Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 724
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 420
  • София
Спокойно, ще свикнеш!

# 3 421
Спокойно, ще свикнеш!

Няма на какво да свиквам Почти от година съм само на електронна и си изпарявам навсякъде, включително докато пазарувам. Това не ми пречи да съм принципно против забраната. Познатите си пушачи ги събирам у дома. Пък и се намират тук-там разни местенца.  Grinning

# 3 422
А за тези електронни цигари- вярно ли е, че са два пъти по-вредни от обикновена цигара?

# 3 423
не знам до колко не оказва влияние и тази елктронната .. имам близка и когато се видим и пуши ли пуши в стаята... а аз след 2-3 часа разговор започвам неистово да кашлям, а устата ми е пресъхнала...  Rolling Eyes
Това не се случва само един път, а винаги когато се задържим повече от няколко часа и то в една стая.

# 3 424
А за тези електронни цигари- вярно ли е, че са два пъти по-вредни от обикновена цигара?

Да, особено за непушачите. Направо им призлява от безсилие и започват да се задушават и да кашлят. Ама неистово.

# 3 425
не знам до колко не оказва влияние и тази елктронната .. имам близка и когато се видим и пуши ли пуши в стаята... а аз след 2-3 часа разговор започвам неистово да кашлям, а устата ми е пресъхнала...  Rolling Eyes
Това не се случва само един път, а винаги когато се задържим повече от няколко часа и то в една стая.

Поне оплакването за вмирисването и одимяването отпада. А и не е забранена. А дали оказва влияние и дали е вредна трябват години, за да се разбере. Не че пречи да ги забранят и на сляпо.

Чак пък два пъти по-вредна - не ми се вярва, пък и никой не го твърди, доколкото знам. Но сигурно и тя си има някакво отражение. Както всичко друго.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 23:29 от Vapor

# 3 426
Ех, тази злоба.
Питах, защото мислех да взема на приятеля си такава, но той ме спря понеже според него били двойно по-вредни и предпочитал да си кара на нормална, а по форуми бях чела само хубави отзиви. И се чудех.

# 3 427
Ех, тази злоба.
Питах, защото мислех да взема на приятеля си такава, но той ме спря понеже според него били двойно по-вредни и предпочитал да си кара на нормална, а по форуми бях чела само хубави отзиви. И се чудех.

Нес, няма основания да твърди така. Нека и той да прочете малко. Може да не му харесат, може да не е същото. Но че са двойно по-вредни е мнение само на Андрей Слабаков. В електронната няма хиляди отровни вещества, които се образуват при тютюнопушенето.

# 3 428
Не, не е вярно, че са два пъти по-вредни.
Но вредят.Съдържат вредни химикали, които всмукани, в тялото се преобразуват в нитрозамини, а те са канцерогени, т.е. предизвикващи рак.
Това по думите на лекарка, в една тв....
По-голямата вреда на обикновената цигара, сравнена с електронната,  е високата температура, която развива при пушене , и димът, отделян в помещението.

# 3 429

Да, особено за непушачите. Направо им призлява от безсилие и започват да се задушават и да кашлят. Ама неистово.

"безсилие"  Laughing

за какво?

# 3 430
  • София
Ами, вредни са, каквото и да си приказваме! Идеята им е да се натъпчеш с никотин. На всичко отгоре, дори да не е пълнителят с никотин, човек се залъгва, че не пуши, а истината е, че само си поддържа навика и така никога не ги отказва. Но явно човек предпочита да се залъгва, отколкото да откаже цигарите.

# 3 431
Но вредят.Съдържат вредни химикали, които всмукани, в тялото се преобразуват в нитрозамини, а те са канцерогени, т.е. предизвикващи рак.

Не се преобразуват в тялото, а си се съдържат в самата течност. 1 грам никотинова течност съдържа между 3 и 8 нанограма нитрозамини според никотиновото съдържание. Средно хората изпаряват между 1 и 8 грама дневно, което прави около 60 нанограма дневна доза в най-лошия случай. Освен това по-голямата част от изпареното бива издишано, така че не попада в организма. За да добиеш представа колко са 60 нанограма нитрозамини ще направя сравнение със съдържанието на други продукти:

Нормални цигари

Benson & Hedges Ultra Mild - 1884
Winston - 3365
Camel - 7450
Marlboro - 11190

сирене - в 28 гр - 66
чаша обезмаслено мляко - 209
чаша вино - 19
бира 350 мл- 531

Също така под въздействието на температурата при готвене или от стомашните сокове, нитрозамини в големи количества се образуват от нитритите в зеленчуците.

Та така за нитрозамините в е-цигарите.

# 3 432
  • София - Рим и обратно
По-вредни са може би единствено поради факта, че с презумпцията, че не е истинска цигара и можеш да си я пушиш нон стоп и навсякъде, всъщност поемаш много повече никотин. Което не е безобидно.
Почти от година съм само на електронна и си изпарявам навсякъде, включително докато пазарувам.

# 3 433
The_Third , не претендирам за последна инстанция.    Grinning
Пиша каквото чух, а признавам и може да не съм разбрала както трябва, слушах с половин ухо.
Основното беше, че електронната цигара не е по-вредна от обикновената, но си е вредна все пак в някаква степен.
За радост на непушачите, си вреди само на пушачите.
Така че, аз нямам проблем с нея.Който иска, да си я пуши.

# 3 434
  • София
аз ако бях, щях да предпочета да пуша истински цигари, отколкото да се залъгвам с електронни. Истинската цигара, още като я доближиш до носа си преди да я запалиш, има аромат на тютюн, после е ритуалът със запалването, да виждаш как се отделя пепелта, после да я изгасиш. Всички тези ритуали са половината удоволствие, а не целенасоченото тъпкане с никотин и катрани.

Общи условия

Активация на акаунт