчете за първото деветмесечие много по-големи печалби сравнено със същия период на миналата година. А контрабандистите не ги мисли, тяхната си върви. Язък за всички, които наотвориха магазини за електронни цигари.

# 251
На кафе стоя поне час и половина - два. Когато ми се пуши, просто излизам отвън. Не разбирам защо на другите толкова им пречи да го правят.

А аз не разбирам как е възможно в България да има такъв отпор, сед като в други държави влезе този закон и ...просто се прие. Ние сме все с рогата напред. И то, когато става въпрос за здравето на всички. Между впрочем и това, че заведенията трябва да са пълни по всяко време е също  Rolling Eyes Лично за мен, ходенето по заведения е за почивните дни, а не нон-стоп.
Ами....българинът е инат човек.     Laughing Действа на принципа:
"Ти шИ ми ка'иш на мене аз кво шИ праИм!"  
За него всякакви закони, правила и наредби са ограничаване на правата му.
Сутринта гледах репортаж за катастрофа, причинена от шофьор-без книжка (никога не е имал такава, защото е неграмотен), пиян, с кола без технически преглед и без застраховка.На въпроса защо кара така, отговор:"Ами, аз мога да карам.Знам как, знам къде да паркирам......не мога да чета и да пиша, ама карам по-добре от тези с книжка."
Ей затова има такъв отпор.

А в Бг има прекалено много заведения.И половината да затворят, пак ще има предостатъчно.

# 252
(нещо между бар и кафе) в по-малките градове, а не пушачи.

Питах дали е вярно написаното от Aludra *, т.е. че има малки такива, в които се пуши. Или поне по закон може да ги има?

За протестите, и тук не виждам някой да протестира, освен собствениците на заведения  Laughing

# 253
Собствениците на заведения са много нагли, ще ме прощават. Служителите, които работят в тези заведения, музикантите, които им пълнят смрадливите клубове, имат право да работят, без да дишат по цяла нощ отровен дим.

# 254
Не искам да вярвам, че има хора, които желаят да дават на децата си такъв пример. Какъв авторитет би имал родителят, който обяснява на детето си, че пушенето е вредно, връщайки се от протест срещу забраната за пушене в помещения?

А намесването на темата за правата е просто дебилно! Пушачите имали права! Да, вярно, всеки има права, но нека да не забравяме, че правото изхожда от нормата, сиреч - от представата за нормално състояние на нещата. А нормално е да не се пуши.

http://dimitaratanassov.wordpress.com/2012/12/12/tobacco-social-problem/
Наскоро в заведение, в подлеза на НДК, бяха сложили табела с призив за протеста и дълги слова как ни ограничават правата, забранявайки ни да пушим в заведенията.
Голям праз, като не мога да си запаля цигарата на масата! Точно, докато четяхме табелата, бяхме излязли да пушим с приятелка, ами и двете, макар и пушачи, сме твърдо против да отпадне тази забрана!
Точно собствениците на заведения пищят най-много, макар, като гледам, да не са им се изпразнили салоните.

Общи условия

Активация на акаунт