Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 163
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 705
  • София
Изключително тъпо е понеже някои не са спазвали закона или понеже контролните органи не са си вършили работата навремето, сега нещо да се забранява изцяло.
По-напред имаше мнение, че в сегашния си вид законът създава преди всичко едно нещо - КОРУПЦИЯ. И това е самата истина. Скъпи непушачи, преди имаше вентилации /с регламенти и ежегодни замервания/, имаше отделяне с непропускливи прегради, имаше /като при нас/ напълно независими помещения. Сега в адски много заведения се пуши НАВСЯКЪДЕ. Без вентилация, без прегради. Защото официално пушенето е забранено, нали... Контролните органи или пак не вършат работа, или /по вероятно/ са "на заплата" към съответното заведение. Всъщност всички негативи на забраната се обират от тези, които решат да спазват закона.
Ще дам пример, нищо че не е прието да се цитират имена. Много оборотна пицария, посещават я основно семейства с деца, за детски рожденни дни и пр., заради голямата градина през лятото - "Ветрило" в Борово. Пуши се на абсолютно всяка маса. Когато си правихме резервация по телефона дори ни попитаха в залата за пушачи или непушачи искаме да седнем?! Без да ни познават и да се притеснят, че може да сме проверяващи!
Постът ти би трябвало да е адресиран не към скъпите непушачи, а към скъпите пушачи. Защото те нарушават закона и пушат навсякъде. Пък и имат "добри" оправдания за което.

# 3 706

И казваш дай така и така не работи, защо пък направо да не се върне най стария вариант да се пуши навсякъде и да си седнете на задниците спокойно и да запалите с кеф.  Crazy

Като не работи, трябва да се затегне контрола, не да се приема следващ, който пак няма да се спазва.

Проблема на предния не беше само в неспазването му, той самия не беше обмислен с това да дава възможност на малките заведения да избират да се пуши в тях като по такъв начин доста ресторанти, пицарии и други места за хранене останаха забранени за семейства с деца. Така, че причината да го сменят изобщо не е била в неспазването му, и да се спазваше на 100 %, пак не беше адекватен и си беше за смяна.

# 3 707
Проблема на предния не беше само в неспазването му, той самия не беше обмислен с това да дава възможност на малките заведения да избират да се пуши в тях като по такъв начин доста ресторанти, пицарии и други места за хранене останаха забранени за семейства с деца...

Съгласна съм.
Не трябва да се пуши на местата за хранене.
Говорим за нощни заведения, барове-пушилни, не за сладкарници, пицарии и др. подобни. За тях абсолютно ви подкрепям, въпреки че не съм засегната пряко (семейството ми се храни навън, само в крайна, мнооого крайна нужда).

# 3 708
Нещо не разбирам логиката обаче...ако ще искаме заведения за пушачи и за непушачи - защо пък сега пицариите и тн да остават извън класацията  newsm78
Хепи е един от любимите ми ресторанти, преди в залите за пушачи - грам пък не смърдеше...

# 3 709
  • София
Такова нещо ни трябва на нас :

Стъклени бункери за "лошите". Седиш си в стъкленицата и си пафкаш Simple Smile Ебаси кефа

# 3 710
Скоро пиейки кафе в известна във Варна верига заведения -присъствах на проверка.След като проверяващите поискаха да говорят с управителя -се появи един от шефовете и ги направи меко казано 100 кила ''...и докато Ви плащаме нямате работа тук'' ShockedДокато си тръгваха така наречените проверяващи ,предупредиха клиентите ,че :'' ако не загасят цигарите ДРУГИЯТ ПЪТ ще ги глобят'' ooooh!
Всички бяхме втрещени.Всичко е толкова.........мижай да те лъжем-и закона ,и контрола

# 3 711
И защо не я казваш тази верига? Страх те е, че ще те направят 100 кила - този израз не го знам, сигурно е варненски.  И защо ти не се обади?

# 3 712
Ако е плащал нямаше да му отидат на проверка!  Mr. Green Собственика е хитро парче! Хем се е развикал и ги е унижил, хем клиентите се възмущават от неработещия закон.
Проверяващите имат избор - или да си тръгнат или да ги набият(и собственик и клиенти)!

# 3 713
И защо не я казваш тази верига? Страх те е, че ще те направят 100 кила - този израз не го знам, сигурно е варненски.  И защо ти не се обади?
Модера кафе
Няма от какво да ме е страх,аз бях само клиент newsm78,а за израза ......явно е варненски  LaughingИ на последният въпрос с въпрос:На кого и за какво да се обадя?Против пълната забрана съм  не само защото съм пушач 

# 3 714
  • Пловдив / София

Анджък.  Peace

# 3 715
Анджък.  Peace

Ами явно някой се е обадил, та са дошли проверяващи, но на думи като:  ''...и докато Ви плащаме нямате работа тук''  са си тръгнали, защото си знаят кирливите задници - на тях едни плащат, тоя си е платил на техни колеги и така ...... Тая забрана отдавна се знаеше, че е само за пълнене на чиновнически джобове пък нека някой си вярва, че е заради здравето на народа hahaha

# 3 716
Oх,най-обичам да ми ограничават правото на избор..... Mr. Green....Горките,непушачи страдат ,разболяват се и реват Sunglasses Sunglasses Laughing

# 3 717
  • На земята, която е всъщност звезда.
Oх,най-обичам да ми ограничават правото на избор..... Mr. Green....Горките,непушачи страдат ,разболяват се и реват Sunglasses Sunglasses Laughing

Е, то и всеки непушач си мисли същото.   Laughing 

# 3 718

Е, то и всеки непушач си мисли същото.   Laughing 
...Защо?Разделението на залите решава правата и на двете страни!!!

# 3 719
  • София
...Защо?Разделението на залите решава правата и на двете страни!!!

това с разделението го дъвкахме не знам колко пъти вече. да върши работа ако изляза само и единствено с не пушачи. когато стане смесена компания - с пушач на глава не се излиза! Извинявам се на онези, които наистина са правили компромис, но те са една капак в морето!

Общи условия

Активация на акаунт