Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 195
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 225

Здравната застраховка за пушач е много висока и имат право да ти я откажат  Hug  Това пожелавам да е следващата крачка на управляващите.

# 226

Здравната застраховка за пушач е много висока и имат право да ти я откажат  Hug  Това пожелавам да е следващата крачка на управляващите.

Пак си в грешка. Вашето е застраховка, и е пожелателна, и нямате солидарен принцип. А нашето е осигуровка, и е задължителна, и е на солидарен принцип.

# 227

Няма човек, който да не иска да бъде застрахован тук с тези цени на здравеопазването. Интересно ми е да се включи някой от щат, в който здравното осигуряване е задължително, за да каже как се образува застраховка за пушач (има и такива).
Слава богу солидарното плащане за болестите на родените с цигари в устата не се толерират. Същото важи и за застраховка живот.

# 228
  • Варна
Копирам мнението на Найо Тицин за забраната на тютюнопушенето на обществени места, просто по-добре не мога да го кажа: Преди 100 години е имало подобен дебат в Чехия относно уринирането под масите в бирарийте. Точно така, изконна традиция е било да се уринира дирекно под масата. Изведнъж тази традиция била забранена. "Как ще излизаме до тоалетната докато си пием бирата?!" - това бил един от аргументите на защитниците на статуквото. Днес такъв дебат не можем и да го разберем. След 50 години и днешния дебат за пушенето в заведенията ще изглежда нелеп като дебата за уринирането по масата в бирарията!

# 229
 Вашата Богиня!, изпревари ме с цитата. ) И все пак, се надявам да стане точно така.

# 230
  • Там,където се събуждам щастлива.
На кафе стоя поне час и половина - два. Когато ми се пуши, просто излизам отвън. Не разбирам защо на другите толкова им пречи да го правят.

А аз не разбирам как е възможно в България да има такъв отпор, сед като в други държави влезе този закон и ...просто се прие. Ние сме все с рогата напред. И то, когато става въпрос за здравето на всички. Между впрочем и това, че заведенията трябва да са пълни по всяко време е също  Rolling Eyes Лично за мен, ходенето по заведения е за почивните дни, а не нон-стоп.

# 231
Вашата Богиня!, изпревари ме с цитата. ) И все пак, се надявам да стане точно така.
Разбира се, че ще стане точно така! то и вече ни се струва нелепо как само преди 10-15 години си се пушеше в самолетите. Grinning

# 232
  • # супернатурална #
Съгласна съм, че това е бъдещето и че "уринирането под масите" все някога трябва да спре. Но тук и сега конкретната забрана беше необмислена, прибързана и крайна. Някои хора се опитаха да тичат преди да са проходили. Съвсем естествено е да се препънат. Приятелите ми, които преди дишаха дим заради мен, сега студуват заради мен. И си искат старото положение. Аз свикнах, поне зная защо мръзна  Laughing Но от кога чакам да кажа: Елица,  имам един неизползван билет до Марс, искаш ли го  Flutter

# 233
А аз не разбирам как е възможно в България да има такъв отпор, сед като в други държави влезе този закон и ...просто се прие...

Добре де, това вярно ли е?

В Холандия може да се пуши, ако собственикът работи. Иначе не е допустимо да се трови здравето на персонала.

И ако ще се сравняваме с другите страни, да легализираме тревата, щото някъде някой си го е направил  Simple Smile

Копирам мнението на Найо Тицин за забраната на тютюнопушенето на обществени места, просто по-добре не мога да го кажа: Преди 100 години е имало подобен дебат в Чехия относно уринирането под масите в бирарийте. Точно така, изконна традиция е било да се уринира дирекно под масата. Изведнъж тази традиция била забранена. "Как ще излизаме до тоалетната докато си пием бирата?!" - това бил един от аргументите на защитниците на статуквото. Днес такъв дебат не можем и да го разберем. След 50 години и днешния дебат за пушенето в заведенията ще изглежда нелеп като дебата за уринирането по масата в бирарията!

Прав е, това е бъдещето.
Ще последва забраната за алкохол. Абсурдна традиция!
После музиката.
И накрая ще си имаме приятни библиотеки, пълни с хора, разбира се  Peace

# 234
И накрая ще си имаме приятни библиотеки, пълни с хора, разбира се  Peace

Тука бъркаш. В бъдещето библиотеките ще са само електронни и за четенето в тях яко ще се цъка. Пресантимент.  Wink

А аз не разбирам как е възможно в България да има такъв отпор, сед като в други държави влезе този закон и ...просто се прие...

Добре де, това вярно ли е?
Четох преди малко разни сайтове. Не е съвсем верно. Съпротива е имало на много места. Примерно четох за Австрия. Но и при нас нещата си течаха гладко със закона. Сега не знам какво им стана...може би, защото беше лято и не се усещаше толкова.
Мъжът ми разправя, че в Македония са подходили доста драстично. На 1 януари в 0 часа и 1 минута просто са влезли инспекторите в кръчмите и започнали масово да глобяват празнуващите. /оттогава им започвала забраната/

# 235
Може и така да е, аз понеже съм от хората, които изпитват удоволствие и от самия мирис на книгата, усещането да я държиш и т.н., затова си ги искам. Ако и тях ми вземете, това бъдеще хич не ми харесва, явно ще си седя самотно вкъщи, с цигарка и книжка  Flutter

# 236

В Холандия може да се пуши, ако собственикът работи. Иначе не е допустимо да се трови здравето на персонала.

И ако ще се сравняваме с другите страни, да легализираме тревата, щото някъде някой си го е направил  Simple Smile

Защо не? Най-много пари се правят от човешката глупост Simple Smile.
Ще напълним хазната и ще има парички за всичко. Simple Smile))

# 237
Може и така да е, аз понеже съм от хората, които изпитват удоволствие и от самия мирис на книгата, усещането да я държиш и т.н., затова си ги искам. Ако и тях ми вземете, това бъдеще хич не ми харесва, явно ще си седя самотно вкъщи, с цигарка и книжка  Flutter
Абсолютно  Peace
Но сега ще скочат,че пушиш у вас при детето  Laughing

# 238
  • София
Много смешно.

# 239
Абсолютно  Peace
Но сега ще скочат,че пушиш у вас при детето  Laughing

Ааа, не, вкъщи не се пуши, само на терасата. Затова и не ходя по заведенията, излизането навън си го имам и у нас, не е нужно вече да бия път до тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт