Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 111
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 110
Рокси, и аз така си мислех, но факт, че посвикнаха хората и не им липсват заведенията. И никой не реве и протестира, както се опитват да го изкарат. Поне около мен де, вероятно има и такива, които скачат.
Единствените ми познати, които все още ходят за студенти и посещават такива, в които се пуши, въпреки забраната...

# 1 111
Аз все още намирам компания за кафе,но докога ли?Докато преди да застудее се събирахме 5-6 приятелки на кафе ,сега  се виждам само с  една която е непушач.На мен не ми пречи да пуша на крак ,но май сме малко тези.
И за портокола :вярно е ,че хората свикнаха да не посещават заведения .Компанията на мъжът ми всеки ден сутрин преди работа се събираха на кафе -сега вече свикнаха да си го пият по къщите.За ресторантите- май ......пак обикаляме от къща на къща.

# 1 112
  • София
Ама идеално, нямате грижи значи, щом сте свикнали.

Всички детайли в темата бяха разяснени, перифразирани, предъвкани около 60 пъти за пушачите, време е да почнат да преглъщат. Sunglasses

# 1 113
Ама идеално, нямате грижи значи, щом сте свикнали.

Точно. Всичко е наред. Всички са доволни. Да си стискаме ръцете и да приключваме  Simple Smile

# 1 114
  • София
Никога не ми е хрумвало, че причината да се ходи на заведение е за да се напуши пушачът.  Rolling Eyes Аз лично ходя, за да си спестя шетането вкъщи преди и разчистването след гостите. Wink Отделно, че някои ястия не знам как да ги приготвя в домашни условия; а и е по-неангажиращо от посрещане или ходене на гости.
Това го пиша, за да видят пушачите и някои други плюсове на заведенията, не е само едната цигара с манджата (че някои се кахъряха как ще е това ресторант без цигара Wink ).
Като изключим 1-2 пушачи от темата, чиито мнения ме радват, другите не спират да ме учудват с начина си на мислене. Явно като никога неопитвала цигара, не са ми и хрумвали повечето от нещата, които се пишат тук в защита на пушенето...
И аз мисля, че е до свикване. Ще мине време и ще се възприеме новият модел.

# 1 115
На мен пък ми е странно как са намалели излизанията по заведения, когато от няколко седмици насам по заведенията няма празни места - в тези, които посещавам резервациите само за вечеря се правят от по-рано и да успееш да седнеш без резервация е почти невъзможно. И не става дума за празнуване на Коледни партита, а за обикновени приятелски компании.

И за първи път чувам, че някой ходи на заведение само за едното пушене.
Аз лично ходя, за да ми сготви и сервира друг; да се видя с повече приятели, които не ми се иска да обслужвам у дома /тогава не успяваме да се видим качествено, защото все някой трябва да шета/; за да слушаме силна музика и да танцуваме; да си говорим на маса до малките часове; да хапнем нещо, което просто вкъщи няма как да си го сготвим; да си разходим новите дрехи  Wink и т.н. Същите доводи са в сила и за приятелите ни.
Вкъщи събираме приятели само на НГ. Всички други събирания са ни навън.
И на кафе не сядам за едното пушене, а за вкусното кафе и приятната обстановка. Кафенета, в които сервират "негърска пот" + цигари не съм посещавала от студентските години.

# 1 116
Не разбрах кой в тази тема закача ресторантите - нека си им стои забраната, въобще не ги обсъждаме тях.

Скрит текст:
За другото - ние не ядем храна навън. Т.е. ядем, но в много екстремни случаи, когато няма как. Умишлено. Шетането не ни пречи. Дори ни е приятно. Така че не за всеки това са плюсове Peace

# 1 117
  • София
Не разбрах кой в тази тема закача ресторантите - нека си им стои забраната, въобще не ги обсъждаме тях.

Скрит текст:
За другото - ние не ядем храна навън. Т.е. ядем, но в много екстремни случаи, когато няма как. Умишлено. Шетането не ни пречи. Дори ни е приятно. Така че не за всеки това са плюсове Peace
Ти май само твоите коментари си четеш.
Или очакваш някакъв закон, специално за твоята особа пригоден. Flutter

# 1 118
Чета пушачите конкретно в тази тема Simple Smile

# 1 119
  • София

"Барове и ресторанти пуснаха оферти last minute за 31 декември.
...
Няма да мръзнете за "Наздраве" в студа, тъй като повечето оферти са с дискретен знак зелен кръг със запалена цигара. И при запитване ще ви обяснят, че има зона свободна за цигарен дим. Оказва се, че навръх Нова година заведенията ще черпят със салони за пушачи. Или "топла зимна градина". "Зелената цигара" се появи към менютата през последните дни и определено оказа ефект върху търсенето на куверти, уточниха ресторантьори. "

Кувертите падат с лев на час

Зелена цигара - звучи екологично!  Grinning

# 1 120
И аз да се изкажа в качеството си на пушач, откакто родих съм пишман пушач, но все пак пуша. Съпругът ми пуши също.
По отношение на ресторантите съм "за" с две ръце да НЕ се пуши, защото можем да седнем навсякъде с децата, без да се налага да се питаме предварително"ама в това заведение пуши ли се?! я, се обади да не ни върнат" и пр.."
По отношение на дискотеки и нощне барове, смятам, че е редно да се пуши, защото по презумпция там съм за да пия, пуша, веселя и каквото намеря за добре..

Наскоро присъствах на следния парадокс - ресторант на бул. България - Azzuro, с прилежащ детски клуб - децата играят, ние (компания) вечеряме, пушим навън. По едно време пристига сервитьора и носи шотове с прозрачна течност и казва "това е от заведението, да не излизате да пушите на студеното". Оглеждам се - на почти всяка маса запалени цигари. В по-ранните часове не се пушеше. Ние не си запалихме вътре - или има правила или не, не ни пречи да пушим навън.. За съжаление този сценарий се случва навсякъде т.е няма контрол и дори е по-зле отколкото преди, защото бях поставена пред свършен факт - докато си тръгнем детето ми седя на пушилката от съседните маси. Това вече считам за абсолютно нередно. Честно да си кажа чудех се дали да не сигнализирам. Със сигурност там няма да отидем повече, въпреки че мястото може да се нарече прилично.

# 1 121
  • София
Не се сърди, избирателната пропускливост пречи на диалога, а нивото пада дотолкова, че всяка реплика да се обяснява до припадък. Освен ако целта не е да изтощиш опонентите.

Иначе можем да се договорим - вземете си чалга заведенията, нека си се пуши в тях. Mr. Green

# 1 122
Елица, 1 пост преди теб друг потребител написа същото като мен. Избирателната пропускливост има, да  Peace

# 1 123
  • Перник
Човече, Baibibi, поклон пред търпението ви!  bouquet
Ние сме най-, най- цивилизованата страна в Европа! И не само - в целия свят! По-големи сме и от швейцарци и австрийци! К`ви са тези дребни народи?!
Бих разбрала непушачите и дори бих ги поздравила ако тази забрана беше извоювана победа. Но тя не е! Тя е спусната отгоре. Защо не си търсехте правата преди това? Не помня да е имало протести и митинги против пушенето. Или аз бъркам?

# 1 124
  • София
Хубаво де, ама и аз искам да отида на клуб/дискотека примерно, за да се веселя, слушам музика и танцувам - като това не включва опушване в моите представи. Не би ли трябвало този, чийто навик пречи на околните, да се съобрази и да се въздържи?
Бих приела за нощните заведения да има "стаи за пушене", но, както се писа вече, не зали за пушачи, а просто място, където, без да се пречи на останалите, да се изпуши една цигара на топло.

Общи условия

Активация на акаунт