Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 158
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 945
... Това естествено не го разбирате. Вие си мислите, че никой няма проблем с това.

Така е, но до цигарения дим ли сме опряли? Излиза че всичко друго е аромат на рози и изгорелите газове от автомобили, и обгазяването от разни производства на някои градове.
Просто темата е много актуална за голяма част от обществото и пряко касае навиците на хората, и по този начин отвлича общественото внимание от по-значими теми.
Най-дразнещото е, че не се мисли за хорското здраве, а всичко е резултат от лобистки интереси.
Това го знаят всички, но на мен ми е приятно като вляза в заведение да не се омирисвам на цигари и да не сядам винаги в залата за пушачи понеже на приятелите или роднините много им се пуши вътре. До сега цял живот  аз да се съобразявам с пушачите все едно на мен нещо не ми е наред, че не пуша! И знам, че много хора са в това положение.

# 946

Най-дразнещото е, че не се мисли за хорското здраве, а всичко е резултат от лобистки интереси.
Дреме ми на мотива, щом резултатът е добър.

# 947

като казахте лобистки интереси - само при разрешение за пушене се защитават лобистки интереси.

а дали ще ми намалят здравните осигуровки, защото не съм зависима и не пуша?
Това е дълбоко погрешно. Просто се опитай да погледнеш по-далече от носа си.  Peace
Моите дали ще ги намалят защото съм здрава и не съм ползвала "услугите" на ЗК от има-няма 10 години?

pasinet, явно въпросът за резултата е спорен както си личи и от тази тема.

# 948
  • София
И аз искам намаляване на осигуровките, от години плащам за частно здравно осигуряване Crazy

# 949
Ако тръгнем по тази логика... отиде коньо у ряката  Laughing

# 950
И аз искам намаляване на осигуровките, от години плащам за частно здравно осигуряване Crazy

това е съвсем различно... Здравната система е солидарна система, това, че ти си избрала да не ползваш услугите И, си е твой проблем.

mioki, когато попушиш 20-30 години ще те питам тогава колко пъти ти посещаваш кабинетите и колко непушачите. Бъди сигурна, че пушачите ще са в пъти повече. Примера ти е показателен, че ти си тази, която не вижда по-далеч от носа си.

Системата ни е погрешна, а не това мислене. По света има разделение в здравните системи (не на този принцип, но защо пък не - здравословен начин на живот - това съществува дори и в застраховките) и аз съм ЗА такова и в България.

# 951
  • София
това е съвсем различно... Здравната система е солидарна система, това, че ти си избрала да не ползваш услугите И, си е твой проблем.

Никак не е различно  Wink Да кажем си компенсирам риска от недобри платци към солидарната ни здравна система  Sunglasses Защото е солидарна само в точенето...

# 952
А като идат у тях на гости? И там ли не ги Одимяват?  Laughing

Всички пушачи, които идват в къщи на гости си пушат чинно на терасата и на никой не му хрумва да се оплаква или да има претенции.

# 953

mioki, когато попушиш 20-30 години ще те питам тогава колко пъти ти посещаваш кабинетите и колко непушачите. Бъди сигурна, че пушачите ще са в пъти повече. Примера ти е показателен, че ти си тази, която не вижда по-далеч от носа си.

Системата ни е погрешна, а не това мислене. По света има разделение в здравните системи (не на този принцип, но защо пък не - здравословен начин на живот - това съществува дори и в застраховките) и аз съм ЗА такова и в България.

За твое сведение пушач съм/бях от 19 години, така че не размахвай пръст, моля те и не ми казвай кога ще се разболея.
Здравословен начин на живот - ха-ха. ГМО храните и отровните газове във въздуха... много здравословно няма що... цигарите са единствения и най-голям враг на здравето, хайде моля те

За протокола и аз съм ЗА промяна в здравната система. Това нашето тук не е здравеопазване, а чисто кожодерство и сметкаджийство - това също съм го изпитала лично на гърба си. Мерси!

# 954
Току що се връщам от луксозен ресторант. Изискан. Позволиха ни да пушим вътре. Нашата скромна компания бяхме единствените посетители там. На два етажа с не знам си колко маси, в петък вечер, прекрасна обстановка и още по-прекрасно меню, ама - на!, петима келнери и цялата кухня се въртяха около шест човека. Допреди няколко месеца там можеше да седнеш само с предварителна резервация и се пукаше по шевовете от клиенти, независимо от деня. След още няколко месеца може би този ресторант изобщо няма да съществува.

И аз снощи бях на ресторант. На служебно парти. На втория или третия път като излязохме да пушим дойде един човек и ни каза, че няма нужда да стоим на студа и че "вече" можем да пушим вътре. Сервитьорите минаха по масите и сложиха чинийки вместо пепелници.
Останалото е същото, както ти го казваш. Ресторантът съществува от комунистическо време, винаги е бил пълен с хора и обикновено трябва резервация. Сега очевидно, че ако не са пушачите посетители, трябва да уволнява персонала и да затваря.

Скрит текст:

Но не мога да се съглася с аргументите, че именно заради забраната за пушене бизнесът загивал и хора оставали на улицата. Просто населението се е постиснало и гледа да не се охарчва по заведения като преди.

Пушачите са по-голямата част от посетителите по заведенията, а според собствениците им са и много по-големи консуматори. Каквото искате разправяйте, но е така.
Ами, ето, крайно време е пушачите да станат минимална част от населението.
И заведенията да се разредят!    Peace
В Бг всеки, който иска да започва собствен "бизнес" отваря кръчма или магазин.
А кой ще произвежда?
Като затворят половината заведения, може пък да се светнат да започнат производителен "бизнес".     Laughing

# 955
... Това естествено не го разбирате. Вие си мислите, че никой няма проблем с това.

Така е, но до цигарения дим ли сме опряли? Излиза че всичко друго е аромат на рози и изгорелите газове от автомобили, и обгазяването от разни производства на някои градове.
Просто темата е много актуална за голяма част от обществото и пряко касае навиците на хората, и по този начин отвлича общественото внимание от по-значими теми.

Peace+1

# 956
Е , те това не го разбирам.
И ще съм много благодарна някой да ми обясни....
Кой точно и какъв интерес/печалба има от намаляването на пушачите и заведенията?    Thinking

# 957

Peace+1
-1 тези стандартни оправдания на пушачите съм ги слушала милиони пъти. Смешно и жалко е!

# 958

pasinet, явно въпросът за резултата е спорен както си личи и от тази тема.
Не, не е явно. Резултатът е добър.Намалена е възможността да се натрапва един вреден навик на околните, без да е забранено напълно желаещия да си го упражнява в къщи или навън.Няма как това да не е добър резултат.

# 959

Никак не е различно  Wink Да кажем си компенсирам риска от недобри платци към солидарната ни здравна система  Sunglasses Защото е солидарна само в точенето...
Напротив, различно е, защото вноските са % от заплатата. А по никакъв начин този със заплата 2000 лв не се разболява различно от този с 500, нито има разлика в получената срещу осигуряването си услуга. Така че, и системата е солидарна и по отношение на вноските.

Хората отдавна са изчислили колко скъпо излизат пушачите и тютюнопушенето ( вкл, пасивното) на всички ни, така че елементарните конспиративни теории не залъгват никого. Следващата стъпка ще е алкохола, защото и ова вече се случва в други страни- повишаване на цените с цел ограничаване на употребата. Друг е въпросът, че с толкова голям дял на домашното производство у нас, пътищата за борба ще са малко.

Общи условия

Активация на акаунт