Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 194
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 405
  • # супернатурална #
Че то за благото на народа не е ставало въпрос и при приемането на забраната. Просто трябваше да се изпълни европейска директива, която не костваше харчене на пари (така си мислеха и не подсигуриха качествен контрол) за сметка на десетки неспазени такива.

Точно така, ако зависеше от пушачите,никога нямаше да се сетят да почнат да се съобразяват и да спрат да пушат на обществени места, които са за достъп на всички.

С това съм абсолютно съгласна. Ако зависеше от нас, щеше да се пуши навсякъде. Но ако зависеше от вас - никъде. Защото и след забраната имаше вопли-ама по спирките се пуши, ама по парковете се пуши...Няма как да се угоди на крайните. Въпреки това ще се намери някаква златна среда. Идат избори.

# 406
Просто трябваше да се изпълни европейска директива, която не костваше харчене на пари (така си мислеха и не подсигуриха качествен контрол) за сметка на десетки неспазени такива.

Каква директива? ЕС обмисля тотална забрана евентуално през 2015. ББ обеща от Япония, че ще въведе такава в България най-късно до края на 2013, после нещо избърза, сега се поспря, герберска работа.

# 407
  • Перник
Пушачите не се интересуват за здравето на собствените си деца, а се очаква от тях да се интересуват от здравето на други.
Масово преди в детските клубове се пушеше. Е това за мен не е нормално.
Хайде стига с тези тежки изказвания и простовати обобщения! Смея да твърдя, че държа на здравето на децата си!
Кога преди? За мен също не е нормално да се пуши в детски клубове, но никога не съм попадала на такава гледка, поне не откакто имам деца.

# 408
  • Ямбол
Ако не си попадала, не значи че не е имало. Ти също простовато обобщи, mona-bonbona.
Аз съм виждала, но не обобщавам.
Не вярвах и как ще се нарушава забраната, но го видях с очите си как става. Подадох сигнал.

# 409
Пушачите не се интересуват за здравето на собствените си деца, а се очаква от тях да се интересуват от здравето на други.
Хайде стига с тези тежки изказвания и простовати обобщения! Смея да твърдя, че държа на здравето на децата си!
Кога преди? За мен също не е нормално да се пуши в детски клубове, но никога не съм попадала на такава гледка, поне не откакто имам деца.

Кое им е тежкото на изказванията, когато това си е чистата истина.
Преди да въведат забраната за пушене в заведенията, почти нямаше детски кът в който да вляза и да не се пуши в него.

# 410
  • София
Много бързо дадоха отбой за забраната! Каква е тази работа, иди ми- дойди ми! Доколкото зная и в Италия, и в Турция, и на друи места не се пуши никъде, ама като гледам не са фалирали. Заведенията да предлагат по-качествен продукт, и да преборят конкуренцията! Не може да ми сервират боклуци с неясен произход, да ме удрят в сметката, и накрая да искат да съм клиент!

# 411
Утре от 11 часа на езерото Ариана. Нека всички, които искаме да не се пуши, да отидем.

# 412
  • София
Преди с разделението беше най-добре според мен...

Най-много ме дразни двойния стандарт,обаче,защото и в момента в заведенията на мутрите се пуши и това всеки го знае,има стотици нощни заведения в София,в които след 24ч. се пуши...

Като се борите за нещо,поне се борете всички да са равни,а не някои да са по-равни.Затова и дребните търговци с малки заведения и барове умират...

# 413
Кое им е тежкото на изказванията, когато това си е чистата истина.
Преди да въведат забраната за пушене в заведенията, почти нямаше детски кът в който да вляза и да не се пуши в него.

На кое казваш детски кът?
Иначе и аз помня детските рождени дни провеждани в популярни дискотеки или кариоке клубове, по време на които майки и учителки пушеха на няколко метра от децата. И коледно тържество на класа сме имали в такава дупка по настояване на учителката. Тя едвам издържаше 40 минути без цигара.

# 414
Много бързо дадоха отбой за забраната! Каква е тази работа, иди ми- дойди ми! Доколкото зная и в Италия, и в Турция, и на друи места не се пуши никъде, ама като гледам не са фалирали.

В Турция се пуши в много нощни клубове. Този номер с вазите и съдовете за лед е заимстван от тях.
В тези държави целогодишно има толкова туристи, че цигарите няма как да им съборят оборотите. За това пък в Англия собствениците на заведения се бяха надигнали по същия начин, както тук. Не че след това там махнаха забраната.

http://www.ukip.org/content/features/596-pubs-blame-smoking-ban-for-crisis

Някои анализатори са отишли и по-далече. Решили са, че забраната за пушене е една от причините за увеличения брой убийства и домашно насилие.  Rolling Eyes

http://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/top-cop-smoking- … -to-blame-1095975

# 415
Това не са обобщения, а реалността на всякъде, когато нямаше забрана. Във всички детски клубове в нашия град се пушеше, не в някои и не понякога, във всички винаги. За Стара Загора става дума.Имаше едно единствено заведение за непушачи преди години на някакви евангелисти, то не беше дори детски клуб. Ако бях видяла, че при липса на забрана в детските клубове на закрито, пушачите се съобразяваха заради собствените си деца и никой не пушеше, нямаше да съм толкова крайна. Но когато фактите говорят, коя съм аз та да  мисля обратното.

# 416
  • София
В детския клуб в старата ни кооперация открит през 2003 год. никога не се е пушило, защо пак се обобщава  Tired

# 417
Като представител на бранша, мога да ви уверя, че забраната за пушене не се отрази по никакъв начин на оборотите.
(Нямам нищо общо с чалготеки и други мутренски заведения, чувала съм за тази практика, но не искам да коментирам)
Няма и логика- като на всякъде е забранено, хората нямат избор- като ходят на заведение не пушат. Тези статистики са мноооого манипулирани. Не им вярвайте.
В последните дни, много спорех по темата и останах потресена колко измислени доводи се дават от срана на пушачите, без да се обиждате.
Много от приятелите/ колегите ми са пушачи, нямам нищо против тях, само не е нужно непушачите да се съобразяват с тях.
Ще бъде голяма крачка назад,а ко се отмени забраната.  Peace

# 418
Check Please, на детски клуб казвам детски кът.
Тоест заведение, където отиват родители с децата си, те стоят и си пият кафето, а децата си играят.
Ето по тези места в града ни поне едно 3г. се пушеше.

# 419
  • София
Аз съм почти сигурна,че в момента в селските кръчми се пуши,та пушек се вдига...
Едва ли някои ходи на проверки в селата,особено труднодостъпните в момента...

Общи условия

Активация на акаунт