Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 383
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 630

Ами никога не съм смятала, че за едно дете е добре да бъде разхождано по кафенета.
И защо пък детето сАмо трябва да се разхожда, то да не е куче? Може да искам да обядвам с детето си на ресторант, може да искам да седна на кафене с него и то да пие сок.Искам да си прекарвам времето с него, не да го оставям в къщи само.

Положението е трагично, защото някои смятат, че светът се върти около отрочетата им и всички трябва да се съобразяват с тях.
А вие защо си мислите, че света се върти около вашите пороци и сме длъжни да се съобразяваме с тях? Децата за разлика от цигарите не вредят на здравето.

# 631
  • София
Изобщо не обърнах внимание на частта с акцизите, при положение, е статията завършва с нещо много по-важно.

Цитат
Причината за забраните отново е финансова. Оказва се, че разходите, свързани с вредите от тютюнопушенето в здравните системи на развитите икономики, са по-големи от приходите от акцизи. В България също е така. Ето защо намаляването на броя на пушачите в дългосрочен план е по-важно от финансова гледна точка от краткосрочните ефекти за бюджета на страната, свързани с приходите от акцизи.

Обаче удобно липсват всякакви цифри подкрепящи това твърдение.

# 632
Децата за разлика от цигарите не вредят на здравето.
   Аааа,спорен въпрос е това Crossing Arms Wink

# 633
  • София
Децата за разлика от цигарите не вредят на здравето.
   Аааа,спорен въпрос е това Crossing Arms Wink
Що за безумие? Второто слънце ти вреди или му пушиш, или не го кърмиш, защото ти се пуши? Rolling Eyes

# 634
Изобщо не обърнах внимание на частта с акцизите, при положение, е статията завършва с нещо много по-важно...

Аз обърнах, но след резултатите от Франция, не виждам какво би ме убедило, че в България ще намалеят. В крайна сметка пушенето не е забранено.

И как ще разберат, че са ги спрели заради забраната? Аз не пуша от вчера заради един бъзик, не знам дали ще ги спра, засега не усещам да ми се пуши, така че вероятно да. Но нито има нещо общо със забраната, нито ще спра бойкота си във връзка със заведенията  Simple Smile

# 635
Изобщо не обърнах внимание на частта с акцизите, при положение, е статията завършва с нещо много по-важно.

Цитат
Причината за забраните отново е финансова. Оказва се, че разходите, свързани с вредите от тютюнопушенето в здравните системи на развитите икономики, са по-големи от приходите от акцизи. В България също е така. Ето защо намаляването на броя на пушачите в дългосрочен план е по-важно от финансова гледна точка от краткосрочните ефекти за бюджета на страната, свързани с приходите от акцизи.

Обаче удобно липсват всякакви цифри подкрепящи това твърдение.

Нима не вярваш, че това е така? Ако ти като пушач в момента си в цветущо здраве, това за съжаление, не се отнася за хиляди други.
Цялата статия не блести с особен професионализъм, дори и с цифрите, отнасящи се до акцизите.

Изобщо не ми се влиза в някакви безсмислени спорове. Аз пуших 2 г. в условията на пълна забрана. Нито мрънках, нито вадих глупави доводи. Поетапно ми дойде акъла, дали заради забраната, дали заради финансовата гледна точка, дали заради здравната, няма значение сякаш.

# 636
А и както казах и сега има места, на които пушенето е забранено и на никого и през ум не му минава да запали на такова място. Но не съм видяла да се посещават само от непушачи.

Пушачите по погледа ли ги разпознаваш?  Mr. Green

Не, хвърлям по един боб в киното или театъра и така ги разпознавам....
Имам достатъчно приятели пушачи, с които сме гледали по 3часа филм в кино, пък не съм ги видяла да се тръшнат между седалките с абстиненция....
Не е нужно да се хвърля боб, пушачите лесно ги разпознавам, миришат, смърдят на цигари коси, дрехи......разминеш ли се с тях се издава специфичен аромат.

# 637
Кейси, не става дума за спорове, просто фактите сочат, че тази забрана рядко има резултат конкретно за намаляване на пушачите. Хората си пушат у тях, на балконите, пред кръчмите или нарушават забраната.
И ако толкова са се загрижили за медицинските разходи, да забранят и алкохола, и бързите закуски, и кока колата и т.н. неща, които вкарват хората в болница  Peace

# 638
Ама, Никол, така можем да си се въртим до утре с доводи. Всяко нещо отнема време, не става за 6 мес. Това че във Франция не е станало, не значи, че някъде другаде по света, няма позитивен резултат.
На мен не ми е нужен външен регулатор за много неща, но видимо за много хора все още е нужен. Така че, да не ритаме срещу това.

Когато стане въпрос за хранене, спорт, вредни навици и т.н. обикновено се изтъква, че образованите нямат проблем с разбирането, спазването, избягването на определени неща и т.н. Сега, трябва ли да си правим изводите, колко необразовани хора пишат, включително и в тази тема?

Аз живея в курортен район и на плажа е забранено да се пие. Изобщо, можете ли да си го представите това?  Mr. Green Да, заведенията наоколо протестират периодично, но не съм чула забраната да е отменена.

# 639
...просто фактите сочат, че тази забрана рядко има резултат конкретно за намаляване на пушачите. ...
къде са тези факти?
в БГ забраната е все още много млада, за да има резултат
но виж другаде има наистина
оказа се, че повече от половината ми колеги са били пушачи тук преди забраната
сега пушат 2 от 55 и 5 ползват снус (тютюн за смучене)
т.е. от горе-долу 25 употребяващи тютюн, сега са 7

# 640
...
На мен не ми е нужен външен регулатор за много неща, но видимо за много хора все още е нужен. Така че, да не ритаме срещу това.

За тази нова година, масово хората около нас запазиха частни къщи, които не се водят нито хотели, нито нищо, и никой не ги спира да пушат вътре.

Ако бяха забранили пушенето като цяло, щях да го броя за външен регулатор, ама то не е забранено, не виждам как и кого регулира  Peace

...къде са тези факти?...

http://dnes.dir.bg/news/frantzia-tzigari-kampania-pushachi-merki … usheneto-12618329

# 641
Ама, да запазват...важното е, че на обществени места законът трябва да се спазва.
Наистина е рано. Нека отворим тази тема пак, но след 2-3 години.

# 642

"В доклада си Миго прави сравнение между Франция и Великобритания, където през последните 10 години броят на пушачите е намалял от 30 на 20 на сто. "

много избирателно четеш нещо

# 643
  • София
Ама, Не се сърди, важното е, че поне непушачите няма да са безпроблемно опушвани постоянно. Мен като непушач, това ме интересува.

За вашето здраве никой не е приритал особено, както е видно, пълнят си бюджета, продават си отровата. Наистина не е правилно, даже меко казано - ужасно е, но такива са реалностите. Със сигурност, като с всичко друго, далаверите са големи. Едни пари, отделени за целта, изтичат в неизвестно или безсмислено направление. Като някаква вяла кампания, която продължи 2-3 седмици след забраната, или нищо и никаквите десетина кабинета за помощ, които пуснах по-назад. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 17:32 от Елица

# 644
Статията е за провала във Франция, не в Англия, така че не чете избирателно.
Според мене последното изречение е много вярно.

"Според Миго единственият действащ метод за борба с тютюнопушенето е по-нататъшното повишаване на цената на цигарите и оказването на помощ на онези, които искат да се откажат от този вреден навик, посочва АФП"

Всичко друго в български условия е ала-бала. Както се вижда и във френски.

Общи условия

Активация на акаунт