Счетоводител в нужда се познава 3

• 46 925
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
А каква е тази декларация по чл.55 от ЗДДФЛ?

# 181
eldass, виж първа страница на темата, там има линк за промени в ЗДДФЛ. Според мен в казуса на тодоричка не трябва да се подава декл. по чл.55 от ЗДДФЛ. Дохода трябва да се декларира само  в справката по чл. 73 за 2012г., в противен случай ще стане двойно деклариране в СУПАТА на НАП. Аз имам подобен казус с изплатени дивиденти през м. 12. 2012г. 5% данък са внесени също през м.12.2012. Освен това изтеглих и новата справка по чл. 73 ЗДДФЛ - там в номенклатурата на изплатения доход пише с изключение на доходите, подлежащи на деклариране по реда на чл. 55 от ЗДДФЛ, действащ до 31.12.2012 г.

# 182
Някой да прави плащания към бюджета през ДСК Директ? Не ми приема новия "Вид плащане"  newsm78
аз плащах на 4-ти - моите си осигуровки - за да тествам системата - минаха нормално.
Какво пишеш на 'вид плащане', че не ти го приема?

Прие го. IBAN- а бил сменен.

# 183
  • В полите на Пирин планина
И аз считам, че наем платен през м.12.2012 и данък за него платен през 12.2012 не трябва да се декларира през 2013 г. в декларация по чл.55 ...

# 184
  • Пловдив
А какво се случва с алтернативните данъци Rolling Eyes За цялата 2013 пише,че трябва да се подадат до март 2014,а сега декемврийските как се подават и докога?Нещо не го намирам...И нали са по единна сметка,как ще се разграничат newsm78

# 185
  • София
А какво се случва с алтернативните данъци Rolling Eyes За цялата 2013 пише,че трябва да се подадат до март 2014,а сега декемврийските как се подават и докога?Нещо не го намирам...И нали са по единна сметка,как ще се разграничат newsm78

В новата декларация по чл. 92 се декларира на отделен ред дължимия за 2012 алтернативен данък, платен през 2013. Предполагам че от там ще го хванат.

# 186
Някой да прави плащания към бюджета през ДСК Директ? Не ми приема новия "Вид плащане"  newsm78
аз плащах на 4-ти - моите си осигуровки - за да тествам системата - минаха нормално.

на техния сайт има инфо, че вече всички платежни са с вид документ - други 09!

# 187
От м.юни до м.декември 2012 лице е получавало суми по граждански договор, без да се дължи ДОД, само ЗО и суми по договори за наем, отново не се дължи ДОД. Трябвало ли фирмата да подава декларация по чл.55 от ЗДДФЛ за юни през юли, за 07-09.2012 през септември и сега за 09-12,2012 през 01,2013?

# 188
eldass, задължението за подаване на декларация по чл.55 е в сила от 01.01.2013 г. Освен това, щом не е удържан данък, няма какво да бъде декларирано с нея.

на техния сайт има инфо, че вече всички платежни са с вид документ - други 09!

Показали са в образеца, че на вид се попълва 09, но в указанията друго са написали:

От 01.01.2013г. отпада необходимостта от задължително попълване от лицата при преводи към сметки за приходи от централния бюджет, НОИ и НЗОК и сметки за ДЗПО на ТД на НАП на следните реквизити на платежното нареждане:

* Вид и номер на документа, по който се плаща;
     * Дата (ддммгггг) на документа;
     * Период, за който се плаща.

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 15:16 от Белла Донна

# 189
А каква е тази декларация по чл.55 от ЗДДФЛ?
Ще ни побъркат с тези декларации! Още колко може да понесе "нашего брата"?

# 190
  • София
Винаги може и още. Ние сме корави счетита, носим много   Mr. Green

Утре ако успея ще мръдна до методолозите на НАП и ще споделя тяхната гледна точка.

# 191
Всичко понасяме чинно... ooooh!, много сме търпеливи и явно, упорити всяка година се учим на нови неща.  Rolling Eyes

Белла Донна, при мен в е-банкирането си стои опцията за избор на вид и номер на документа, дата на документа и период, за който се плаща. Не са отпаднали щом не са ги махнали от бланката, ако и банките са разбрали правилно промените в законите. Но за вид плащане имам ограничен брой кодове ... Mr. Green

# 192
Всичко понасяме чинно... ooooh!, много сме търпеливи и явно, упорити всяка година се учим на нови неща.  Rolling Eyes

Белла Донна, при мен в е-банкирането си стои опцията за избор на вид и номер на документа, дата на документа и период, за който се плаща. Не са отпаднали щом не са ги махнали от бланката, ако и банките са разбрали правилно промените в законите. Но за вид плащане имам ограничен брой кодове ... Mr. Green

И при мен е така, работя с  е-банкиране на няколко банки и няма промяна в бланките, но не е задължително попълването на всички реквизити, както беше преди. Аз днес пуснах с код 9, според образеца на НАП и въпреки указанията им.

# 193
Преди имаше сметка за ЗО на безработни, сега къде се превеждат тези суми от 16,80 лв. /нали вече толкова е минимума/?

# 194
  • Балчик
Преди имаше сметка за ЗО на безработни, сега къде се превеждат тези суми от 16,80 лв. /нали вече толкова е минимума/?
Влизат в общият куп , да за безработни ЗО  си остава непроменена.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт