Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 137
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 780
Не се сърди, а защо не посещаваш заведения? Аз разбрах, че защото не можеш да пушиш. Thinking

Не одобрявам начина по който се въведе и моментът, избран за начало. Абсолютна подигравка  Peace
Здравният ни министър е пушач, но иначе ни убеждава колко е вредно. Смях  smile3555

# 781
  • София
Е, какво са ти виновни кафеджиите и кръчмарите?
Интересно ми е и какво им е на моментът и начинът?

# 782
Електронната цигара също не е безвредна.
Може да не е до степен като обикновената, но пък в електронната вдишваш сгъстени химически субстанции,демек, пак се тровиш.

Относно ароматизирането, говори се, че в ЕС ще се забрани.Защото създава лъжливо усещане за безвредност, на психическа основа, и провокирало повече пушене.

# 783
Е, какво са ти виновни кафеджиите и кръчмарите?
Интересно ми е и какво им е на моментът и начинът?

Никой не е виновен, но ако ги посещавам, това за мен ще значи, че съм съгласна с тях  Simple Smile

Начинът е този, който е в повечето страни, обсъдили сме няма да повтарям подробно, има различни опции - 25% от площта да е за пушачи, да има пушилни, ако собственикът няма персонал да реши дали да се пуши или не и т.н.

Моментът - който и е да друг, но не и по време на криза. Няма бяла страна, която да го направи нарочно тогава. Нали такава искаме да бъдем Simple Smile освен това, там където е въведено е свързано с подпомагане на хората, чиито бизнес е засегнат. Така се прави. Не като тук - да накарат собствениците да си вложат парите в оборудване и оформяне на зали, веднага след което да ги забранят и да вкарат забрана, която да ги довърши  Crazy

# 784
  • София
Да подпомагат кръчмарите с пари от данъците на всички, за да може някой да прави "бойкоти".
Не ми звучи приемливо.
Загрижените за бизнеса пушачи би трябвало по друг начин да изразят несъгласието си, не като удрят по бизнеса. Някак нелогично ми се струва и лицемерно.

# 785
Някаква грешка има. Ние не сме загрижени за бизнеса, нито пък по някакъв начин техния фалит ще ни засегне.
В същото време не подкрепяме и необмисленото решение на правителството.
Копират нещо, но не знаят как точно  Simple Smile

# 786
Електронната цигара също не е безвредна.
Може да не е до степен като обикновената, но пък в електронната вдишваш сгъстени химически субстанции,демек, пак се тровиш.

Относно ароматизирането, говори се, че в ЕС ще се забрани.Защото създава лъжливо усещане за безвредност, на психическа основа, и провокирало повече пушене.

Дали е безвредна или не вероятно ще се разбере поне след 10 - 20 години. Във всички случаи вредата би била само за изпаряващия, а не за околните, така че не виждам защо трябва да има такава съпротива.
Лично за мен като усещане е по-приятна от истинската. Да, вярно е, че остава навикът да си въртиш нещо в ръцете, но има далеч по-неприятни за гледане навици. Този не би трябвало в никакъв случай да засяга околните. Все едно да се дразня, ако видя жена с плетка.

# 787
Мен пък не са ме пускали в заведение за хранене /пицария/ в Швеция с дете. Не можело с дете под не знам си каква възраст /въпросното тогава беше на 2 г., в количка/. Казаха, че не е позволено да седнем в салона. Ние тогава решихме да седнем в найлоновото преддверие, където можело. Нищо, че беше доста студено вече. Обаче пък там не сервирали храна! Нито вътре, нито в преддверието се пушеше.
Електронна цигара пуша с безникотинов филтър. За мен е проблем да избягам от жеста - пийвам си питието, смуквам си от цигарата. Безникотиновата напълно ми замества усещането за "пушене".
Тая девица, дето е щяла да се удави/задави с изтеклата течност от филтъра на електронната цигара, да не е била колкото мравчица? Количеството течност във филтъра е не повече от 1 мл. Освен това има указания как да се пушат тези цигари - винаги трябва да са във водоравно положение. Дори когато си я носиш в джоба, не трябва да е във вертикална позиция. Все пак вътре има течност, а земното притегляне действа дори и на течността в електронните цигари.
И да, доста прилича на наргиле.

