Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 794
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 900

Твоят град е известен с отровите. Как държиш детето си там. Отровите, които дишате, са  много по-вредни от цигарите.
Нямам избор. Но поне за нещата, които имам се възползвам.
Имаш. Същото е като с цигарите. Просто трябва да решиш, че е важно за теб.
Ами решавам го, но нямам нито къде да отида да живея, нито да работя. Предложи ми.

# 3 901
Ами решавам го, но нямам нито къде да отида да живея, нито да работя. Предложи ми.
Защо аз да ти предлагам? Ако наистина там, където живеете е опасно за здравето ви, и вие смятате за важно да избегнете тази опасност, ще го направите.
Или какво излиза иначе? Цигареният дим ми пречи и приветствам закона, който забранява пушенето на обществени места, но не мога да зарежа статуквото, заради здравето на децата си, понеже ме е страх, че няма къде да живея и е възможно да не си намеря друга работа. Нищо, че семейството ми диша отровен въздух.

# 3 902
Не си представяте какво причиняваоте на децата си или не искате да го видите. Така е по-гот.

# 3 903
  • София
Много е удачно изместването на фокуса върху разни други темички... Пълен комфорт.

# 3 904
Защо аз да ти предлагам? Ако наистина там, където живеете е опасно за здравето ви, и вие смятате за важно да избегнете тази опасност, ще го направите.

Ами нямаме тази възможност, нали това казвам. Всеки се старае според възможностите. Да не го подлагам на цигарен дим е в моите възможности и го правя.Аз смятам доста неща за вредни за здравето ми, обаче контролирам само тези, които мога. Но понеже не мога всички, не смятам да спра да контролирам и тези, които са по моите сили.
Не разбрах пушачите твърдите,че нямат възможност да се откажат от вредата на цигарите? Искат помощ?

# 3 905
  • София
Не си представяте какво причиняваоте на децата си или не искате да го видите. Така е по-гот.

О, а какво да кажем за извънземните и края на света!

# 3 906
Не разбрах пушачите твърдите,че нямат възможност да се откажат от вредата на цигарите? Искат помощ?
Наистина не разбираш. Жалко. Опитваш се да вмениш на другите твърдения, които вероятно ти помагат да заглушиш гласа на собствената си съвест.
И не разбирам какво означава " нямаме тази възможност". Ако нещо трови детето ми и смяната на местоживеене и работа е начин да го избегна, бих го направила. Особено, ако това нещо е поне толкова опасно, колкото цигарен дим. Останалото е просто лицемерие. Но убеждавайте се, че нямате избор, по-лесно е, отколкото да промените нещо.

# 3 907
  • На земята, която е всъщност звезда.

Ми и вие не искате да видите какво си причинявате с пушенето. И на вас така ви е по- гот.  

# 3 908
Ако аз откажа цигарите, сигурно много ще ти помогне в твоя град.

# 3 909
  • # супернатурална #

Не. Можем, но не искаме. Също като смяната на местожителството. Всъщност, за кой град става въпрос?

# 3 910
Протестирай, кой те спира. Стига да докажеш, че е вредно за здравето на всички, които гледат голи тела.Аз ще те подкрепя.  Laughing

Там е работата, че не се смятам за центъра на вселената. И ако някой иска да ходи да гледа голи задници, да ходи, ако иска да иде в суинг клуба, за да се изпердаши с чужда булка/мАж, или да иде да пуши в пушилнята, нека ходи. Щом това нещо не отговаря на моите интереси, просто няма да го посетя. Елементарно е. Нали не си мислите, че всички холандци посещават местата за марихуана?  Laughing

...

Пушачите могат да откажат цигарите веднага, щом пожелаят. От опит. Ако искам нещо го постигам, не чакам държавата, комшийката или непознатия в кафето да ме побутне.
Ти също можеш, ако поискаш да се преместите. Но ако не го искаш, никога няма да го направиш, както пушачите, които не желаят да откажат цигарите  Peace и няма нищо лошо в това. Всичко е въпрос на избор. Само че някои го нямат.

Човече, утре може и Земята да спре да се върти, но това няма нищо общо с  цигарите и болестите, които причиняват, включително рак.

Говоря за реални неща, които могат да станат утре. Вероятността утре да спре да се върти е много по-малка, отколкото на сума ти жени да им открият рак на гърдата, например.

Ми и вие не искате да видите какво си причинявате с пушенето. И на вас така ви е по- гот.  

И какво от това? Те не искат да ви го причиняват на вас. Нали затова искат отделни заведения  Simple Smile

# 3 911

Не. Можем, но не искаме. Също като смяната на местожителството. Всъщност, за кой град става въпрос?

Стара Загора. Основният им проблем са пушачите. Не химическите атаки.

# 3 912

За Стара Загора става въпрос и изобщо не е нещо кой знае колко по различно от всеки голям град в страната. Нито пък ще се съглася, че да се преместиш в друг град е същото като да откажеш цигарите.  Stop Още повече, че няма да го преместиш на някое девствено място.

# 3 913
Нито пък ще се съглася, че да се преместиш в друг град е същото като да откажеш цигарите.  
Не, не е. Както и постоянното обгазяване не може да се сравни с редките случаи на излагане на децата на цигарен дим, които са плод на това, че родителите им са решили да не ги избегнат.
И изобщо. Ако нещо трови децата ми всекидневно, аз не бих могла да живея с фалшивото успокоение, че съм ги предпазила от тютюневи облаци веднъж-дваж, или колкото пъти там ходите на заведение, седмично.

# 3 914
  • София
Децата са редовните посетители на въпросните заведения от заглавието на темата, затова и логично темата се премести върху тях.

Общи условия

Активация на акаунт