Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 114 954
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 690
  • София
И как ще се натъпчете в тоя 1% заведения? Thinking
Това си е грижа на пушачите. Непушачите ще си имат останалите 99%, какво им пука за останалия процент.

Е, сподели де, интересно ще е.
Също не отговори как ще се определят заведенията за пушачи.

# 3 691
  • София
Ако трябва да сме принципни: не би следвало да се опушват служещите, които не искат.
В не помня коя от ЕС държавите законът не позволяваше пушене на работното място дори ако има само един непушач. Държава бая по-напреднала от нашата.
Бяха оставили вратичка - в случай, че всички служители са съгласни, тогава може. Но представете си я тази вратичка в български условия?!
Непушачите сервитьори, чистачки, бармани, управители, диджеи, стриптизьорки, компаньонки... принудени да дишат нашето "удоволствие" или остават на улицата.

П.П. Ако пък и в офисите отворят портичка...!!!

# 3 692

Става дума за зала в заведение. Барът и т.н. е в залата за непушачи. Пушачите са отделно, минават, вземат си каквото искат и отиват в пушилнята.
Е, нали тук вече имаше такъв период, видя се колко работи.Така, че няма значение дали нещо работи в друга страна, след като тук не.

# 3 693
  • # супернатурална #

Непушачите сервитьори, чистачки, бармани, управители, диджеи, стриптизьорки, компаньонки... принудени да дишат нашето "удоволствие" или остават на улицата.

Особено ме впечатли загрижеността ти за стриптизьорките и компаньонките  Heart Eyes

Става дума за зала в заведение. Барът и т.н. е в залата за непушачи. Пушачите са отделно, минават, вземат си каквото искат и отиват в пушилнята.

Ай сакън! Нали знееш как като се отвори вратата и на талази на талази се понасят пушеци към залата за непушачи. Точно както се навеждаме да издишаме в бебешките колички  Laughing

# 3 694
Няма нужда от опити за иронизиране и смешки, защото никак не е приятно да седнеш в заведение в залата за непушачи, да си поръчаш и след 15 минути на съседната маса да си поискат пепелник, защото видиш ли в другата нямало места и да им дадат.А аз не съм отишла да си давам парите, за да си развалям настроението с разправии с нарушители.

# 3 695
Е, нали тук вече имаше такъв период, видя се колко работи.Така, че няма значение дали нещо работи в друга страна, след като тук не.

А сега работи със страшна сила  Joy

Пак се връщаме на контрола. Не успяха да го осъществят при либералния режим, а сега се надяват на пълния, да бе  Simple Smile Франция, която е къде къде по-напреднала не успяха да го спазват, ние българите ще се сравняваме с тях.

Не знам кой е следващия въпрос, който ще зададете, но какъвто и да е, вече е обсъждан, малко смешно става да повтаряме едно и също  Peace

П.П. Аз пък не съм имала никакъв проблем със залите за пушачи и непушачи. В много редки случаи съм попадала на нарушение. И защо не се борехте за контрол тогава, а се борите сега? Каква е разликата - нали все за места за непушачи става дума  newsm78

# 3 696
  • София

Особено ме впечатли загрижеността ти за стриптизьорките и компаньонките  Heart Eyes

Просто смятам, че емотиконите са за хората без чувство за хумор. Намиг.

# 3 697
  • # супернатурална #
Бих си взела бележка, но точно този емотикон не мога да го изпиша с думи. Гуш!

Няма нужда от опити за иронизиране и смешки, защото никак не е приятно да седнеш в заведение в залата за непушачи, да си поръчаш и след 15 минути на съседната маса да си поискат пепелник, защото видиш ли в другата нямало места и да им дадат.А аз не съм отишла да си давам парите, за да си развалям настроението с разправии с нарушители.

Разбирам, че е неприятно, почти колкото да си дам парите и да излизам да пуша на студа. Но този проблем го имаше само на местата, където залите за пушачи бяха по-малки или равни на тези за непушачи. Търсенето определя предлагането, а не както някои тук си мислят, че напук собствениците за ги забутвали в по-малките зали.

# 3 698

П.П. Аз пък не съм имала никакъв проблем със залите за пушачи и непушачи.
Ами по твои думи се оказа, че ти по заведения не ходиш, как да попаднеш. И защо си мислиш, че не се борили за контрол тогава, а се борим сега? В грешка си нещо.
И казваш дай така и така не работи, защо пък направо да не се върне най стария вариант да се пуши навсякъде и да си седнете на задниците спокойно и да запалите с кеф.  Crazy

Аз въпроси не задавам, още по малко пък очаквам персонално ти да имаш отговорите.И да, сега може пак да има нарушения, но тъй като забраната е по обширна, много по лесно е да се намери място, където да не се пуши, отколкото преди с двете зали - никога не знаеш на какъв кеф ще са, дали няма да разрешат на база посетители. Много ще ме извинявате, ама това че пушачите са мнозинство, изобщо не е повод да ги поставя наравно с непушачите по отношение съобразяването им с навика.Защото сам по себе си той е вреден за околните - нещо, за което не вярвам някой да спори.Така, че съобразяването е единствено от страна на пушача, да си го упражнява така,че минимално да засяга околните.  Peace

п.п
Цитат
. Разбирам, че е неприятно, почти колкото да си дам парите и да излизам да пуша на студа.
Да, но това ти го знаеш предварително, не като вече си отишла, поръчала и да ти кажат, ами хващай пътя и навън на студа.

# 3 699
Ами по твои думи се оказа, че ти по заведения не ходиш, как да попаднеш...

Не ходя от момента на приемането на пълната забрана. Когато имаше зали си ходех, за спазването на онзи закон говорех  Peace

И казваш дай така и така не работи, защо пък направо да не се върне най стария вариант да се пуши навсякъде и да си седнете на задниците спокойно и да запалите с кеф.  Crazy

Като не работи, трябва да се затегне контрола, не да се приема следващ, който пак няма да се спазва.

Аз въпроси не задавам, още по малко пък очаквам персонално ти да имаш отговорите...

Ясно, не съм разбрала, тогава вече няма да отговарям на твоите (не)въпроси  Simple Smile

# 3 700
  • # супернатурална #
Точно  Peace

Като не работи, трябва да се затегне контрола, не да се приема следващ, който пак няма да се спазва.

Щото си представям тихия бяс в който изпадате, когато сега попаднете на заведение, в което се разреши пушенето. Ако "пушилните" бъдат регламентирани, евентуално и обложени с допълнителен данък, останалите заведения ще бъдат по-лесно контролирани, а и пушачите няма да нарушават закона, в случай, че има къде да пушат легално. Може данъкът да се превежда на здравната каса, за да се компенсира предполагаемото завишено потребление на здравни услуги от наша страна.

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 22:25 от Г. Краули

# 3 701
Също не отговори как ще се определят заведенията за пушачи.
Мога да ти отговоря, но не е моя работа. Има си хора, на които им плащат, за да го измислят. Нека да разрешат пушенето на определени места, пък после ще намерят и механизъм за тяхното определяне. И пак ще уточня, че говоря единствено за места като кафенета, нощни барове, казина и др. под., за да не се върнем отново на темата за храненето и работата сред облаци дим.

# 3 702
  • София
Не става, не е приемливо.

# 3 703
Не става, не е приемливо.
За теб и съмишлениците ти.
Има доста хора, за които е приемливо и за които казваш:
аз твърдя, че пушачите са повече...

# 3 704
Изключително тъпо е понеже някои не са спазвали закона или понеже контролните органи не са си вършили работата навремето, сега нещо да се забранява изцяло.
По-напред имаше мнение, че в сегашния си вид законът създава преди всичко едно нещо - КОРУПЦИЯ. И това е самата истина. Скъпи непушачи, преди имаше вентилации /с регламенти и ежегодни замервания/, имаше отделяне с непропускливи прегради, имаше /като при нас/ напълно независими помещения. Сега в адски много заведения се пуши НАВСЯКЪДЕ. Без вентилация, без прегради. Защото официално пушенето е забранено, нали... Контролните органи или пак не вършат работа, или /по вероятно/ са "на заплата" към съответното заведение. Всъщност всички негативи на забраната се обират от тези, които решат да спазват закона.
Ще дам пример, нищо че не е прието да се цитират имена. Много оборотна пицария, посещават я основно семейства с деца, за детски рожденни дни и пр., заради голямата градина през лятото - "Ветрило" в Борово. Пуши се на абсолютно всяка маса. Когато си правихме резервация по телефона дори ни попитаха в залата за пушачи или непушачи искаме да седнем?! Без да ни познават и да се притеснят, че може да сме проверяващи!

Общи условия

Активация на акаунт