Счетоводител в нужда се познава 3

• 46 955
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ами глоби има и почваха от 1500 лв. ако не греша.
уау. Миналата година не бил подал, но тази освен да го напъна да подаде Thinking

# 661
Един въпрос - подава се нулева ГДД на  ЕООД. Подава ли се и нулево ОПР и каква е глобата, ако не се подаде Embarassed

Не се подава в НАП. В ТР обаче тябва. В статистиката - уведомление, че ЕООД-то не е извършвало дейност.
Да знам, че е в ТР ОПР-то. Собственикът се опъва, защото таксата била 50 лв...?То всичко е една боза...

Ако имате ел.подпис и подадете по интернет, таксата е 25лв.

# 662
  • Пловдив
момичета,ако подам сега Д7 с дата /или че се отнася/ за февруари...ще еизбегна ли глобата за неподаване в срок?
Щото всъщност е трябвало да се подаде декември или януари...

# 663
  • Балчик
момичета,ако подам сега Д7 с дата /или че се отнася/ за февруари...ще еизбегна ли глобата за неподаване в срок?
Виждам , че си от Пловдив , до скоро при забава на подаване на Д7 не глобяваха в Пловдивската НАП.

# 664
  • Пловдив
Виждам , че си от Пловдив , до скоро при забава на подаване на Д7 не глобяваха в Пловдивската НАП.

Да,но говоря зя майка ми,а тя е към НАП Х-во.Но сега ми се обади,че се е оправила Grinning ще и се размине.

# 665
Момичета, малко в страни от счетоводството, но сигурно някоя от вас ще знае.

Във връзка с новата наредба 2 от 22.01.2013г. за предоставяне информация за отпадъците. Изисква ли се нова Отчетна книга по образеца в наредбата. Виждам, че има малко разминавания със старата, но ако се иска нова отчетна книга, то няма такива още в Офис 1 и се чудя как дали въобще де търся...
Ако ще е нова, дали пак трябва да се правят и работните листи за отпадъците?
Гледам има промяна и в ЗУО, че отчетите се предават на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС)...  newsm78

ааау.... защо непрекъснато трябва да се правят промени!!!!

От догодина сроковете за отчетите са до 10.Март - за момент изтръпнах, че съм ги пропуснала тази година, а то за тази важат старите срокове.

РР След целодневно четене и прозвъняване на телефони Варна, София РИОСВ, ИАОС си реших проблема, ако на някой му трябва инфо да каже.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 17:05 от Бо_

# 666
Момичета  Heart Eyes имам малко странен въпрос- ако си безработен от 1 година, а на хлапето му трябва бележка за стипендията за доходите на родителите, от къде се издава такава бележка? Безработният не е вече на ТБ отдавна, плаща си ЗД като такъв.

# 667
  • Балчик
Момичета  Heart Eyes имам малко странен въпрос- ако си безработен от 1 година, а на хлапето му трябва бележка за стипендията за доходите на родителите, от къде се издава такава бележка? Безработният не е вече на ТБ отдавна, плаща си ЗД като такъв.
Нищо не се дава , може само да му изискат да декларира това обстоятелство пред училището.  Peace

# 668
  • София
Момичета, моля за помощ. Имам следния казус с ТЕЛК. Клиентите като си видят печалбата и веднага търсят хора с телк, за да я намалят, та наш клиент ни предостави този документ с дата на решението 30.06.2008г. 72% инвалидност. Срока на ТЕЛКА е до 01.06.2011г. Имам обаче и печат, на който пише РЗЦ-РКМЕ София -град,Влязло в сила 28.06.2010г.. Сега да ризбирам ли, че този телк влиза в слиа от 2010г. или се отнася за нещо друго? Моля ако някой се е сблъсквал с такъв казус да ми пише или да каже къде мога да прочета?
Ще кажете обади се на клиента, е напрвих го вече 100 пъти , но ни вест ни кост от него, а вече срока за приключване наближава.

Благодаря и приятен ден.

# 669
Здравейте! Да се оплача от себе си, защото съм сътворила голяма дивотия. Имам клиент с ЕТ, който няма дейност от 2007 година. Не е дерегистриран по ЗДДС и всеки месец подавам нулева декларация. Обаче за февруари тази година съм пропуснала да пусна декларация. Пуснах я на 15 март. Естествено от НАП ми се обадиха. Фирмата няма никакви задължения и това е единствения пропуск до сега. Ако някой е имал такава ситуация, искам да попитам какво ме очаква като "наказание"?

# 670
  • София
Здравейте! Да се оплача от себе си, защото съм сътворила голяма дивотия. Имам клиент с ЕТ, който няма дейност от 2007 година. Не е дерегистриран по ЗДДС и всеки месец подавам нулева декларация. Обаче за февруари тази година съм пропуснала да пусна декларация. Пуснах я на 15 март. Естествено от НАП ми се обадиха. Фирмата няма никакви задължения и това е единствения пропуск до сега. Ако някой е имал такава ситуация, искам да попитам какво ме очаква като "наказание"?

500-10 000 лв

чл. 179 ЗДДС

ама се надявам да се смилят, щото са нулеви и няма ощетяване на фиска, та евентуално минума.

# 671
Момичета, моля за помощ. Имам следния казус с ТЕЛК. Клиентите като си видят печалбата и веднага търсят хора с телк, за да я намалят, та наш клиент ни предостави този документ с дата на решението 30.06.2008г. 72% инвалидност. Срока на ТЕЛКА е до 01.06.2011г. Имам обаче и печат, на който пише РЗЦ-РКМЕ София -град,Влязло в сила 28.06.2010г.. Сега да ризбирам ли, че този телк влиза в слиа от 2010г. или се отнася за нещо друго? Моля ако някой се е сблъсквал с такъв казус да ми пише или да каже къде мога да прочета?

Според мен, щом срока на ТЕЛК изтича на 01.06.2011 (без значение от кога влиза в сила), той не важи за ползването на дан.облекчение през 2012 г.
Какво ги правите тези хора с ТЕЛК сега, за да ви намалее печалбата за миналата година? Или става въпрос за 2013 г.

Кофти ситуация  Confused

Чл. 179. (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2007 г., в сила от 19.12.2007 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Лице, което, като е длъжно, не подаде справка-декларацията по чл. 125, ал. 1, декларацията по чл. 125, ал. 2, отчетните регистри по чл. 124, декларацията по чл. 157, ал. 2 или не ги подаде в предвидените срокове, се наказва с глоба - за физическите лица, които не са търговци, или с имуществена санкция - за юридическите лица и еднолични търговци, в размер от 500 до 10 000 лв.

И аз имам един такъв. Всеки месец като малоумна си отбелязвам в една табличка, че съм пуснала нулевата декларация, разпечатвам протокола и на 14-то число отново проверявам да не би да съм пропуснала случайно.

# 672
Момичета, при запор по ДОПК от НАП  на наш служител, като при обикновен запор ли се действа?

# 673
Какво ги правите тези хора с ТЕЛК сега, за да ви намалее печалбата за миналата година? Или става въпрос за 2013 г.

Най-вероятно им пускат граждански договори за мин. година.

# 674
  • София

Най-вероятно им пускат граждански договори за мин. година.

Изправери ме   bouquet , нали необлагаемия доход при тях е 10560 за година.

Общи условия

Активация на акаунт