Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 651
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 915
  • На земята, която е всъщност звезда.
Дидева, ти какво предлагаш на хората от Стара Загора, всички да се изселят заради мръсния въздух?  Обгазяванията са еднакви и за децата на пушачите, не тях предлагаш ли да се изселят?  newsm78

# 3 916
Дидева, ти какво предлагаш на хората от Стара Загора, всички да се изселят заради мръсния въздух?  Обгазяванията са еднакви и за децата на пушачите, не тях предлагаш ли да се изселят?  newsm78
Поредният, който ми слага думи в устата. Не предлагам нищо на никого. Казвам как бих постъпила аз, ако смятам че нещо трови децата ми. Не бих живяла в такъв град, както и не бих ги завела на място, където се пуши. Въпрос на приоритети и личен избор.
Но, ако все пак говорим за предложения, нека старозагорци да се борят за закон, който ще ограничи или спре обгазяването на града им със същата страст, с която се борят против пушенето в закрити помещения.

# 3 917

Но, ако все пак говорим за предложения, нека старозагорци да се борят за закон, който ще ограничи или спре обгазяването на града им със същата страст, с която се борят против пушенето в закрити помещения.
Защо смяташ, че не го правим? Това е единствената правилна посока, а не обезлюдяване на този красив град.

# 3 918

Защо смяташ, че не го правим? Това е единствената правилна посока, а не обезлюдяване на този красив град.
Айде пак. Не казвам, че не го правите. Казвам, че е добре да се прави нещо в тази посока.
Абе, това да не е запазена марка на непушачите в темата? Да приписват на останалите думи, които не са изрекли?
И все пак. Едно и също е да държиш децата си в обгазяван град и в помещение, в което се пуши. И двете би могъл да избегнеш.

# 3 919
На човек, който пуши и не го счита за вредно изобщо не вярвам,че ей така би си сменил местожителството, ако живее в Стара Загора.

Цитат
И все пак. Едно и също е да държиш децата си в обгазяван град и в помещение, в което се пуши. И двете би могъл да избегнеш.
Не е едно и също, начина на избягване е много по различен.
И да, хубаво е да се правят неща във всички посоки и сега така и така се е приел един закон в една добра такава, защо пушачите се бунтуват срещу него не схващам. Все пак никой не е забранил употребата на цигари, за който толкова иска да пуши. И без друго толкова малко положителни неща се правят в тази държава...

# 3 920
Мислете си, че само цигарите ви пречат.

# 3 921
  • На земята, която е всъщност звезда.
Поредният, който ми слага думи в устата. Не предлагам нищо на никого. Казвам как бих постъпила аз, ако смятам че нещо трови децата ми. Не бих живяла в такъв град, както и не бих ги завела на място, където се пуши. Въпрос на приоритети и личен избор.

Ако исках да ти сложа думи в устата, нямаше да задам въпроси. А ги задавам, защото не разбирам позицията ти към старозагорци да напуснат града си. Още повече, че проблемът съществува и за двата отбора. Последното ти предложение е нещо съвсем друго, но това е вече различна тема.

# 3 922
Мислете си, че само цигарите ви пречат.
Едно си баба знае едно си баба бае. Пък после ние сме приписвали неизречени думи.

# 3 923

Ако исках да ти сложа думи в устата, нямаше да задам въпроси. А ги задавам, защото не разбирам позицията ти към старозагорци да напуснат града си. Още повече, че проблемът съществува и за двата отбора. Последното ти предложение е нещо съвсем друго, но това е вече различна тема.
Къде видя подобна позиция по отношение на старозагорци и напускане на града?
Казвам как аз бих постъпила в случай, че децата ми дишат отровен въздух. Как ще постъпят жителите на Ст. Загора си е тяхна работа. Но с риск да се повторя, ако въздухът в града, в който живеем е по-опасен за семейството ми и в частност за децата ми, отколкото цигарения дим аз не бих се поколебала да напуснем този град.

# 3 924
  • София

Елица, мярката със сигурност е под 2 кутии на ден. Ти определено добре си направила, че си ги спряла, щом  без една (кутия) можеш, с една не можеш...

У, не знаех, че си ми броила цигарите. Flutter
Между другото две кутии съм стигала, когато излизам вечер на нощно заведение. Ето, ако имаше тогава забрана, нямаше да ми се случва. Wink

С тая "сигурност" под 2 кутии на ден не зная кой ще ти се върже на твърденията за "безопасната доза".

Темата не е за замърсяването на Стара Загора, а за пушенето в затворени помещения. Отворете си друга.

# 3 925
Темата не е за замърсяването на Стара Загора, а за пушенето в затворени помещения. Отворете си друга.
Пак се изживяваш като последна инстанция. Ако намираш нещо нередно, помоли модератор да изтрие мненията, които смяташ, че нямат място тук.
Тя темата не е и за фанатизма на бившите пушачи...Но той непрестанно се прокрадва тук.

# 3 926
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Избрала съм си  Laughing
да живея на почти чист въздух,
малко над най-гъстия софийски смог.
И въпреки всичко, ако не им е забранено - повечето пушачи,
включително за съжаление и мои близки приятели - ме тровят.
Не зачитаха факта, че съм бременна,
предпочитат да се лишат от компанията ни, защото мъжът ми получава тежък пристъп след надишване с цигари. Не разчитам на толерантност -  който е възпитан, го показа, за другите ми е добре, че има забрана.

# 3 927
  • София
Пак се изживяваш като последна инстанция. Ако намираш нещо нередно, помоли модератор да изтрие мненията, които смяташ, че нямат място тук.
Тя темата не е и за фанатизма на бившите пушачи...Но той непрестанно се прокрадва тук.
От девет дола вода да донесете, замърсяването на Стара Загора не омаловажава вредата от цигарите. Старанието да отклоните темата в удобна а вас посока по-скоро буди съжаление.
Същото важи и за другите нелепи опити да уязвите опонентите на лина основа.

# 3 928
  • на плажа
 Страшна работа - от темата разбрах, че според изследвания 80% от пушачите умирали от рак. Има и други изследвания, които показват, че пък процентът на заболелите от Алцхаймер пушачи е пренебрежимо малък в сравнение с непушачите. Хмммм! А сега де! Така поднесено имаме право на избор - дали да се разболеем от рак или Алцхаймер. С други думи - да пуша или да не пуша, това е въпросът? Sunglasses
П.С.
 На правителството грам не му пука за общественото здраве, така че смисълът от закона е съвсем друг и не е необходимо да си пушач, за да го разбереш.

# 3 929
  • София
Страшна работа - от темата разбрах, че според изследвания 80% от пушачите умирали от рак. Има и други изследвания, които показват, че пък процентът на заболелите от Алцхаймер пушачи е пренебрежимо малък в сравнение с непушачите. Хмммм! А сега де! Така поднесено имаме право на избор - дали да се разболеем от рак или Алцхаймер. С други думи - да пуша или да не пуша, това е въпросът? Sunglasses
П.С.
 На правителството грам не му пука за общественото здраве, така че смисълът от закона е съвсем друг и не е необходимо да си пушач, за да го разбереш.
Няколко души вече чета, които така го разбират. Не. 80% (аз срещах и 90%) от заболелите от рак са пушачи. Не е същото - предполагам, че по-голямата част от пушачите се разминават с тази болест; и не изключва, разбира се, и 10-20% непушачи...

Общи условия

Активация на акаунт