Счетоводител в нужда се познава 3

• 46 940
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Предполагам,че като ги върнат ще е с дата 7 или след това и би трябвало от тази дата да се броят 3 дни за корекция.

Спондж боб, мисля,че няма да е проблем, защото не ощетяваш служителя, и аз ще трябва да коригирам графиците.

# 121
  • Бургас
Аз имам и още един казус за мислене - ако искам някой служител да съвместява 2 длъжности има ли друг начин овен втори трудов договор,защото ако му стават 12 часа в едно предприятие би трябвало да се плаща извънреден труд или може би да стане на двете длъжности по 4 часа ?

# 122
  • Балчик
Аз имам и още един казус за мислене - ако искам някой служител да съвместява 2 длъжности има ли друг начин овен втори трудов договор,защото ако му стават 12 часа в едно предприятие би трябвало да се плаща извънреден труд или може би да стане на двете длъжности по 4 часа ?

Да благодаря ви , затова и така отговорих за отпуската при 2 часа.  Peace

Галчудо
1. Намали часовете на договорите - примерно 8 + 2 или  4 + 4 и т.н.
2. Граждански договор
3. Вид временен договор при непълна седмица

# 123
  • Бургас
Мерси, отивам да чета по тези варианти. Simple Smile

# 124
Изглежда ,че ел.система на НАП заработи.
Както някой по напред беше писал-от петък вечер връщат отговори по пощата. Rolling Eyes

# 125
Да ел. система на НАП работи. Имах две чакащи уведомления по чл.62 от 02,01. Едното е потвърдено с дата 04,01 - 19,57ч. а другото - върнато. Пуснах го наново - абсолютно същото и го прие след 5 мин.

# 126
  • София

Привет, дали има друг вариант за легално даване на частни уроци, освен регистрирането като упражняващ свободна професия? Жената си работи на трудов договор, но има възможност за допълнителни доходи от частни уроци. Поради много "доброжелатели" обаче, всичко трябва да и е изрядно.
Първоначално едва ли ще изкарва повече от 150  -  160 лв. месечно и осигурителните вноски дори и на минимума за свободна пырофесия са и много високи.  Аз за съжаление не се сещам за алтернатива и ще ви бъда безкрайно благодарна, ако ме насочите нанякъде.

# 127
  • София

Привет, дали има друг вариант за легално даване на частни уроци, освен регистрирането като упражняващ свободна професия? Жената си работи на трудов договор, но има възможност за допълнителни доходи от частни уроци. Поради много "доброжелатели" обаче, всичко трябва да и е изрядно.
Първоначално едва ли ще изкарва повече от 150  -  160 лв. месечно и осигурителните вноски дори и на минимума за свободна пырофесия са и много високи.  Аз за съжаление не се сещам за алтернатива и ще ви бъда безкрайно благодарна, ако ме насочите нанякъде.

За първи път чувам някой да желае да легализира подобна дейност. Но да, заради доброжелателите, няма начин. Ходила съм преди години къде ли не по частни уроци, е няма такава сладка работа на черно. Моля те, сподели какъв решение сте взели за този случай.

# 128
Хора сигурно полудявам от много информация, ама днес една от моите клиентки ме застреля с въпроса - вярно ли, че от 2013 собствениците на ЕТ щели да са с ТД? Някакво светило в счетоводството и го е казало. Ама как ще сключат договор сами със себе си? Аз такова нещо за първи път чувам. Ако някой нещо е чул...

# 129
Хора сигурно полудявам от много информация, ама днес една от моите клиентки ме застреля с въпроса - вярно ли, че от 2013 собствениците на ЕТ щели да са с ТД? Някакво светило в счетоводството и го е казало. Ама как ще сключат договор сами със себе си? Аз такова нещо за първи път чувам. Ако някой нещо е чул...

Shocked

# 130

За първи път чувам някой да желае да легализира подобна дейност. Но да, заради доброжелателите, няма начин. Ходила съм преди години къде ли не по частни уроци, е няма такава сладка работа на черно. Моля те, сподели какъв решение сте взели за този случай.

Дори и да се намери "доброжелател", това е мн трудно за доказване. Не я разбирам тази учителка. Трябва да я хванат в момент на плащане, а тя предполагам си работи у тях.

# 131
  • Балчик
четох нещо подобно в одита , но не назначяване на ТД , а по скоpо приравняване към трудова дейност Peace

# 132
четох нещо подобно в одита , но не назначяване на ТД , а по скоpо приравняване към трудова дейност Peace
В какво се изразява това приравняване? Нали продължавам да ги осигурявам като СОЛ на доходите за СОЛ напр. 420 лв?

# 133
  • тук-там
В чл. 4, ал.1 т.7 от КСО - вмъкнали са думичката "Управители" - т.е. набутали са ги при тези, осигурени за всички осигурителни случаи върху МОД за професията. До сега бяха само тези по ДУК - но от тази година - всички управители.
И аз се чудя какво да правя със СОЛ в търговските дружества. В ТР те са си регистрирани като управители.... newsm78
На тези, които МОД им е по-нисък ги спряхме като СОЛ и минаха от януари на ДУК, ама тези, които са с 800 лв. МОД?

Никой ли още не  е ходил на семинар с разяснения.
Май се опитват да върнат случая от 2010г. с двойното осигуряване, ама този път е по-тънък намека...

# 134
На 15 и 16 януари съм на семинар на Китов център. Програмата е доста обемиста и включва много теми.

Общи условия

Активация на акаунт