Счетоводител в нужда се познава 3

• 47 091
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Някой наясно ли е надвнесеният корпоративен данък от минали години дали ще може да се приспада в ГДД за 2012г?  Питам това, защото виждам, че има опция в ГДД, а в същото време чл.94 от ЗКПО е отменен.
Не може да се приспада данъкът, който е надвнесен през 2012 година. Надвнесеният данък преди 2012 г. се приспада с ГДД.

# 556
  • Варна
Много благодаря за отговора  bowuu. Аз имам надвнесен корпоративен данък от 2011г., който искам да приспадна сега. През 2012г. не са правени авансови вноски. Ще подам декларацията и ще проверя дали всичко ще се обвърже на 01.04.2013г.

# 557
 Здравейте, иска ми се да се присъединя към вас! В момента уча магистратура счетоводство и одит с цел да си променя професионалното направление. Старата ми професия е много физически и емоционално натоварваща и ниско платена, затова реших да променя насоката си.
 Иска ми се да почна работа максимално бързо, в момента уча за данъчното облагане и законите, как да си правим данъците и т.н, уча се да работя по-подробно с ексел. Сигурно има още много неща, но на какво да наблегна от сега, което ще ми е абсолютно нужно за работа?

# 558
 Мфкзт-абсолютно необходимо-перфектен документооборот,отговорност,работа в екип и индивидуален подход към всеки клиент.

# 559
Здравей. Като начало не си мисли, че ще почнеш на високо платена работа. След като нямаш опит, самата диплома няма да ти бъде достатъчна. Бъди готова да бъдеш в началото помощник счетоводител, да работиш за по-малко пари, тогава ще усвоиш необходимите знания.

# 560
Пропуснах да напиша-никога няма да знаеш всичко-то се научава с практика ,пък и напрекъснато се променя нормативната работа.Значи учене до дупка Mr. Green

# 561
Да, и постоянно четене и тълкуване на закони  Tired
Ето сега чакам от ноември месец едни разяснения на писмено зададен върпос от НАП...препратени тук, препратени там, сложен казус било...дрън дрън, а аз съм длъжна да спазвам всички срокове и да знам всичко  Tired

# 562
 Благодаря за бързите отговори! Да - не очаквам да почна веднага за много пари, но искам да почна, за да се уча в движение, а не да съм пак като студентче вкъщи.За сега познавам (до някъде) само една счетоводна програма и това е Конто - доста остаряла, ползват ли я работодателите или си купуват по-модерен софтуер? Въпроса ми беше по-скоро, ако отида на интервю за работа, какви умения трябва да имам за да съм полезна на един работодател? Освен да познавам законите и поне 2-3 счетоводни програми?
Последно въпросче - от къде да си набавя законови текстове? Сега чета от интернет , но искам да си взема счетоводни стандарти и законови текстове и в настолен вариант  Flutter

# 563
Това за работодателите е хубав въпрос ,но нямам конкретен отговор-всеки има различни Blush
Литература-пл."Славеков".Лично само два-макс три на година си вземам и ,честно нета е по-удобен за ползване.

# 564
По-удобен и безплатен  Sunglasses обаче за упражненията ми трябват текстовете и ще се жертвам.

# 565
Е,сега нета се плаща,де BlushИначе да трябват си и настолни варианти. Hug

# 566
Мфкзт-абсолютно необходимо-перфектен документооборот,отговорност,работа в екип и индивидуален подход към всеки клиент.
Аз ще добавя: железни нерви и много търпение.

# 567
  • София
За сега познавам (до някъде) само една счетоводна програма и това е Конто - доста остаряла, ползват ли я работодателите или си купуват по-модерен софтуер?

Аз работя на Конто и не съм сигурна, че бих я нарекла остаряла, макар че признавам не съм работила с друг счетоводен софтуер, но на мен ми върши работа.
По въпроса с книгите, ще те посъветвам да отидеш на ул. Николай Ракитин в София точно срещу страничния вход на печатницата има книжарница на СИБИ - там данъчните закони са с отстъпка 25% от коричната цена, а в съседната уличка имат магазин в една къща и издателство Нова Звезда, там също съм купувала стандартите и отстъпката също е 25% Успех желая.

# 568
 благодаря на всички за съветите  Hug
 Тодоричка непременно ще мина опрез тези магазинчета  Peace

# 569
Здравейте момичета, от доста време ви чета и намирам много полезна информация при вас, за което благодаря,   bouquetно сега имам казус , за който не намирам отговор и се надявам на вашата помощ.

Имам клиент, които иска да поръча стока от нас, която стока ще бъде платена по банков път от неговата фирма (българска), а в същото време иска да му издам фактура на чуждестранна фирма от страна членка на ЕС, съответно той ще изнася стоката.
Как ще е най-правилно да се процедира в случая? Незнам дали съм обяснила както трябва, но ако има въпроси питайте.

Общи условия

Активация на акаунт