Счетоводител в нужда се познава 3

• 46 939
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Петяя, колко им е необлагаемия доход? Виж пак чл. 18 от ЗДДФЛ.

# 676
Май е умножила,вместо да дели Embarassed

# 677
  • София

10560*25% нормативно признати разходи = 2640 лв.
10560-2640 = 7920лв .

# 678

10560-2640 = 7920лв .

Така ме съгласи Wink

# 679
  • София

10560-2640 = 7920лв .

Така ме съгласи Wink

bouquet

# 680
А осигуровки нали се дължат?

Има ли проверки от ИТ на случаен принцип или как изобщо една фирма може да бъде проверена?

# 681
  • Пловдив
Здравейте! Да се оплача от себе си, защото съм сътворила голяма дивотия. Имам клиент с ЕТ, който няма дейност от 2007 година. Не е дерегистриран по ЗДДС и всеки месец подавам нулева декларация. Обаче за февруари тази година съм пропуснала да пусна декларация. Пуснах я на 15 март. Естествено от НАП ми се обадиха. Фирмата няма никакви задължения и това е единствения пропуск до сега. Ако някой е имал такава ситуация, искам да попитам какво ме очаква като "наказание"?
пусни заявление с обяснение защо си закъсняла- ще измислиш някаква причина, пиши че е нулево, че е първо нарушение и поради тези причини молиш директора да го отмени.
глобата е 500 за декларация и 500 за описите общо 1000  Sad.
Аз преди 2 години имах един нов клиент, с неподадена първа декл, след регистрация по ддс и отмениха акта.

И аз съм си направила таблици и отбелязвам ли отбелязвам, а миналия месец пропуснах Д1 и 6 на 1 фирма и ги подадох на 28-мо число. Почнали да  правят глоби за не подадени в срок - по 50лв на лице от Д1  Confused  Кога ли ще ми се обадят  ooooh!

# 682
vall_t, благодаря! Написала съм обяснение и утре ще го нося, пък да видим. Не знаех, че за дневниците се дължи допълнително глоба. newsm78 smile3511

# 683
http://asotrend.bg/vajni-srokove

на този сайт в сроковете, е посочено, че на 25-ти март се подава Д1 и Д6 за януари, а са дължими за плащане февруарските осигуровки. Печатна грешка ли е?

# 684
vall_t, благодаря! Написала съм обяснение и утре ще го нося, пък да видим. Не знаех, че за дневниците се дължи допълнително глоба. newsm78 smile3511
и аз не съм чувала за това? Глобата е за подадена СД и е една. Преди време една служителка не беше подала ДДС, но на 14-ти почина близък на друга колежка - със см.акт пуснахме молба с обяснение, че това е бил неин ангажимент - отмениха го, без да проверят, че има издадени пълномощни и на други лица. Това беше гадно стечение на обстоятелствата, но го ползвахме, защото работодателя държеше виновната да плаща от джоба си глобата.... та така..

# 685
  • Пловдив
Аз пиша че беше по 500 и за двете, но преди 2 години, сега дано е само за едното :
ЗДДС Чл. 179. (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2007 г., в сила от 19.12.2007 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Лице, което, като е длъжно, не подаде справка-декларацията по чл. 125, ал. 1, декларацията по чл. 125, ал. 2, отчетните регистри по чл. 124, декларацията по чл. 157, ал. 2 или не ги подаде в предвидените срокове, се наказва с глоба - за физическите лица, които не са търговци, или с имуществена санкция - за юридическите лица и еднолични търговци, в размер от 500 до 10 000 лв.

# 686
От тази година има изменение на глобите. Чл.178 е за неподадена декларация, а чл.179 е за регистрите. Ама нали се сещате, че който не е подал декларация, той не е подал и регистри.

# 687
По повод ТЕЛК-овете. Има пенсионери с ТЕЛК в работоспособна възраст, които плащат само здравно осигуряване и за хонорарите то се разпределя м/е изпълнителя и възложителя, ако пенсионера не е декларирал, че е самоосигуряващ се. Но хората, които имат ТЕЛК и доходи също трябва да подават годишна декларация по ЗДДФЛ е там трябва да декларират здравните си осигуровки.

# 688
Здравейте момичета  Simple Smile
Нахълтвам в темата ви с един....малко глупав въпрос. Много не искам да ви дразня, но все пак ще си го задам. Завършила съм счетоводство, знам някои неща, но нямам реален опит. В понеделник съм на интервю за работа- търсят си оперативен счетоводител с опит  Mr. Green Четох длъжностната характеристика....наясно съм, че е сложно/за незанйковци като мен/. Ще има тест. Всъщност това, което исках да ви питам е имате ли някаква представа какъв може да е тестът и също така дали бих могла да се справя с работата, без реален опит като оперативен счетоводител. Знам, че няма как да отговорите без да ме познавате- но да кажем човек , който лесно схваща и има желание за работа, дали би могъл да си припомни за два дена всичко научено и да се справи на работното място  Mr. Green  и ако да...можете ли да ме насочите къде да чета, ако има материали, които биха ми били полезни.
 Благодаря за отделеното време   bouquet

# 689
Здравей poem!

За да добия представа, бих те питала някои неща. В университета ли си завършила счетоводство? Учила ли си сериозно или просто гледаше да си вземеш изпита? Знаеш някои неща?! Може би на това трябва най-вече да си отговориш - какво знаеш...

Тестът представлява задачи за решаване. Поставено условие, какви записвания ще вземеш. Някой път задават и въпроси свързани със законите.

Абсолютно възможно е да седнеш и за два дена да си припомниш някои по-специфични операции, но зависи как си ги учила. Ако логически навръзваш нещата, няма да е трудно.

Как може да не знаеш къде да четеш. Rolling Eyes На мен най-добрия помощник ми бяха тетрадките от гимназията. Доста полезни ще са ти закони, наредби, правна литература, освен счетоводната.

Общи условия

Активация на акаунт