Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 780
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 435
Електронни цигари си купиха мои приятели, които не искат да ги отказват, а да си имат заместител, когато са в компания на непушачи или искат да си пушат в колата, без да я одимяват.

# 3 436
Вчера за пръв път от както е влезнала забраната ходих на заведение и останових следното.Не ми е приятно да пия без да пуша и не ми е приятно да пуша без да пия нещо.Аз съм от тия дето могат и три дни да изкарат без да пушат, но седна ли на маса да пия кафе, алкохол трябва да си запаля цигара.Бях решила да постоя час два и да си тръгвам без да излизам навън да стърча на тротоара, обаче се оказа че купона си беше почти през цялото време навън.Обаче пък там не върви да си изкараме чашките с питиетата и мезетата.След 10,30 разрешиха пушенето вътре и купона тръгна, дотогава хората седяха навън.Друго, което ми направи впечатление, е че почти нищо не пих и не ядох, а и другите бяха така.Айде аз по принцип не съм много по яденето обаче пия доста, но така като не пуша хич не ми се и пиеше-сега ми е ясно защо реват ресторантьорите.
За себе си установявам, че определено не мога така и ще чакам да дойде лятото, за да ходя по заведения, защото не ми е приятно да нарушавам забрани, колкото и тъпи да са те, пък и не искам да си давам парите за нещо, което не ми доставя удоволствие.
Очевидно се пуши навсякъде след 9-10 часа обаче аз не мога да разбера, защо пушачите вместо да нарушават закона просто не спрат да ходят по заведения за два месеца и тогава съм сигурна, че забраната ще падне.Вместо да мрънкаме просто правим пълен бойкот и това е.За заведения тази забрана не трябва да важи-за офисите и за други подобни обществени места съм съгласна, но кафета, ресторанти и подобни би трябвало собственика да си решава в зависимост от клиентелата.
Отделно вчера си приказвах с един познат, който също има заведение и човека си каза, че в неговото той разрешава да се пуши постоянно, защото ако забрани, това означава направо да затваря и да спира да работи.Аз виждам, че около нас кафетата са празни ама сега от първо лице ми обясниха какво точно е положението.Явно, че за момента все още работят тия дето разрешават пушенето или пък частично поне вечер, останалите към бюрото по труда.

# 3 437
  • София
Просто цитат:  Wink

"Писна ми да прегръщам некъв газов едва тлеещ чадър навън, при положение, че в добре затопления бар няма никой, понеже видиш ли, некой непушач или недай си Боже дете, кърмачка, бременна, фитнесманиак, монахиня, Милена Фучеджиева, Стрина Гергина или вуйчо Ваньо можело да влязат, да получат рак, косопад, гъзобол и да се гътнат гърчейки се в конвулсии. Не могат ли просто да си сложат по едно лед фенерче на главата, мигащо, като на велосипедистите, и като влизат някъде, където пушим, да знаем и да гасим. Просто е. Като произволно избран министър."

# 3 438
  • София
Е, давайте източници или поне име на титаните на мисълта.

# 3 439
  • София
Не мога, Елица  Peace Човека е познат на мой познат във фейса. Не става да го изтипосвам така  Laughing
Пък и съм съобразителен и толерантен човек все пак  Wink

На споделих, за да се посмеем. Да не забравяме, че въпреки спора, имаме и чувство за хумор  Hug

# 3 440
Цитат
.След 10,30 разрешиха пушенето вътре и купона тръгна.............
Аз пък не разбирам защо купона и настроението трябва непременно да зависят от цигари, алкохол и т.н....?
Егати , тъпата логика:
ако се пуши, ни е веселооо и си купонясваме
ако не се пуши, ни е тъпо и гадно

Да ви имам и критериите за приятно забавление.    Laughing
Не знам на кой да благодаря, че цигарите са последното нещо, което би определяло настроението и веселото ми изкарване.

