Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 195
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 840
  • София
ами, да, има го този момент, и аз съм го отбелязвала в подобни теми - нещата бяха направени по кофти начин. Не беше правилно първо да пробутват половинчати мерки за зали за пушачи и вентилации, и хората да дават луди пари за преустройство на заведенията, а после да им тропнат "сори, ама нямало нужда". Но не мога да се съглася с аргументите, че именно заради забраната за пушене бизнесът загивал и хора оставали на улицата. Просто населението се е постиснало и гледа да не се охарчва по заведения като преди.

# 841
Току що се връщам от луксозен ресторант. Изискан. Позволиха ни да пушим вътре. Нашата скромна компания бяхме единствените посетители там. На два етажа с не знам си колко маси, в петък вечер, прекрасна обстановка и още по-прекрасно меню, ама - на!, петима келнери и цялата кухня се въртяха около шест човека. Допреди няколко месеца там можеше да седнеш само с предварителна резервация и се пукаше по шевовете от клиенти, независимо от деня. След още няколко месеца може би този ресторант изобщо няма да съществува.

И аз снощи бях на ресторант. На служебно парти. На втория или третия път като излязохме да пушим дойде един човек и ни каза, че няма нужда да стоим на студа и че "вече" можем да пушим вътре. Сервитьорите минаха по масите и сложиха чинийки вместо пепелници.
Останалото е същото, както ти го казваш. Ресторантът съществува от комунистическо време, винаги е бил пълен с хора и обикновено трябва резервация. Сега очевидно, че ако не са пушачите посетители, трябва да уволнява персонала и да затваря.

Скрит текст:

Но не мога да се съглася с аргументите, че именно заради забраната за пушене бизнесът загивал и хора оставали на улицата. Просто населението се е постиснало и гледа да не се охарчва по заведения като преди.

Пушачите са по-голямата част от посетителите по заведенията, а според собствениците им са и много по-големи консуматори. Каквото искате разправяйте, но е така.

# 842
  • София

Нещо сте се изнервили излишно ми се струва или имате проблем с четенето и разбирането на свързан текст. Чак пък квалификации, казвала съм кой за какво да си харчел парите, страшна работа. Laughing
Е, не е изненада, че не ти харесва написаното.
Не, не съм се изнервила изобщо. Екстра съм си даже  Laughing. Просто не обичам дървени философи-екстремисти да размахват пръст.

Ох, аз пък как мразя ограничени хора, които даже не могат последователно да си структурират мисълта. Flutter

Е, подскачат сега кръчмарите, прибраха им рушвета, пък резко съкратиха сроковете впоследствие, ама това са рисковете, като се действа подмолно.
Пълната забрана още тогава беше обявено да влезе в сила, доколкото помня.

# 843
Просто населението се е постиснало и гледа да не се охарчва по заведения като преди.

Това е много вярно и съм съгласна, че забраната е един вид сламка. Вероятността да останат добрите и приятни заведения съществува. Не съм специалист, но считам, че кръчмите са в повече от нужното.

# 844
А кому е нужно на всяка крачка да има кръчма, бар, кафене и т.н.?
Разбирам в курортни градове да го има това, примерно защото се привличат достатъчно клиенти.

# 845
Пена твърди, че отказала цигарите, пък си слага в устата електронна цигара. Просто електронната  не помага при отказването на цигарите, а е заместител. Ето, имаше потребителка, която сподели, че електронната и "помогнала" да пропуши отново.
Не ме бърка, констатирам факти.

Кое точно от моя подпис ти изглежда невярно?

# 846
Кръчмите хич не са ни в повече, предвид факта, че сме нация с манталитет "црна маца, бел котак" Laughing
И на един такъв народ да му спреш "най-милото"...

# 847
  • София
Съпротивата на непушачите ще става все по-сериозна, независимо от натиска на кръчмарите. Преди непушачите по подразбиране се съобразяваха с пушачите и това, че в заведенията навсякъде се пушеше. След като се зачете и тяхното право, самата стъпка по отнемането му толкова скоро, ще втвърди съпротивата. Няма да се изненадам, ако заради политическа целесъобразност забраната отпадне, но няма да е правилно в дългосрочен план. Не може да се допуска разнобой.

# 848
  • София
Пена твърди, че отказала цигарите, пък си слага в устата електронна цигара. Просто електронната  не помага при отказването на цигарите, а е заместител. Ето, имаше потребителка, която сподели, че електронната и "помогнала" да пропуши отново.
Не ме бърка, констатирам факти.

Кое точно от моя подпис ти изглежда невярно?
Ех, най-милото ви ли засегнах? Сега ще се изредите 20 човека да се обяснявате. За пръв път те виждам и теб, и подписа ти, че и хич не ме интересува.

# 849
Най-милото?  newsm78 Като не те интересува какво коментираш чуждите подписи?

# 850
Никакъв смисъл няма, щом не влизате в тях. Важното е да няма къде да се пуши   Wink

# 851
Никакъв смисъл няма, щом не влизате в тях. Важното е да няма къде да се пуши   Wink

Що да няма, в къщи, по улиците...
На мен като не ми харесваше, че се пуши в заведенията, не ги посещавах.
За всички пушачи важи същото.

# 852
На мен като не ми харесваше, че се пуши в заведенията, не ги посещавах.
За всички пушачи важи същото.

Не точно. Както се вижда ходим по заведения, в които се пуши и това няма да се промени. Т.е. няма да ходим в заведения, в които не се пуши, а ако за в бъдеще няма такива изобщо няма да ходим извън летния сезон. Не е сложно.

# 853
Била ли си в салон за непушач докато бяха разделени?
За предпочитане беше да седнеш при пушачите, колкото и да ти е неприятно. За мен не е решение това, точно защото помещенията не бяха равностойни.

Не. Защото по това време бях пушач, нямаше какво да търся при непушачите.

Както многократно бе отбелязано в темата, този филм го играхме и номерът не се получава.

Номерът щеше да се получи, ако контролиращите органи си вършеха работата.
Те са същите и сега, т.е. филмът ще се повтори  Simple Smile

# 854
  • София

Както многократно бе отбелязано в темата, този филм го играхме и номерът не се получава.

Номерът щеше да се получи, ако контролиращите органи си вършеха работата.
Те са същите и сега, т.е. филмът ще се повтори  Simple Smile

Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт