Счетоводител в нужда се познава 3

• 46 919
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Никой няма да си сложи таралеж в гащите и да съкрати майка с малко дете, казвам го от позицията на счетоводител и на човек, който е бил в твоето положение. Търси договаряне на някакво обезщетение и освобождаване по взаимно съгласие, най-чистия вариант и за двете страни, щом нямаш намерение да се връщаш там. Просто никой работодател не знае какво ще му дойде на ум на работника и дали няма да му пусне една жалба в ИТ за неправомерно съкращение.

# 151
Никой няма да си сложи таралеж в гащите и да съкрати майка с малко дете, казвам го от позицията на счетоводител и на човек, който е бил в твоето положение. Търси договаряне на някакво обезщетение и освобождаване по взаимно съгласие, най-чистия вариант и за двете страни, щом нямаш намерение да се връщаш там. Просто никой работодател не знае какво ще му дойде на ум на работника и дали няма да му пусне една жалба в ИТ за неправомерно съкращение.

Това,че няма да се върна на работа не е по мое желание,съответно търся вариант,който да е по-безболезнен и за двете страни,защото нямам намерение да ходя на борсата за по 150лв.,защото видиш ли имам вече дете и ще ми се налага например да отсъствам от работа по-често, а това не е изгодно за работодателя.

# 152
Защо се ядосваш, има си начини, потърси в интернет информация...например освобождават те по взаимно съгласие тук, след което някой познат те назначава на временен договор- за извършване на определена работа- само за няколко дни. След прекратяване на този временен договор имаш право да се запишеш на борсата и да взимаш по-високото обезщетение.
Сега, друг е въпроса, нека някой по-запознат се включи и каже какъв размер ще получаваш от борсата след това, защото 60 % на дохода ти от последните 18 месеца едва ли е толкова голяма сума и не знам дали си заслужава всички врътки...

# 153
  • София
Защо се ядосваш, има си начини, потърси в интернет информация...например освобождават те по взаимно съгласие тук, след което някой познат те назначава на временен договор- за извършване на определена работа- само за няколко дни. След прекратяване на този временен договор имаш право да се запишеш на борсата и да взимаш по-високото обезщетение.
Сега, друг е въпроса, нека някой по-запознат се включи и каже какъв размер ще получаваш от борсата след това, защото 60 % на дохода ти от последните 18 месеца едва ли е толкова голяма сума и не знам дали си заслужава всички врътки...

Права си за 60% - всичко е въпрос на сметка - заслужават ли си всички врътки? При майчинство 240 лв. Няма място за ядосване - трябва да знаеш, че ти си в силната позиция, колкото по-голямо обезщетение си договориш, толкова по-добре за теб. Това е може би един от най-безболезнените варианти за освобождаване. Освен това, всички ние тук сме майки и ни е ясна гледната точка на работодателите. Просто се консултирай още на поне 2-3 места и сигурна съм, ще избереш най-доброто за теб. Защото скоро се наслушах на подобни глупости, ама ще имам право на борса - право има почти всеки, въпроса е колко пари ще получава.

# 154
Момичета, имам въпрос. Предстои ми прекратяване на ТД с предизвестие от работодател. Днес останах обаче особено учудена да науча, че колежката, която се изживява като финансов "директор" е пускала като ползван неползвания платен годишен отпуск на мен и на колегата ми. Работим там от 18 месеца и никога до сега не сме илизали в отпуск. Това, че работим в събота и на всички празнични дни, а ни водят на 4 часа 5 дневна работна седмица с почивни дни на официалите празици, дори не искам да го коментирам...
Някакви идеи за справяне със ситуацията? Инспекция по Труда ?

# 155
Инспекцията, да, с описан детайлно случая- те ще им изискат молби за отпуска...
Ако им представят обаче фалшиви такива, не знам какво бихте могли да правите...

# 156
За да се докаже, че молбите са фалшиви, трябва да се води съдебно дело. Няма да питам защо се хващате да работите при такива условия, но поне своевременно се уведомявайте.

# 157
  • Балчик
Инспекцията, да, с описан детайлно случая- те ще им изискат молби за отпуска...
Ако им представят обаче фалшиви такива, не знам какво бихте могли да правите...
при установяване на фалшиви молби и подписи , предполагам ИТ ще уведомят прокуратурата , оттам следва досъдебно срещу неизвестен извършител , ще се направят експертизи на подписи и ще се търси човека положил фалшивите подписи , може и да има санкции , но при такива жалби обикновено на първо място се търси кой и как е ощетен
процедурата е изключително тромава и неприятна , ще викат всички по веригата , основно Икономическа полиция се занимава с тия неща , до съдебно дело може и да не се стигне.

# 158
Благодаря на всички отговорили  Hug
Ще пиша какво е развитието.
EliMery, условията при започването на работа не бяха такива. Нещата се промениха последната половин година, когато намаля обема на работа и постоянно очаквахме да се разделим ..
Никак не ме вълнува плащането на обезщетението за този отпуск, сумата е смешна, освен това силно се съмнявам, че щяха и да го изплатят.
Подразни ме изключителната наглост на колежката, само и заради това ще направя консултация тази седмица в ИТ.

# 159
Здравейте   bouquet

Бременна съм но ме съкратиха преди изобщо да се случи. Сега ще се самоосигурявам, та въпроса ми е каква сума трябва да внасям всеки месец, за да мога да получавам около 320лв.майчински (горе долу това ще получавам предвид предните 24м и ест. борсата, но тъй като ще надвнеса малко, че да се уравновеси сумата след 5м на борсата.) Надявам се да зададох въпроса си правилно.

Благодаря предварително!   bouquet

# 160
Моя приятелка,безработна,като внасяла здравните сиосиг. се объркала и вместо за декември ги писала ,че се отнасят за януари.Служителката в банката й казала:Не го поправяй,от нова година няма значение за кой период пишеш,че се отнасят-те отиват първо за погасяване на старите ти задължения!

??????????????Може ли да бъде така?

# 161
  • Балчик
Моя приятелка,безработна,като внасяла здравните сиосиг. се объркала и вместо за декември ги писала ,че се отнасят за януари.Служителката в банката й казала:Не го поправяй,от нова година няма значение за кой период пишеш,че се отнасят-те отиват първо за погасяване на старите ти задължения!

??????????????Може ли да бъде така?
от началото на годината няма значение пеpиода на задължението , нап покрива най - старите възникнали , в самото платежно няма период , пускаш парите и толкова  Peace

# 162
спондж боб ,благодаря за отговора.
Но ако не си фирма,те откъде могат да знаят какви са ти старите задължения,нали не се подава декл.обр.1,или там каквато беше.
Тук става въпрос за ЗО.Ако има такива ,неплатени за някои месеци преди 5-10години-там ли ще отидат?

# 163
Дали остават вализдно декларациите 1 за СОЛ, които се подават еднократно м. януари за цялата година?

# 164
  • Балчик
спондж боб ,благодаря за отговора.
Но ако не си фирма,те откъде могат да знаят какви са ти старите задължения,нали не се подава декл.обр.1,или там каквато беше.
Тук става въпрос за ЗО.Ако има такива ,неплатени за някои месеци преди 5-10години-там ли ще отидат?
Задълженията се плащат по ЕГН , затова не се подава Д 1 за ЗОВ на безpаботен.
Може да се подаде Заявление да се отпишат задължения над 5 години по давност,
но ще се наложи да се състави акт за установяване на задължението
ако лицето е било в чужбина - също със заявление.
Ако наистина не са плащани , а е тpябвало - да пъpво се закpиват най - стаpите задължения.

Общи условия

Активация на акаунт