Счетоводител в нужда се познава 3

• 46 934
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
poem, като напишеш в Гугъл тест по счетоводство излизат.Не са за работа, но предполагам, че могат да са ти полезни.

Мое мнение е, че практиката учи най-добре.Дори когато четеш по конкретен казус много по-добре се усвоява материята, отколкото просто да четеш, а и материята е необятна.

Закона за счетоводството, стандарти, ЗДДС,ЗКПО,учебник по счетовоство на предприятието или лекции.

Но аз съм все пак новобранец, да кажат другите.

# 691
  • В полите на Пирин планина
Съгласна съм с PRIMADONNA Girl  Peace

Някой учебник по счетоводство на предприятието за основните счетоводни операции. Вече по отношение на законите е по-сложно, но някъде резюмирани в нет-а все ще ги има. Например в сайта на НАП има наръници за ЗДДС, ЗКПО.

# 692
където, каквото и да четеш, ако на хората им трябва човек с опит, това със сигурност няма да помогне. Нито учебници, нито преподаватели за 10 години ме научиха на това , което главната ми счетоводителка за година. По тестовете се падат най-различни неща, всеки сам си решава какво да сложи.
Просто можеш да обясниш на хората че си изключително амбициозна, бързо влизаш в ритъм, слушаш внимателно и попиваш.... ако има кой да се занимава да те обучава, може и да се навият път. А дори и да не стане - не забравяй че ако искаш да развиваш счетоводство трябва постоянно четене , поддържане на знанията и следене на промените.
 ти си длъжна да опиташ - стискам палци!!!!

# 693
... По тестовете се падат най-различни неща, всеки сам си решава какво да сложи....

може би около казусите във фирмата.
Зависи с какво се занимават - ако е счетоводна къща въпросите могат а са от А до Я, ако става въпрос за оперативен в една фирма - производство, земеделие, машиностроене, търговия - сигурно въпросите ще са около дейността.

При всички положения си припомни приходи, разходи, ДДС, заплати... евентуално себестойност...

Успех!

# 694
Дива77, Lady Brinne, Галчудо, PRIMADONNA Girl , Бо_ bouquet
Благодаря ви момичета, разбрахте ме от половин дума  Hug Това исках да знам- дали знанията ми от обучението биха ми били полезни, защото много често се чува как ученото счутоводство няма общо с практикуваното. Учила съм счетоводство и в икономическа гимназия и в университет. Имам доста учебници , лекции, сборници. Ще попрочета , ще порешавам малко задачи и ще отида. Дори , за да придобия представа как протича едно интервю би ми било полезно. Искам...решила съм да опитам да се занимавам с това, въпреки, че времето си минава, но... ако сега не го направя си мисля, че никога няма да стане. Вероятно на това интервю нищо няма да стане, но ще се поразтърся дали някъде не се интересуват от стажанти. Интервюто е за счетоводна къща  Mr. Green
 Отново много много ви благодаря за внимателното отношение и ясните отговори! Бъдете здрави  Hug

# 695
да, дори и да не откриеш предложения за работа подходяща за теб, ако имаш възможност започни някъде стаж- колкото да се научиш, да вникнеш. В една счетоводна къща е доста натоварено, трудът не е добре заплатен, но там имаш наблюдение върху голям брой фирми и ще научиш доста неща. А после вече дори и година опит ще ти даде предимство за доста места.
Ходи на интервюта- дори и това да те изморява, научаваш се как да се държиш, какво да говориш пред хората, и хората какво търсят. Аз самата преди да си намеря работа минах 30 интервюта- огроомна разлика в държанието между първото и последното. Трудно става понякога, като няма кой да подаде ръка, но аз вярвам че всяко търпение и труд са възнаградени. Просто си повтаряй че сега не става, защото не е подходящо за теб и по-доброто е пред теб.

# 696
дива77  Hug изключително мил и даващ надежда отговор, благодаря ти   bouquet

# 697
Когато аз започнах първата си работа, нямах опит. Обаче знанията ми от гимназията бяха достатъчни за оперативен счетоводител. Нямах проблеми със записванията, с ддс и заплати. Трябваше ми малко време да свикна с програмата. Не трябваше някой да ми виси над главата и да ме въвежда в счетоводството, нещата ми бяха ясни. Разбира се имах въпроси, но знаех какво да питам и кога. В такъв случай опитът остава на заден план. Едно амбициозно момиче, с натрупани знания от училище може да е много по-добър избор от човек с опит. Дори и нищо да не стане на това интервю, няма да ти навреди. Ще добиеш представа как протичат интервютата и следващия път ще си по-спокойна. Има и интервюиращи, които се имат за голяма работа и се държат унизително, но това не трябва да те притеснява, мен не успя да ме пречупи. Mr. Green

За мен икономическата гимназия е голямо предимство. Желая ти успех!

# 698
ЧЕСТИТО НА ИМЕНИЦИТЕ В ТЕМАТА![/size]

# 699
  • Бургас
poem, сподели после как е минало, какво са те питали, ако искаш и на ЛС може.Любопитно ми е, защото на мен това също ми е първа работа в тази област, но мен ме взеха без опит, а и правя основно заплати.

Честито и от мен! Сещам се за тодоричка , ако има и друг - да сте живи и здрави!

И да питам все пак по темата да питам нещо Simple Smile
1.Годишната Д6 на СОЛ може ли с ел.подпис? Нищо не можах да намеря по въпроса.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 12:23 от Галчудо

# 700
Да,ако СОЛ има или е упълномощил някой с ел.подпис Hug
Декл.№6 за 13,2012г. се подава по физическо лице-на него трябва ел.подпис

Наздраве,дами с имена Тодор и Лидия и техните прозводни!
Бъдете живи и здрави и разбира се отлични професионалисти.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 13:31 от Sause baus!

# 701
  • София
Наздраве момичета,  черпя ви виртуално  (Теодора съм Simple Smile  )  само не знам как се постват снимки директно, но чуствайте се виртуално почерпени от сърце   Simple Smile

# 702
  • София
Честит имен ден! Да си жива и здрава, щастие и поне една сбъдната мечта!  bouquet

Моля те, сподели после какво е имало на интервюто. Аз също си търся първа работа в тази сфера, но опита ме блокира отвсякъде.

# 703
Здравейте!

Някой знае ли какви са последствията, ако забравиш да си подадеш месечната декларация по зддс?
За пръв път ми се случва, счетоводителят ми нещо се улисал и ето го резултата - писмо от НАП, в което ме подсещат за неподадените документи.   smile3513

Дали има как да се избегне глобата, като е първи такъв случай?! А тя за фирма в какъв размер е?

Мерси!

# 704
Пречети предната страница!

Общи условия

Активация на акаунт