Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 044
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 975
  • София
ВЕрно хората си нямат понятие от статистически данни, както каза някой по-назад.

# 3 976
Имам понятие от СтЪКМистика, изучавала съм я даже.
Половината ядат зеле, другата половина месо, значи средностатистически всички ядат зеле с месо  Simple Smile

Само не разбрах какво значение има дали пушачите ще се тровят в клуб, в който те са си персонал, и в домовете си, там доколкото знам не е забранено, а даже и вентилация си нямат. Та - много ги е грижа политиците за пушачите  Laughing

# 3 977
Някои неща са логични, не са нужни статистики.
Едно е да пушиш и да съзнаваш негативите от това, съвсем друго да тръбиш, че това не е вярно и че има нагласяване на резултатите.
Даваха бял дроб на непушач и пушач по тукашните телевизии. Попитаха защо има черни точки тук- таме по този на непушача и отговорът беше, че това е от замърсяването на въздуха. Белият дроб на пушача изглеждаше като черен камък.

# 3 978
  • София
Не бе, тука е - над 80% от болните са пушачи. Извод: Няма връзка, дали ще се разболееш е божа работа.

# 3 979
# 3 980
Елица, ok, да кажем, че съм съгласна с теб. Но каква връзка има със забраната. Попитах, но не отговаря никой...

...
Само не разбрах какво значение има дали пушачите ще се тровят в клуб, в който те са си персонал, и в домовете си, там доколкото знам не е забранено, а даже и вентилация си нямат. Та - много ги е грижа политиците за пушачите  Laughing

# 3 981
  • Ямбол
В тези времена, в които са ги препоръчвали, са лекували болести с пускане на кръв от гръбнака. Да им повярваме ли? Ти пускаш ли си кръв срещу болест?

# 3 982
  • София
Елица, ok, да кажем, че съм съгласна с теб. Но каква връзка има със забраната. Попитах, но не отговаря никой...

...
Обяснено бе многократно в темата. Нямам намерение да ти запълвам времето.

# 3 983
  • Ямбол
Няма забрана срещу събиране в частни домове. Така че там всеки може да прави каквото си иска.
Забраната е за обществени места, където имат достъп всички и щом имат всички достъп, тогава не можеш да забраниш на някого да влиза, докато в дома ти - можеш.

# 3 984
Обяснено бе многократно в темата. Нямам намерение да ти запълвам времето.

Обяснението, че трябва да можете да влизате навсякъде не ме задоволява  Peace
Говорим за клубове по интереси, щом нямате интерес там, значи няма и какво да търсите в него. Или обикаляте навсякъде? Не ви вярвам  Simple Smile

Ако искаме да се спазва забраната и да можете да ходите спокойно на заведение, пушачите трябва да бъдат "затворени" в пушилни. Иначе ще са на всеки ъгъл, а след определен час и масово ще се пафка вътре. Това мен не ме устройва, вас щом ви, ок  Simple Smile

# 3 985
  • София
Не. Никой не иска да те трови. Искаме да има места, където да се тровим взаимно в общо съгласие. А не да ни обясняват какви тъпанари сме.

Ама разбира се - помещения бол, дето се отдават под наем. Правите си частно парти и си пушите. Законосъобразно. И най-вече ненарушаващо правата на останалите, случайно попаднали край вас човешки същества, да дишат.

Подминавате успешно темата с изконното право на всеки да диша и несъществуващото право някой да си овонтява навред, щото така иска.

# 3 986
  • Ямбол
Хаха, кака Пенка не била толерантна днес.

Човече, няма как да се разреши някому да прави клуб за нещо вредно и отровно. Клуб на пушача ми звучи като клуб на наркомана, клуб на дрогата, клуб на алкохола. Сам вкъщи да се трови колкото си иска, но да предлага място за разпространение и употреба на отровата става обществено място вече и край със своеволията.

# 3 987

Че то всяко нощно заведение е клуб на алкохола  Mr. Green
Клуб на дрогата, разбира се, няма как - тя е забранена от закона, нека правим разлика.
А дискотеките като увреждат ушите, защо са позволени?
И защо ние българите не можем да го разрешим, а другите могат? Ако отида в Германия, например, поканя си гости в заведение за рождения ден, резервирам си го, тогава мога да определя - аз - дали да се пуши или не вътре.
Значи те могат да си го разрешат, ние - не  newsm78

# 3 988

Ама разбира се - помещения бол, дето се отдават под наем. Правите си частно парти и си пушите. Законосъобразно. И най-вече ненарушаващо правата на останалите, случайно попаднали край вас човешки същества, да дишат.

Подминавате успешно темата с изконното право на всеки да диша и несъществуващото право някой да си овонтява навред, щото така иска.

То сега точно така се получава.  Пушим навред. Не знам как не ви прави впечатление, за мен като пушач и най-вече като баба, е гадно пред всеки магазин, офис, заведение да дими ято пушачи.

# 3 989
  • София
а някои работодатели стават още по-гадни - забраняват и пред магазините и офисите да се пуши, защото прави лош имидж. На мен като на клиент винаги ми е било неприятна картинката на накацали продавачки пред вратите на магазините, с кафе и цигара в ръка, бъбрят си, и ако случайно понеча да вляза в магазина, ми хвърлят един такъв поглед, все едно са бебета и съм им взела залъка от устата - демек, нарушавам им правото да пушат и пият кафе. Е, хубаво, казвам си, явно клиентът не ви е важен, та ще отида в магазин, в който искат да ми вземат парите! Понякога се чудя началниците не виждат ли колко грозно и неприветливо изглежда!

Общи условия

Активация на акаунт