Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 117
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 795
Е, не ми казвай, че няма никой в заведенията. Sunglasses
Иначе щом ти е смешно, смей се.

В нашето нямаше (преди забраната имаше тълпи), закриха го.
За другите не мога да кажа, но щом има, значи нямат повод да протестират  Peace

# 796
  • София
Хич не ме интересува дали протестират, важното е, че посетителите в заведенията не дишат цигарен дим. Peace

# 797
Хич не ме интересува дали протестират, важното е, че посетителите в заведенията не дишат цигарен дим. Peace

Доколкото ги има...

# 798

Ако имаше зали И за пушачи, пак в другите зали нямаше да дишат цигарения дим.
Сега чист въздух диша само персонала. Ако имаше кой друг да го диша, нямаше да протестират  Peace

# 799
Може някой да е писал по напред,но и аз да пиша(кажа).
Все се гледа как е в Европа и куп глупости,има си заведения за пушачи и отделни заведения за непушачи.Всеки отива там където му харесва или иска.Забрана за пушене на обществено място да речем парк няма.Има кошчета за боклук,и нещо отгоре като пепелник за фасовете.
Аз съм пушач и когато съм без децата ходя в кафенета за пушачи,но когато съм с тях отиваме в заведение за непушачи.
А нашите смесени заведения със тези зали е голяма простотия,все едно да има в басейн "място за пикане".

# 800
В коя европейска държава пушихте в заведение (ресторант) newsm78  Конкретно за Холандия, Франция, Австрия, Кипър  - хората си излизат и пушат навън. Да не говорим че в Ню Йорк го правеха още 1995 година  Peace Е как ще ги стигнем - 17 години по-късно ние още не може да разберем за какво става въпрос  ooooh! 

# 801

Сега чист въздух диша само персонала. Ако имаше кой друг да го диша, нямаше да протестират  Peace
Била ли си в салон за непушач докато бяха разделени?
За предпочитане беше да седнеш при пушачите, колкото и да ти е неприятно. За мен не е решение това, точно защото помещенията не бяха равностойни.

# 802
аз съм била, когато сме излизали с непушачи. Ами хубаво си беше - чистичко, уютничко и празничко. Сега навсякъде е така.

# 803
  • София
Заведенията протестират за забраната за пушене, а не се погледнат какъв киселок продават за кафе...за вкуса на ястията по ресторантите да не говорим, в двумилионна София вкусните ресторанти са максимум 3...готвят буламачи, продават суррогати и после искат да имат посетители...народът повидя свят и вече иска качество срещу парите си, да си фалират, като не искат да си оправят менюто...

В тази връзка - има един софийски ресторант, който беше пословичен с добрата си кухня, и въведе забраната за пушене доста години преди да я наложат държавно. Не западна мигновено, продължаваше да има навалица на обед, но постепенно се стигна до момента, в който нямаше нужда от резервация вечер, народът пооредя, след известно време и кухнята вечер се развали, което е нормално, след като няма такава посещаемост. Още си съществува, но изобщо не е това, което беше.
Посещаемостта и менюто са две доста взаимосвързани понятия. Което и от двете да куца, ще куца и другото.
Иди вечер в Барбаросса и ми кажи има празни маси? Там вътре никога не се е пушило. Посещаемостта зависи от готвача, чистотата и качеството на облужване. //давам ти специфичен пример, защото ти даде такъв.//

# 804
  • София
В коя европейска държава пушихте в заведение (ресторант) newsm78  Конкретно за Холандия, Франция, Австрия, Кипър  - хората си излизат и пушат навън. Да не говорим че в Ню Йорк го правеха още 1995 година  Peace Е как ще ги стигнем - 17 години по-късно ние още не може да разберем за какво става въпрос  ooooh! 

В Австрия има заведения със салони за пушачи и непушачи.

# 805
Заведенията протестират за забраната за пушене, а не се погледнат какъв киселок продават за кафе...за вкуса на ястията по ресторантите да не говорим, в двумилионна София вкусните ресторанти са максимум 3...готвят буламачи, продават суррогати и после искат да имат посетители...народът повидя свят и вече иска качество срещу парите си, да си фалират, като не искат да си оправят менюто...

В тази връзка - има един софийски ресторант, който беше пословичен с добрата си кухня, и въведе забраната за пушене доста години преди да я наложат държавно. Не западна мигновено, продължаваше да има навалица на обед, но постепенно се стигна до момента, в който нямаше нужда от резервация вечер, народът пооредя, след известно време и кухнята вечер се развали, което е нормално, след като няма такава посещаемост. Още си съществува, но изобщо не е това, което беше.
Посещаемостта и менюто са две доста взаимосвързани понятия. Което и от двете да куца, ще куца и другото.
Иди вечер в Барбаросса и ми кажи има празни маси? Там вътре никога не се е пушило. Посещаемостта зависи от готвача, чистотата и качеството на облужване. //давам ти специфичен пример, защото ти даде такъв.//

Тук има малка разлика. Щом никога не се е пушило, клиентелата го е приела по презумпция. Аз дадох пример с ресторант, в който пушенето е било позволено, след това забранено. Естествено, клиентелата се преориентира / пак казвам, това стана доста преди забраната, така че преориентацията не беше трудна/. А при ниска посещаемост как ще продължиш да плащаш на добрия готвач и на качествения персонал? И естествено нещата поемат надолу.

# 806
  • София

Както многократно бе отбелязано в темата, този филм го играхме и номерът не се получава.
Просто излишните заведения - пушални ще отпаднат, а съдържателите им ще се насочат към друг бизнес. Пък нека си попротестират, ако им помага или олеква на душата. Peace

# 807
Ако има някой от Бургас, би ли ми казал къде в града е имало разделени на зали заведения? Аз се сещам само за Хепи (до морската). Една вечно отворена плексигласова врата?

Други?  newsm78

+ едно кафене в Несебър. Пак с вечно отворена врата между залите.

И пак за спорещите относно оборотите на заведенията. В нашия ресторант забраната важи още от времето на залите. Решихме (шефа реши), че всякакъв вид прегради ще развалят интериора. Решението - тотална забрана. Така е от колко вече 3 години? Оборотът върви в едни и същи граници. Естествено по-висок в празничните дни и по-нисък в "мъртви" дни. До сега няма клиент, който да е дигал скандали или да се отказал от обяда/вечерята, защото му се пушело много.
Клиентелата е смесена - има и редовни, има и преминаващи.
Шефа няма да фалира! Или поне не заради "забраната за тютюнопушенето на обществени места"

Не се връзвайте на глупостите, че някой ще фалира заради това! Вместо да изисквате пушене в заведение, изисквайте по-чести проверки от РИОКОЗ, пожарна и т.н. Това е много по-важно за живота, здравето и комфортът ви в ресторанта/бара/дискотеката!  Wink

# 808

Не се връзвайте на глупостите, че някой ще фалира заради това! Вместо да изисквате пушене в заведение, изисквайте по-чести проверки от РИОКОЗ, пожарна и т.н. Това е много по-важно за живота, здравето и комфортът ви в ресторанта/бара/дискотеката!  Wink

Точно така! Аз от Хепи в Бургас съм си тръгвала, след като установихме, че залата за пушачи вече е зимната градина.

# 809
Миоки, а в трамвая пушиш ли си я електронната?
Щото днес един в трамвая си я пушеше. Някакси не го намирам за редно, макар да не пречи. Ако пушеше истински цигари, толкова ли нямаше да издържи половин час път, че да пуши в трамвая?
Иначе за ресторанти и барове нямам против електронните цигари Peace

Не, не пуша в трамвая, не пуша и по улиците за разлика от преди тютюневите - не ми е вкусно. Не пуша и в двора на училището на сина ми, не пуша и на обществени места в които по принцип не се пушеше. В мола пуша като седна в някое кафене, докато се разхождам не.
Другото положително нещо което забелязвам е, че като стана устрин първата ми мисъл не е да се хвана за цигарата за разлика от преди.
За себе си намирам много положителни страни и ще ми е много тъжно ако ги царанят, защото ще трябва да се върна на аналоговите. Не желая да се отказвам от пушенето.

Трещерица, ти колко време пуши електронна, че да я сравнавяш с химикалка? Хайде ако обичате да се въздържате от коментари за нещо което дори не сте опитвали.
До скоро смятах че проблемът на повечето непушачи е че пушачите ги тровят с дима който произвеждат, но явно не е така. Подозирам че най войнствените противници на тютюнопушенето с радост ще прегърнат идеята за забрана и на електричките... май, май така ми прилича...

Check Please, харесва ми да пуша кифла, и бадем и шоколад и ягоди и т.н. не виждам какъв проблем е това за околните щом не са принудени да се тровят от моите изпарения.

Елица, за теб гаден, за мен не. Какво те бърка какво си слагам в устата?

въобще подобни коментари са си чисто заяждане.

Краси...*, те и изгорелите газове от автомобили ме тровят, много повече от електронната цигара ама не вигждам да са ги забранили още...

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 21:19 от mioki

Общи условия

Активация на акаунт