Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 195
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 555
При еднакви други условия цените в заведенията са близки. А сега единственото условие, което ще вдига цените, ще е възможността да се пуши. Една компания с 30% пушачи ще избере ниските цени. Или пушачите да поемат надценката може би.

Не разбрах защо възможността да се пуши ще вдига цените в заведенията.

# 3 556
Аз пък все не ги разбирам тия непушачи - не съм виждала никъде някой да ги е овързал с вериги в заведение. Защо влизате, като не ви е приятно?

# 3 557
  • София
Не влизахме почти.

# 3 558
Аз пък все не ги разбирам тия непушачи - не съм виждала никъде някой да ги е овързал с вериги в заведение. Защо влизате, като не ви е приятно?
Откакто е студено почти не излизам вечер, макар че обичайно петък и/или събота ми е задължително. Чакам да се стопли и да си излизам свободно и да сядам навън. Освен това вече има няколко заведения в които ходя и се пуши абсолютно изцяло навсякъде в помещенията. Само едно от тези (поне 4 или 5) е бар. Другите са ресторанти и то относително по-висок клас, както и кафе-бистро, също доста известно. Всичките са големи и разполагат с отделни помещения, които могат да разделят, но всъщност не го правят и се пуши навсякъде.

# 3 559
  • Ямбол
....
Не разбрах защо възможността да се пуши ще вдига цените в заведенията.
Защото иначе как ще накараш някой да си направи заведението за непушачи/пушачи.
За пушачите някой предложи да се плаща по-голям данък, което собственикът ще трябва да избива с цени.

# 3 560
......
За пушачите някой предложи да се плаща по-голям данък, което собственикът ще трябва да избива с цени.

Не е задължително да избива с цена, може и от оборот.

# 3 561
В Сингапур е така. Принципно навсякъде на закрито е забранено да се пуши, но навън не навсякъде може. Собствениците плащат данък пепелник /в зависимост от масите, на които имат пепелник отвън/. Всички заведения почти имат и външни маси, но може да се пуши само в някои. Предвид тамошния климат е по-приятно и за предпочитане е да седнеш вътре, на климатик. Не мога да кажа, че в заведенията, в които има маси за пушачи, е било по-скъпо от останалите. Собствениците компенсират тези допълнителни данъци с минимално увеличение на цените само на част от асортимента, но повечето просто си намаляват печалбата. За сметка на това обаче пък оборотът им е по-голям.

# 3 562
  • София
Собствениците на заведения за пушачи плащат някакъв лиценз и толкова.
Как ще си го избиват - с по-високи цени, или просто с по-висока посещаемост, е тяхно решение  Peace

# 3 563
  • На земята, която е всъщност звезда.
А познай ти, дали няма всички да се наръгат в заведението за пушачи.
Ето, затова не може да има заведения за пушачи.

Peace Поне докато не се промени манталитетът на българчето, успешно граден в продължение на десетилетия.

# 3 564
Вчера бяхме на ресторант и на клуб след това. Забраната се спазваше от всички. Дрехите ми нямат нужда от пране.  Peace

# 3 565
  • # супернатурална #
Е, аз пък не чакам да се осмърдя на цигари, за да се изпера.
Съжалявам, не се сдържах Blush

# 3 566
А познай ти, дали няма всички да се наръгат в заведението за пушачи.
Ето, затова не може да има заведения за пушачи.

Peace Поне докато не се промени манталитетът на българчето, успешно граден в продължение на десетилетия.

А, да, те чужденците изведнъж решиха и оп. И никой не ги глобява, да не мислиш, те по съвест.

Това с прането и на мен ми е чудно. Аз съм пушач, ама пак си пера дрехите, не чакам да се усмърдят. Ама то така непушачите май изобщо няма да се перат.

# 3 567
Дрехите ми нямат нужда от пране.  Peace

Сигурно и от душ нямаш нужда. hahaha

# 3 568
  • На земята, която е всъщност звезда.

Хаха, в този форум винаги се намира някой, който си сменя белъото пет пъти дневно, пуска пералня поне два пъти дневно и сменява чаршафите си всеки ден. Вие сигурно и палтата си давате на химическо на всяко излизане?  hahaha

Е, репликата на  Naneto пък никъде не показва, че тя си пере дрехите само ако се осмърдят.

# 3 569
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ех, отвори ви се дупка да покажете, колко сте остроумни  Grinning
Разбира се, че сте по-големи чистофайници, и дробовете ви са по-чисти,
и вените ви са по-устойчиви! Всяко друго твърдение е долна инсинуация!
Ами не може да ми кажете, че излизате на заведение с пушачи, с току-що измита коса, след това се прибирате и отново я миете. А то се налага, щото смърди ужасно. Но вие просто сте свикнали на това. И точно това имаше предвид Nanetо, ама както казах - минутката слава не е за изпускане.

Общи условия

Активация на акаунт