# 788
  • София
Някаква грешка има. Ние не сме загрижени за бизнеса, нито пък по някакъв начин техния фалит ще ни засегне.
В същото време не подкрепяме и необмисленото решение на правителството.
Копират нещо, но не знаят как точно  Simple Smile
Радвам се, непушачите също не се кахърят за бизнеса, значи доводът с кризата, как ще фалират кръчмарите и прочее, отпада. Най-важно е здравето на хората.

# 789
Радвам се, непушачите също не се кахърят за бизнеса, значи доводът с кризата, как ще фалират кръчмарите и прочее, отпада. Най-важно е здравето на хората.

Доводът със здравето е смешен. Пушачите си пушат пак - вкъщи, а непушачите си седят и те вкъщи, където така или иначе никой не им пуши. И не ми казвай сега, че те са в заведенията, ако бяха, нямаше да има протести  Simple Smile

# 790
  • София
Заведенията протестират за забраната за пушене, а не се погледнат какъв киселок продават за кафе...за вкуса на ястията по ресторантите да не говорим, в двумилионна София вкусните ресторанти са максимум 3...готвят буламачи, продават сурогати и после искат да имат посетители...народът повидя свят и вече иска качество срещу парите си, да си фалират, като не искат да си оправят менюто...в момент 39% от възрастното население са пушачи, което означава в абсолютни цифри, че един милион пушещи българи искат да другите 6 милиона, които не пушат, да им дишат дима на цигарите, това ако не е егоизъм и налагане на малцинството на мнозинството с цел увреждане здравето на мнозинствот, какво друго е...а, да, липса на възпитание.

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 15:47 от Sharky*

# 791
Заведенията протестират за забраната за пушене, а не се погледнат какъв киселок продават за кафе...за вкуса на ястията по ресторантите да не говорим, в двумилионна София вкусните ресторанти са максимум 3...готвят буламачи, продават суррогати и после искат да имат посетители...народът повидя свят и вече иска качество срещу парите си, да си фалират, като не искат да си оправят менюто...

В тази връзка - има един софийски ресторант, който беше пословичен с добрата си кухня, и въведе забраната за пушене доста години преди да я наложат държавно. Не западна мигновено, продължаваше да има навалица на обед, но постепенно се стигна до момента, в който нямаше нужда от резервация вечер, народът пооредя, след известно време и кухнята вечер се развали, което е нормално, след като няма такава посещаемост. Още си съществува, но изобщо не е това, което беше.
Посещаемостта и менюто са две доста взаимосвързани понятия. Което и от двете да куца, ще куца и другото.

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 16:00 от Vapor

# 792
  • София

Доводът със здравето е смешен. Пушачите си пушат пак - вкъщи, а непушачите си седят и те вкъщи, където така или иначе никой не им пуши. И не ми казвай сега, че те са в заведенията, ако бяха, нямаше да има протести  Simple Smile
Е, не ми казвай, че няма никой в заведенията. Sunglasses
Иначе щом ти е смешно, смей се.

# 793
в момент 39% от възрастното население са пушачи, което означава в абсолютни цифри, че един милион пушещи българи искат да другите 6 милиона, които не пушат, да им дишат дима на цигарите, това ако не е егоизъм и налагане на малцинството на мнозинството с цел увреждане здравето на мнозинствот, какво друго е...а, да, липса на възпитание.

Бе къде са тия 6 млн. души, та не ходят по заведения? Crazy

# 794
Мен пък не са ме пускали в заведение за хранене /пицария/ в Швеция с дете. Не можело с дете под не знам си каква възраст /въпросното тогава беше на 2 г., в количка/. Казаха, че не е позволено да седнем в салона. Ние тогава решихме да седнем в найлоновото преддверие, където можело. Нищо, че беше доста студено вече. Обаче пък там не сервирали храна! Нито вътре, нито в преддверието се пушеше.
Електронна цигара пуша с безникотинов филтър. За мен е проблем да избягам от жеста - пийвам си питието, смуквам си от цигарата. Безникотиновата напълно ми замества усещането за "пушене".
Тая девица, дето е щяла да се удави/задави с изтеклата течност от филтъра на електронната цигара, да не е била колкото мравчица? Количеството течност във филтъра е не повече от 1 мл. Освен това има указания как да се пушат тези цигари - винаги трябва да са във водоравно положение. Дори когато си я носиш в джоба, не трябва да е във вертикална позиция. Все пак вътре има течност, а земното притегляне действа дори и на течността в електронните цигари.
И да, доста прилича на наргиле.
Нас в хотел не ни приеха, заради правила за пожаробезопасност. Сигурно и този случай е сходен.

Общи условия

Активация на акаунт