Счетоводител в нужда се познава 3

• 46 976
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Балчик

Кое по-точно? На мен ми отваря електронните услуги на НАП. Нещо не разбрах. Би ли пояснила.

Здравната вноска за самоосигуряване. Излиза още със старата мин. заплата.
EliMery здpавната вноска за сам. се лице не е обвъpзана с мин. заплата , а
със мин. осиг. доход - 420.00 лв.  Peace

# 106

Кое по-точно? На мен ми отваря електронните услуги на НАП. Нещо не разбрах. Би ли пояснила.

Не се изказах правилно. За самоосигуряваши се безработни. Там нали е вързано с мин. заплата?

# 107
Моля,за извинение ,но те като са безработни значи не са самоусигуряващи се Embarassed

# 108
  • Балчик

Не се изказах правилно. За самоосигуряваши се безработни. Там нали е вързано с мин. заплата?
не , отново вноската е вързана за половината мин.осиг.доход - 210.00 лв. , вноската  няма промяна от миналата година.

# 109
  • Балчик
Моля,за извинение ,но те като са безработни значи не са самоусигуряващи се Embarassed
Laughing имаш пpаво , но закона е на дpуго мнение
безpаботното лице е длъжно да деклаpиpа това си
свое обстоятелство и да си внася зов , тук логика не тъpси
тук са важни паpите  Peace

# 110
 Hug Репликата ми беше пряко свързана по-предния ти отговор Embarassed

# 111
  • Бургас
За 4 часа работен ден се полагат 20 дена отпуск, а за 2 часа пак ли е толкова ? Нещо се омотах  Rolling Eyes

# 112
  • Балчик
За 4 часа работен ден се полагат 20 дена отпуск, а за 2 часа пак ли е толкова ? Нещо се омотах  Rolling Eyes
Da  Peace

# 113
  • Бургас
В НРВПО пише:

(2) Работникът и служителят, който работи през част от законоустановеното работно
време (непълно работно време), има право на платен годишен отпуск пропорционално на
времето, което му се признава за трудов стаж.

а в  Наредбата за трудовата книжка и  трудовия стаж:

За един ден трудов стаж се зачита времето, през което работниците или служителите са изработили най-малко половината от максимално установената с Кодекса на труда нормална дневна продължителност на работното време или установеното за тях с решение на Министерския съвет намалено работно време

Така,както го разбирам не би трябвало за 2 часа работно време да се признава 1 ден стаж,следователно и отпуската не би трябвало да е 20 дни за година,а 5 дни

# 114
  • Балчик
В НРВПО пише:

(2) Работникът и служителят, който работи през част от законоустановеното работно
време (непълно работно време), има право на платен годишен отпуск пропорционално на
времето, което му се признава за трудов стаж.

а в  Наредбата за трудовата книжка и  трудовия стаж:

За един ден трудов стаж се зачита времето, през което работниците или служителите са изработили най-малко половината от максимално установената с Кодекса на труда нормална дневна продължителност на работното време или установеното за тях с решение на Министерския съвет намалено работно време

Така,както го разбирам не би трябвало за 2 часа работно време да се признава 1 ден стаж,следователно и отпуската не би трябвало да е 20 дни за година,а 5 дни
виж и Кодекса на Тpуда в частта за отпуските чл 155 Peace

# 115
  • тук-там
Отпуската е пропорционално на трудовия стаж - 4ч и нагоре - 20 дни, от 4 надолу-пропорционално. За 2ч на ден - 5 дни ПГО.

# 116
  • тук-там
От вчера две уведомления за назначаване висят и чакат обработка...ако се обработят чак след 7 януари, работниците не могат да постъпят на работа  ooooh!

Говорих с НАП - казаха, че ще се счита входящата дата на подаване. Обработката ще е след 7 януари. И аз имам персонал, който не може да чака до 7-ми.
Въпросът е ако справките са отхвърлени какво правим.... newsm78

# 117
Зайче и при мен е така положението.
Ако са отхвърлени на 07 или 08 с вх.№ на место.

# 118
  • Балчик
Отпуската е пропорционално на трудовия стаж - 4ч и нагоре - 20 дни, от 4 надолу-пропорционално. За 2ч на ден - 5 дни ПГО.
А нарушение ли е на закона , ако  при 2 часа трудов договор служителя ползва отпуска 20 дена ?

# 119
  • тук-там
А нарушение ли е на закона , ако  при 2 часа трудов договор служителя ползва отпуска 20 дена ?

Не разбира се - горните цифри се отнасят за полагаемия минимум. Страните могат да се договорят и за 100 дни ПГО - дай боже всекиму.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт