Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 146
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 005
  • out of space
Това пък с по-високите осигуровки как ще го изчисляваме ми е интересно? Аз ако пуша 6 месеца в годината, после 3 не пуша, после 2 пуша и после 1 пак не пуша, в кой точно момент ще ме засекат (и как?!?!) пушач ли съм или не, за да ми преизчислят вноските?

И кога един отказал се пушач, официално му намаляват вноските, защото веше е бивш такъв? След 1, след 5 години? И ако не пуша 5 години, а изведнъж се върна към стария навик?  Laughing

смях!

# 1 006
В моето детство се пушеше навсякъде. Ама навсякъде - и в ресторантите, и в кафенетата, и в клубовете, и във влака, и в самолета, и в хотелите, и в баровете. Но в сладкарниците НЕ СЕ ПУШЕШЕ. И никой не протестираше, даже и през ум не ни е минавало, че е по-добре да се пуши там. В сладкарниците имаше лимонада, боза и сладкиши. Нямаше цигари, но нямаше и кафе. Кафе имаше в кафенетата. А там се пушеше, та чак пушек се вдигаше.
Не се пушеше и в закусвалните и пицариите.
С демокрацията сладкарниците се превърнаха в кафенета, а пицариите - в ресторанти. Пушачите какво са криви, че собствениците на заведения поискаха да ги привлекат за клиенти и навсякъде се опуши? Аз в сладкарница не влизам. Ако ми се хапва набързо, влизам в закусвалня /там няма табиетски седенки - хапваш набързо и бягаш, не можеш да протакаш един обяд или една вечеря, ако си пушач/. Постепенно виждам как и ресторантите се превръщат в закусвални /за пушачите/. В чужбина винаги ми е правело впечатление, че заведенията се пълнят около часа за съответното хранене /обяд или вечеря/, но навалицата е за не повече от два часа. После пустеят. Трябва да имам наистина нещо много важно да обсъждам с някого, та да се застоя след като съм си изяла храната /средно ми отнема, с чакането, по-малко от час/. Ако се пуши и ще си поръчам втора бутилка вино, и десерт, може и нещо за мезене, та да не ми е празна масата, докато си допивам питието. НО всичко това е гарнитура към пушенето. Без цигара нито ми се мези, нито ми се пие още едно, нито десерт с кафенце ми се иска. От една страна ресторантите определено губят от това, че пушачите все по-рядко ги посещават, а от друга - заради това, че пушаческите компании са експедитивни и минават с по-малки поръчки, просто защото си тръгват веднага след като приключат с утоляването на глада. А утоляването на глада може да секне още на средата на салатата или предястието.
Не знам какво се цели и със заканите за забрана на електронните цигари. Кому и как попречиха пък те. А все пак са вариант за по-дълъг, приятен и печеливш за собственика престой на клиента-пушач.

Щом дори и да ти предлагат най-висша мода в кулинарията за пет лева ти няма да влезеш в заведение,то значи отиваш там само заради пушенето.

Не, отивам там заради общия кеф, който е съчетание от компания, храна, напитки, обстановка и цигара. Липсва ли един от елементите, хапвам една салатка и си тръгвам.

# 1 007
И всичко това за едното пушене. Та това си е живо заробване. Не го казвам с лошо чувство,да не се обидиш. Значи нито питието,нито храната,нищо не е по-важна от цигарата.

# 1 008
...Значи нито питието,нито храната,нищо не е по-важна от цигарата.

Разбира се, че са важни. Просто можеш да си ги получиш и у вас, не е нужно да идеш на това място и да платиш пъти повече за същото  Simple Smile

# 1 009
...Значи нито питието,нито храната,нищо не е по-важна от цигарата.

Разбира се, че са важни. Просто можеш да си ги получиш и у вас, не е нужно да идеш на това място и да платиш пъти повече за същото  Simple Smile
A цигарата не можеш да си я пушиш у вас? В крайна сметка, ако на някого не му се яде на заведение, не му се пие на заведение, не му се среща с приятели на заведение, защото му е все едно дали ще го направи в къщи, не би ли следвало и да му е все едно дали и се пуши в заведението или не, след като изобщо няма намерение да прави нищо там.  Simple Smile

# 1 010
Същото може да се каже и за пушенето, дори според мен с много по голяма сила. И ако хората могат да си пушат вкъщи защо тогава искат да ходят в заведения за да го правят там?

# 1 011
И всичко това за едното пушене. Та това си е живо заробване. Не го казвам с лошо чувство,да не се обидиш. Значи нито питието,нито храната,нищо не е по-важна от цигарата.

Ти да не си от онези нам си колко процента млади българи, дето не могат да възприемат смисъла на текст? Кое не ти стана ясно, та натъртваш на цигарите - пределно бях конкретна: компания, храна, напитка, обстановка, цигара - пет елемента, които в своето единство правят прекарването ми заведение приятно. Ако нямам добра компания, също така бързо ще си нарупам салатата и ще се пръждосам. Ако храната е кофти - пак същото: пийвам си питието без мезе и "Чао!". На ресторант не ходя никога заради само един от петте елемента. А, ако това, което ме е привлякло е храната, ползвам заведението като закусвалня - хапвам и бЕгам. Даже още по-добре - взимам си за вкъщи.
И въобще какъв ти е проблемът с моите мотиви, заради които ходя или не ходя на ресторант?
Заведенията /особено тези за хранене/ за мен бяха идеално място, където може да се събере голяма компания, без някой от нас  да се изгърби с хамалогията по посрещане на гости. Е, все пак си имаме домове, има и кетъринг. А най-хубавото е, че има и топли сезони в България, ще чакаме тях, за да отдадем на ресторантски сбирки.

# 1 012
A цигарата не можеш да си я пушиш у вас? В крайна сметка, ако на някого не му се яде на заведение, не му се пие на заведение, не му се среща с приятели на заведение, защото му е все едно дали ще го направи в къщи, не би ли следвало и да му е все едно дали и се пуши в заведението или не, след като изобщо няма намерение да прави нищо там.  Simple Smile

Не, не мога да си я пуша у нас или в дома на приятелите си, защото това са жилищни стаи, има деца, спи се и т.н. Както и няма да надуя музиката у нас, нито ще допусна някой да галопира с токчета.
Иначе на кръчма съм имала намерение да правя всичко изброено, но само едно от тях не мога да правя И вкъщи, т.е. то е било решаващото за мен, защото нито викам силно, нито обичам силна музика, нито имам предразсъдъци да си разваля ансамбъла обувки-тоалет  Simple Smile

Ако например сега забранят алкохола, но е разрешено пушенето, дали ще са пълни или празни кръчмите? Не, естествено. Ако забранят силната музика в дискотеките, ще има ли клиенти? И т.н.

# 1 013
  • София
Абе цяла Европа свикна, а ние още си коментираме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Наистина сме уникално ......

# 1 014
Абе цяла Европа свикна, а ние още си коментираме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Наистина сме уникално ......

7 страни са само. И в 3 от тях планират облекчаване на режима. В останалите няма такова нещо като непушене навсякъде, има си заведения за пушачи.
Не разбирам защо го пишете непрекъснато, при положение, че е елементарно да се провери  Simple Smile

# 1 015

Не, не мога да си я пуша у нас или в дома на приятелите си, защото това са жилищни стаи, има деца, спи се и т.н.
Значи пред мен (аз съм непушач) можеш да пушиш в лицето ми в заведение, но в собствения си хол не.

# 1 016
Ако това е твоят избор (да си в зала за пушачи), да. Пуша (пушех) на места, на които е обявено, че са за пушачи. В тях влизат хора изцяло по желание. И са запознати със съответния риск (от пасивно пушене, от увредени уши, от нараняване от някой пиян и т.н.).
Вкъщи детето ми не стои, защото е решило да влезе вътре, то няма избор. Както и не съм пушила никога в детски клуб или на др. подобни места.

# 1 017
  • София
Никой не спазваше разделянето на пушачи и непушачи. Тъй като залите за непушачи бяха празни, те се използваха от пушачите

# 1 018
  • out of space
Никой не спазваше разделянето на пушачи и непушачи. Тъй като залите за непушачи бяха празни, те се използваха от пушачите

е, какво сега? ползвайте си ги със здраве и двете зали.  Simple Smile

# 1 019
  • София

е, какво сега? ползвайте си ги със здраве и двете зали.  Simple Smile

Е точно това правим и се надявам да си е за постоянно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт