Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 204
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 720
Аз пък съм много доволна, че вече мога да пия кафе, вино и да се храня, без да ме обгазяват.
Сигурна ли си? Газове разни витаят в атмосферата. Simple Smile))

# 721
  • Варна
Верно ли?

# 722
Да ,кризата е едно извинение/ не ,че я няма/ А в кафенетата,баровете.......Много мои познати спряха кафетата ,в заведение.....пият си го в къщи.
И кое му е лошото?    Laughing
Спестяват пари, кафето в кафенето със сигурност е по-скъпо от домашното....

# 723
В сутрешния блок на БТВ в момента говорят дали да се забранят електронните цигари.Почти съм убедена, че може и да се спрат от производство.Дотук добре.Но защо не се спират от производство цигарите?Знам, че ми е излишен въпросът.

# 724
  • Ямбол
Е-цигарите май са доста опасни. Слушах една ученичка как се жалваше, че докато си лежала в леглото с е-цигара течността потекла и едва не се задавила/отровила. Каза, че било истински кошмар няколко минути докато изхвърли и колкото е успяла да изхвърли от течността.

# 725
Лекарят, който говореше по случая каза, че цигарите са в пъти по-вредни от електронните.Мрънкаше, чудеше се и той как да обясни позицията си.Това е като да се чудиш коя от две отрови да избереш...

# 726
Едва ли пушещите ще се уплашат от нещо, което им трови белите дробове. Все едно да плашиш алкохолик с бутилка ракия. Едно е сигурно обаче: отвори се нова пазарна ниша.

# 727
  • Пловдив / София
...
Не разбирам какво толкова пречи на непушачите стария режим по заведенията с отделни помещения за пушачи и непушачи. За другите общаствени места съм съгласна, че не трябва да се пуши. Но за заведенията с отделни помещения?

ще ти кажа какво ми пречи - миналата зима отивам да пия кафе с мъжа ми и детето, и отвън на тротоара едни найлони сложили и 5 маси.. студено.. нищо, че има печици разни. Там се мъдри и дена табелка, че е зала за НЕпушачи  Shocked. Аз непушача да стоя навън, а пушаческата зала да е вътре... Влизам вътре - 20 маси, топло, музичка, но ... лисичарник - не се диша, димна завеса и мирише на циганско (нищо, че е едно от известните кафета във Варна).
Това ми пречи..

Да, сега е обратната ситуация. На пушачите им пречи студа. Няма да плащам за нещо и да мръзна. Това ми пречи, така че без кафе ... набързо една цигара навън или  в къщи на топло.

Да, обаче пушенето е зависимост и отрова. Така че ми се струва малко по-нормално пушачите като такива да стоят отвън, а не непучаши, които на никого не пречат.

# 728
  • Пловдив / София
Да ,кризата е едно извинение/ не ,че я няма/ А в кафенетата,баровете.......Много мои познати спряха кафетата ,в заведение.....пият си го в къщи.

Ами, като им е най-важно при едно излизане пушенето, а не мястото, обстановката. Това да се видят с приятна компания... ooooh!

# 729
Да, обаче пушенето е зависимост и отрова. Така че ми се струва малко по-нормално пушачите като такива да стоят отвън, а не непучаши, които на никого не пречат.

Пушачите не искат да тровят непушачите. Искат да тровят себе си в пушилни. Каква е разликата да се тровят у тях, и в пушилня? Все ще се тровят, щом не са забранени цигарите. Но в единия случай ще го правят вкъщи, по вили и т.н., а в другия ще си хвърлят парите И за пиене.

# 730
  • Ямбол
Сега може да ме наречете и злоба, но се замислих за нещо - тъкмо ще понамалеят малко кафенетата и кафененцата, че са в наистина голямо количество. Гледам от моята камбанария, много ясно. Но тук ми липсват книжарници, детски магазини, детски заведения, но пък кафенета доволно много заради които понякога не може да се минава по улиците и дори сега зимата са си оставили заради пушачите навън масите.

# 731
Доколкото аз знам, електронните цигари са поо-опасни, но уж ги употребяваш за кратък период.

Аз пък доживях в сладкарница да не допуснат пушене заради нашето бебе. Обикновено не ни допускаха нас или ни опушваха.

# 732
  • София
Ако гледаме само настоящия момент и само себе си, изглежда добра идеята за обособени пушални в заведенията, че даже и някак хуманно - всички ще са доволни, няма дискриминирани.  Crazy Но на мен ми харесва идеята за дългосрочното влияние, за превенцията на бъдещите пушачи. Когато не се натъкваш на нещо зад всеки ъгъл, когато е, така да се каже, заклеймено като неприемливо, е по-малко вероятно да го "прихванеш"...

# 733
  • София
Единственото, което ме притеснява в тая забрана е сериозното присъствие на невръстни отрочета в ресторантите напоследък.
Теоретически те имат право да са там.
Теоретически и аз имам право на спокойна вечеря без някой да си тренира гласните струни на метър от мен.

# 734
Сега може да ме наречете и злоба, но се замислих за нещо - тъкмо ще понамалеят малко кафенетата и кафененцата, че са в наистина голямо количество. Гледам от моята камбанария, много ясно. Но тук ми липсват книжарници, детски магазини, детски заведения, но пък кафенета доволно много заради които понякога не може да се минава по улиците и дори сега зимата са си оставили заради пушачите навън масите.
Ами пазарна икономика.Отвори ти детско заведение,магазин или книжарница и ще запълниш нишата.После сподели с нас как върви бизнеса.

Общи условия

Активация на акаунт