# 3 441
  • София
Катерина, от доста време ми прави впечатление, че непрекъснато обиждаш и квалифицираш хората, които пушат. Сега отново: " егати тъпата логика". Ама вземи се успокой малко. Имай си мнение, не ми го налагай, придружено с разни епитети, опитвайки се да ни изкараш малоумни, тъпи, лишени от логика и т. н.. Това е наш избор. Изказвай се без да обиждаш. Ако обичаш.   Peace

# 3 442
Цитат
Аз пък не разбирам защо купона и настроението трябва непременно да зависят от цигари, алкохол и т.н....?
Егати , тъпата логика:
ако се пуши, ни е веселооо и си купонясваме
ако не се пуши, ни е тъпо и гадно

Да ви имам и критериите за приятно забавление.    Laughing
Не знам на кой да благодаря, че цигарите са последното нещо, което би определяло настроението и веселото ми изкарване.
Изводът е, че пушенето на тютюн е наркомания, и след като намаш дрогата не ти върви нищо друго. Това и пушачите до някъде го осъзнават, но не искат да си го признаят, че дори се обиждат, като някой им го каже, което е показателно, че е истина.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 17:28 от gelika2

# 3 443
Цитат
Егати , тъпата логика:

Тъпо е де , разбирам някой който не пушил да се чуди ,ама някой който допреди само няколко месеца е бълвал гръм и мълнии за  обратната позиция  звучи прсто смешно и супер изсмукано да задава малоумни въпроси.
abet
 Катерина си е Краси  ,пушач дали е бивш все още не е ясно .Със същите обиди или подобни се е обръщала и при приемането на закона към тези ,които налагат забраната.

# 3 444
  • София
Ааааааа, не знаех. Викаш да я подминавам. С удоволствие  Hug

gelika2, научи се да четеш, ама не между редовете. И да пишеш се научи.  Peace

# 3 445
  • На земята, която е всъщност звезда.
Просто цитат:  Wink

"Писна ми да прегръщам некъв газов едва тлеещ чадър навън, при положение, че в добре затопления бар няма никой, понеже видиш ли, некой непушач или недай си Боже дете, кърмачка, бременна, фитнесманиак, монахиня, Милена Фучеджиева, Стрина Гергина или вуйчо Ваньо можело да влязат, да получат рак, косопад, гъзобол и да се гътнат гърчейки се в конвулсии. Не могат ли просто да си сложат по едно лед фенерче на главата, мигащо, като на велосипедистите, и като влизат някъде, където пушим, да знаем и да гасим. Просто е. Като произволно избран министър."

Ти да видиш, като почнат да гасят ония ми ти пушачи, чак пръстчетата ще си счупят от толкова голямо желание. Абе всеки луд с номера си.  Laughing

# 3 446
  • София
...не мога да разбера, защо пушачите вместо да нарушават закона просто не спрат да ходят по заведения за два месеца и тогава съм сигурна, че забраната ще падне.Вместо да мрънкаме просто правим пълен бойкот и това е.

Давай - организирай. Белким покрай това, по инерция закачите и наистина важни казуси-проблеми. Децата, здравето... ей такива изтъркани теми, по които биваме атакувани неспирно.

# 3 447
Все ми се струва, че ако се върнат пушачите по затворените пространства ще бъде по-страшно от преди - ще се върнат озлобени, цигаро-жадни и докато се нарадват на свободията си ще трябва непушачите да спрем да ходим по заведения...както се и понаучихме да не си осмърдяваме косите, дрехите, живота...

# 3 448
  • София
Пепеляши, ама на пушачите ли ще чакате да оправят проблемите на децата, здравето? Ама хванете се и вие свършете нещо. Ние ще се борим за право да пушим все някъде  Laughing Пък нека и другите да свършат нещо. Например да се вдигнат майките за правата на децата си.

Знаеш ли за какво си спомних. За една луда агитация срещу ГМО, тук в София / щото съм тук/. То бяха хиляди записали се, и тук и във фейса се гърмеше. То бяха закани, то бяха заплахи. Викам си, ще се изсипе столицата. Познай какво стана. Под един леден дъжд бяхме аз и още 20 души, от които пет деца- бебета. Това беше  Peace

# 3 449
  • София
И ти се отказа вече да излизаш на протести?  Wink

И аз бях там, и аз мръзнах нееднократно. И работата стана. (Въпреки че продължават да опитват шумкарски да вкарат чуждите интереси,... но няма да стане толкова лесно вече.)
Затова нека вложите енергията си, браво, ако ще в пушаческата кауза - важно е да има прецеденти и хората да разберат, че не е страшно да кажат на глас какво искат - да го кажат в лицата на "онези, дето вече не са от нашите".

Общи условия

Активация на акаунт