Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 053
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 020
...залите за непушачи бяха празни, те се използваха от пушачите

Е, сега са празни целите заведения, целта - постигната.

Не знам вече за кой път го пиша - както тогава не се спазваше забраната, така и сега с тази. Проблемът е в контрола, не в забраните.

# 1 021
  • София
Не, сега по се спазва, защото още с влизането можеш да усетиш дали се пуши или не. А преди - търсим залата, мериш какъв процент от цялото заведение е и т.н.  Mr. Green Mr. Green

# 1 022
Ако това е твоят избор (да си в зала за пушачи), да. Пуша (пушех) на места, на които е обявено, че са за пушачи. В тях влизат хора изцяло по желание.

Моят избор никога не е бил няма и да бъде, но първо, че такъв години наред изобщо не съществуваше, защото се пушеше на всякъде, а след въвеждането на разделните зали изнудването от страна на приятелите пушачи вървеше с пълна сила. Сега поне отпадна неприятното навиране на истината в очите, че цигарата струва повече от отношенията им с хората, които не споделят навика им.
Хипотетично, ако сме приятелки и искаш да се видим на по кафе и има зали за пушачи и не пушачи, къде ще седнем, така, че да се наслаждаваме на компанията ни?У вас няма да ме каниш, защото се разбра, че дори и там не можеш да пушиш? У нас също не става, защото пък там никой не пуши.В залата за пушачи на мен няма да ми е приятно, в другата на теб.  

# 1 023
...такъв години наред изобщо не съществуваше, защото се пушеше на всякъде...

Мдам. За това съм съгласна и не знам защо толкова се забавиха промените.

За гостуването - непушачите канех у нас.
Пушачите - където кажат, аз нямах претенции, повечето искаха на заведение.

# 1 024
Никой не спазваше разделянето на пушачи и непушачи. Тъй като залите за непушачи бяха празни, те се използваха от пушачите

В заведенията в които аз ходя се спазваше,но си стояха празни-нямаше непушачи,клиенти.Сега пък друго-пушачи ентусиасти стоят в закрити от найлони градини и непушачите пак солидарно зъзнат отвън.А в заведенията вътре чист въздух диша само персонала

# 1 025
  • out of space
Никой не спазваше разделянето на пушачи и непушачи. Тъй като залите за непушачи бяха празни, те се използваха от пушачите

е, какво сега? ползвайте си ги със здраве и двете зали.  Simple Smile

Е точно това правим и се надявам да си е за постоянно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Дано ви опнат и походни легла.  Heart Eyes

# 1 026
  • София

е, какво сега? ползвайте си ги със здраве и двете зали.  Simple Smile

Е точно това правим и се надявам да си е за постоянно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Дано ви опнат и походни легла.  Heart Eyes

А спим си другаде Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green, че иначе много ще забогатеят заведенията  Mr. Green

# 1 027
...такъв години наред изобщо не съществуваше, защото се пушеше на всякъде...

Мдам. За това съм съгласна и не знам защо толкова се забавиха промените.

Знаеш ли, че в началото когато въведоха забрана в заведения с детски кът да не се пуши, почти бяха празни и познатите ми пушачи не искаха да извеждат децата си там, след като не могат да пушат и ги водеха по нормални кафенета, където беше разрешено.С течение на времето обаче явно все повече хора свикват с това и такива заведения сега са пълни и понякога дори няма места къде да седнат родителите. Което ме обнадеждава, че няма да има само роптаене и мрънкане, че се стесняват местата за практикуване на този им навик ( тъй като са свикнали да го правят необезпокоявани на всякъде).

п.п. Между другото никога до сега не ми се е случвало да съм на гости в хора пушачи и те да не пушат в този момент, защото аз не пуша, да не говорим пък принципно да не пушат, защото е жилище.Надявам се  изключенията за които чета тук (като теб)  да се превърнат в масовост, а тези, които аз считам за правило, да станат изключение.

# 1 028
Била съм и пушач и непушач, и знам как компенсирам цигарата - с виличка и чашка в ръка.  Wink

И после борба със затлъстяването  Laughing

ами борим се, борим се...  Laughing

# 1 029
  • София
Била съм и пушач и непушач, и знам как компенсирам цигарата - с виличка и чашка в ръка.  Wink

Ами значи е по-добре да не се започва, че отърването ..... Mr. Green Mr. Green

# 1 030
По презумпция правото е на непушачите. Това обаче пушачите не го разбирата, или го разбират, но просто никотиновият глад е по -силен от желанието им да са толерантни. Защо ли, защото непушачите не правят нещо с което да пречат на останалите, което не може да се каже за пушачите. Толкова много години навсякъде беше само  за тях, а ние непушачите трябваше да търпим! Крайно време е те да започнат да се съобразяват с нас, както е правилно и това го казвам не от позицията си на непушач, о от справедливата позиция-непушачите са нормата, следователно пушачите са тези, които излизат отвън, когато пушат. Между другото съм съгласна да има стаи за пушене, които обаче са само за пушене, не отделна зала за пушачи, защото има ли такава и нупушачите ще са принудени да я посещават заради пушачите, както беше и преди забраната.

# 1 031

Ами значи е по-добре да не се започва, че отърването ..... Mr. Green Mr. Green

да, не започвай цигарите.

# 1 032
По презумпция правото е на непушачите. Това обаче пушачите не го разбирата, или го разбират, но просто никотиновият глад е по -силен от желанието им да са толерантни.

Каква презумпция, какви права, каква толерантност? Съвсем на куха теория го ударихте.  Tired

# 1 033
Знаеш ли, че в началото когато въведоха забрана в заведения с детски кът да не се пуши, почти бяха празни и познатите ми пушачи не искаха да извеждат децата си там, след като не могат да пушат и ги водеха по нормални кафенета, където беше разрешено...

Не знаех...
4-5 клуба съм ползвала, само в един се пушеше (и то един единствен път съм засичала да се случва, въпреки че ходехме често), тръгнахме си, и обясних на персонала защо. Това беше за периода 2005-2008, преди и след това нямам наблюдения.

За пушенето в домовете и аз се надявам на същото Peace

# 1 034
  • на изток от рая
непушачите ще са принудени да я посещават заради пушачите, както беше и преди забраната.
От цялата работа не ми стана ясно кой ще принуди непушачите?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт