Счетоводител в нужда се познава 3

• 47 017
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
А какво се случва с алтернативните данъци Rolling Eyes За цялата 2013 пише,че трябва да се подадат до март 2014,а сега декемврийските как се подават и докога?Нещо не го намирам...И нали са по единна сметка,как ще се разграничат newsm78

В новата декларация по чл. 92 се декларира на отделен ред дължимия за 2012 алтернативен данък, платен през 2013. Предполагам че от там ще го хванат.

Това за цялата 2012-Ок,ама сега само за декември newsm78

# 196
  • София
Алтернативния данък за декември е дължим до 15 Януари. Декларира се като платен през 2013 г. в ГДД по чл. 92 за 2012. Разгледай новия формуляр и ще видиш какво имам предвид. От там и ще го хванат като плащане.

# 197
Има публикувано на сайта на НАП - Подаване на декларация за дължими данъци, удържани за доходи начислени/изплатени през 2012 г. и подлежащи на внасяне след 01.01.2013 г.

На мен ми върнаха обработено подадено на 08.01 уведомление, а Д1 подадена на 02.01 не newsm78

# 198
  • София
http://www.nap.bg/news?id=1664

Eто това е публикуваното в сайта на НАП и аз продължавам да се увъртам и утре ще ходя да питам, защото и в самата декларация се обявява размер на ДЪЛЖИМИЯ данък за периода, а след като съм го внесла значи не го дължа. Ох, направо се увъртях.

# 199
http://www.nap.bg/news?id=1664

Eто това е публикуваното в сайта на НАП и аз продължавам да се увъртам и утре ще ходя да питам, защото и в самата декларация се обявява размер на ДЪЛЖИМИЯ данък за периода, а след като съм го внесла значи не го дължа. Ох, направо се увъртях.

Ако си начислила и внесла данъка до 31.12.2012, не трябва да подаваш декларация. Ако си го начислила, но не си го внесла - подаваш и по този начин показваш, че дължиш нещо си от 2012. Аз поне така мисля.

# 200
  • тук-там
"...........Предприятията и самоосигуряващите се лица, които през месец декември 2012 г. са изплатили доходи от друга стопанска дейност и от наем и са удържали авансов данък по реда на чл. 43, ал. 4 и чл. 44, ал. 4 от ЗДДФЛ трябва да внесат този данък в срок до 10 януари 2013 г. В същия срок лицата трябва да подадат и декларацията по чл. 55,..........."

Добре, де - през декември съм изплатила сума по граждански  за ноември - с изплащането съм платила и осигуровките по него и ДДФЛ. Внесла съм си ДДФЛ по-рано от 10 януари....

И ся кво с декларацията.... newsm78, до 10.01 или иЧ? Joy

# 201

stasha_s Д1 ще я приемат след 11,01,2013г. с ел подпис.Днес звънях на телефона им-отговорът беше 11 януари ,до тогава чакаме,пишело го на сайта им.Така е пише го newsm78

# 202

stasha_s Д1 ще я приемат след 11,01,2013г. с ел подпис.Днес звънях на телефона им-отговорът беше 11 януари ,до тогава чакаме,пишело го на сайта им.Така е пише го newsm78

Благодаря за инфото, не съм видяла

# 203
  • София
"...........Предприятията и самоосигуряващите се лица, които през месец декември 2012 г. са изплатили доходи от друга стопанска дейност и от наем и са удържали авансов данък по реда на чл. 43, ал. 4 и чл. 44, ал. 4 от ЗДДФЛ трябва да внесат този данък в срок до 10 януари 2013 г. В същия срок лицата трябва да подадат и декларацията по чл. 55,..........."

Добре, де - през декември съм изплатила сума по граждански  за ноември - с изплащането съм платила и осигуровките по него и ДДФЛ. Внесла съм си ДДФЛ по-рано от 10 януари....

И моя казус е същия с данъка за наема за Декември, който също е платен Декември. И тъй като срока за внасяне на този данък по стария закон е 10-то число излиза че до 10-то число трябва да подам декларация, но в декларацията пише ДЪЛЖИМ данък, а аз не дължа такъв. Утре ще ходя до методолозите и ако успея да се вредя ще споделя. На една клиентка в НАП Витоша вчера са и казали че не следва да подава, ама аз продължавам да се чудя и за това ще си питам и аз.

# 204
  • В полите на Пирин планина
Тодоричка, ще е много мило да споделиш Hug
Аз имам данък върху разходите начислен през декември и разбрах, че трябва да си го платя до 15.01.2013, но къде и кога трябва да го декларирам, с ГДД за 2012 ли  newsm78

# 205
  • София
Аз имам данък върху разходите начислен през декември и разбрах, че трябва да си го платя до 15.01.2013, но къде и кога трябва да го декларирам, с ГДД за 2012 ли  newsm78

Да. Има отделна графа в раздела за алтернативните данъци, където посочваш платените през 2012 и платените през 2013, касаещи 2012.

# 206
  • В полите на Пирин планина

Да. Има отделна графа в раздела за алтернативните данъци, където посочваш платените през 2012 и платените през 2013, касаещи 2012.
Мерси Peace Още не съм отваряла декларацията  Whistling

# 207

Аз имам аналогичен случай с граждански договор, но ДДФЛ съм внесла през декември и не мисля да подавам декларация.
За наемите съм удържала данъка през декември, ще го внеса днес и ще пусна днес декл. по пощата.

# 208
Аз  съм ничислила данъцит по граждански договори и наеми за м.декември на 27.12.2012 и съм ги внесла на 28.12 сутринта, за да може след обяд да са пристигнали по сметките на НАП. Не смятам да подавам декларация.

# 209

И моя казус е същия с данъка за наема за Декември, който също е платен Декември. И тъй като срока за внасяне на този данък по стария закон е 10-то число излиза че до 10-то число трябва да подам декларация, но в декларацията пише ДЪЛЖИМ данък, а аз не дължа такъв. Утре ще ходя до методолозите и ако успея да се вредя ще споделя. На една клиентка в НАП Витоша вчера са и казали че не следва да подава, ама аз продължавам да се чудя и за това ще си питам и аз.

Трябва, трябва и още как!! Но защо указанията на НАП да не излязат на 09.01.2012 с краен срок за плащане и подаване 10.01.2013. На мен честно казано ми писна да ме правят на маймуна. И сутринта докато търсех инфо по темата из форумите попаднах на нещо доста интересно  http://taxaxe.puzl.com/tekusthi-danuchni-problemi

Общи условия

Активация на акаунт