Подсъзнанието може всичко 54 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 77 429
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, когато много искате да започнете работа на определено място правите ли някакви ритуали за това място. Защото чета нещата от първа страница и ритуалите са по-скоро за намиране на работа, а не за подпомагане за започване на определено място за което кандидатстваш. Приемам всякъкви ритуалчета за късмет Thinking
Дано вселената да ме насочи към точното място за мен. Мястото, където да се чувствам добре и да се развивам.

# 301
Момичета, когато много искате да започнете работа на определено място правите ли някакви ритуали за това място. Защото чета нещата от първа страница и ритуалите са по-скоро за намиране на работа, а не за подпомагане за започване на определено място за което кандидатстваш. Приемам всякъкви ритуалчета за късмет Thinking
Дано вселената да ме насочи към точното място за мен. Мястото, където да се чувствам добре и да се развивам.
Вал, много правилно си усетила тънкия момент- "Дано вселената да ме насочи към точното място за мен. Мястото, където да се чувствам добре и да се развивам". Това е важното, понеже често ние си мислим, че знаем кое е най-добро за нас, а всъщност грешим. Затова е хубаво когато искаме и правим ритуали да не се концетрираме върху място/фирма, в която или с която искаме да работим, човек, който да се влюби в нас и т.н. Искаме най-подходящата работа, приятели, любим, най-доброто развитие на нещата за нас, а как точно трябва да се случи това - оставяме на Вселената да го мисли това, тя най-добре знае  Simple Smile Успех  Hug
Второто е преминаване към по-здравословно хранене, ям плодове (ура. макар и насила  Grinning ) и увеличих суровите зеленчуци, общо са до 70-80% от менюто средно. В комплект ми вдигат оптимизма, пък той ми вдига ентусиазма за още такива нововъведения  Flutter
Това определено е белег за оздравяване Laughing Преди да ме тресне животът по кухата глава, се стремях да водя здравословен живот, после някакси съвсем естествено имах нужда от джънк като компенсация на липси Wink Сега за пръв път от години нямам нужда от Е-та за да съм хепи. Забелязах и че вече поглеждам към цветни дрехи, а не само към черно и сиво. Абе... оправям се по мъничко Laughing
Черните и сиви дрехи и аз успях да ги надмогна, но проблемът с храната си стои - осъзнавам, че ям когато чувствам страх, самота или неудовлетвореност, но още се боря с това  Whistling

# 302
Val27, аз ще споделя как се случи при мен преди да започна на мястото където съм сега. Не знам дали да го нарека ритуал. По времето когато това се случи, не знаех за съществуването на подобна тема тук. Simple Smile

Имах си прилична работа в офис, но не беше точно това което искам да продължавам да работя.
Затова започнах да търся друга, но реших да не напускам, докато не намеря това което ми беше на сърце. Вече си бях набелязала фирмата и конкретното работно място. Е, там тогава не търсеха човек и изобщо не даваха индикации да търсят. Не знаех дали изобщо ще стане това което исках, но реших да опитам. На един лист си написах какво искам, кратко, ясно и точно, без излишни неща и ....забравих. Минаха няколко месеца и мой бивш колега, който по него време работеше там ми се обади, че имат конкурс за работа и е точно това, което исках аз. Подадох документи и зачаках. Отново си написах желанието, този път още по-конкретно, прибрах листчето и забравих за него. След месец ми се обадиха да започна работа....и вече съм във фирмата. Докога - нямам представа, но е факт, че си обожавам работата и искам да продължавам да си я работя.
Разбира се не пропуснах да Благодаря на Вселената от цялото си сърце!

Много сбъднати желания на всички!

# 303
  • София
Val27, и аз съм на мнение да не се фиксираш над конкретната фирма - направила си каквото трябва - кандидатствала си (или ще, не разбрах точно), остави останалото. Ако много, много напиняш на Вселената за там точно, ще те вкара, но дали ще е добре... Осигурявала съм си подобни "перфектни" развития с желание и действие, които после се оказват тотално разочарование и разминаване с очакванията. А ако е това правилното място - ще ти се осигури  Grinning   bouquet

P.S. Установих, че ритуалите не ми прилягат много - свещи, рози, цикли на луната и челни стойки. Затова и отказах опитите. Обаче в записването намирам голям смисъл - мислите в главата на човек за хаотични, по много, вървят паралелно и всяка си има за дружка съмнението. Написването помага за формулирането, вкарва яснота както в посланието, така и към теб. Което е един вид кодиране. Само не знам къде да си ги слагам, така че ги тикам в една Библия Simple Smile

# 304
  • София
бе така и така съм се разписала днес, попадахте ли на това http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1703032 и това http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1706266
Второто се явява отговор на първото. Какво мислите?

# 305
  • Costa Rica
бе така и така съм се разписала днес, попадахте ли на това http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1703032 и това http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1706266
Второто се явява отговор на първото. Какво мислите?

Съгласна съм донякъде с първото и почти изцяло с второто. Под влияние на религията и селф-хелпа минах през доста дълга и мъчителна борба със себе си, щедро гарнирана с чувство за вина и неадекватност.  Всички искат да съм бяла и всеопрощаваща, а аз не го мога. Правя добро, а Вселената за благодарност ме засипва с биологични отпадъци Wink - уаааааа, за нищо не ме бива Banghead Позитивизмът "на всяка цена" ме запрати в доста черно място. После осъзнах, че не съм длъжна да обичам враговете си, че е нормално да съм ядосана/разочарована/бясна, че някои хора не заслужават прошка, а разплата и че съм окей от това. Ако не се вписвам в нечия представа за перфектност, проблемът не е мой. На това му викат "цялостно интегрирана личност".

# 306
Присъединявам се към казаното от Виргиния Захариева, че " идеята, според която живея, е, че зряло общество се гради от зрели индивиди, от хора, които са осъзнати за своята вътрешна реалност, които работят за баланса си на духовно, телесно, психично и ментално ниво. Които добре разпределят енергията си така, че да се чувстват добре, което е почва за позитивния им възглед за живота."

Усмивчице, че всички сме отговорни за случващото се в живота ни - спор няма, но въпреки, че съм убедена в това, понякога ми се прокрадват съмнения  newsm78 и се чудя: дали, аджаба, понеже съм фен на Fox Crime и разните филми от рода на "Умирай трудно", напоследък, и то от доста време, съм пряк участник в крими-канала?  Mr. Green Край няма и няма и да има скоро, но ... просто се уча да приемам събитията, които вече даже и не анализирам (каквото-такова, когато-тогава, carpe diem). Не мога да ги променя, защото не зависят от мен, но мога да сменя гледната си точка и ... да любопитствам коя ще е следващата вселенска изненада, без да губя вяра в добрите й намерения спрямо мен.  Flutter

" И в най-тежката ситуация човек може да намери позитивен аспект и това да му помогне да я понесе, преживее и да продължи напред. "  Мда, така е ... Peace

# 307
  • София
Не написах, какво мисля аз, но в двете позиции виждам две крайности (в първата на непознаване и отказ от разбиране, във втората на невъзможност за обяснение и донякъде бягство от реалност, което пък потвърждава първата). Ама и аз съм една позитивна  Laughing

Признавам, че не съм чела толкова литература, както повечето от вас - няколко книги и повечко нет. Обаче още преди ми и е правило впечатление, че (не съм сигурна дали всички) автори имат поне едно изречение, в което молят да се прави разлика между, ще го нарека "овчето" позитивно мислене и позитивен подход към ситуацията.... С други думи, ако влезем в политическия контекст на статиите - едно е да кажеш "баси, икономиката ни е много зле, но в сравнение с Конго е върха, начи сме върха, велики сме, как се справяме, сега ще си полегна" и друго"баси зле е, значи чудесно - трябва да се запретнем, за да стане по-добре" и съвсем трето "баси зле е, ще се мре".

И извън тях - дали понякога наистина не се опитваме да бягаме в измамен розов свят, вместо просто да посрещаме предизвикателствата спокойно и да ги обръщаме в предимства, а не  Naughty да ги смятаме сами по себе си за предимства...

# 308
 О, аз не твърдя, че Вселената/живот/съдба/Бог или каквото е там, няма сериозен пръст в това, което ни се случва  Simple Smile Обаче дълго заемах позицията на жертвата, все бях горкичка и нещастна и все някой и нещо ми пречеше и имаше вина за случващото и неслучващото се. Исках да кажа, че какво правиш с живота си и как го приемаш си зависи изцяло от самия теб. Аз също не съм от хората, които могат да кажат на черното, бяло- като е гадна ситуацията, гадна е, като се случи нещо неприятно не мога да подскачам от радост  Rolling Eyes Но случилото се- случило се, въпросът е какво правим после Wink
 Днес трусът беше в 16.16 часа  Mr. Green Между другото напследък само повтарящи се числа виждам, явно ангелите говорят, ама няма кой да ги чуе  Mr. Green

# 309
  • София
Момичета здравейте! Можете ли да ме посъветвате върху какво да поработя и къде да прочета за подобряване на взаимоотношенията и за промяна на някои черти от характера? Благодаря ви и хубава вечер:))

# 310

Днес трусът беше в 16.16 часа  Mr. Green Между другото напследък само повтарящи се числа виждам, явно ангелите говорят, ама няма кой да ги чуе  Mr. Green

А точно 16.16 какво означава? Любопитно ми е. Често го нацелвам това, че и сина си родих в толкова часа.

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 09:24 от luna

# 311
  • В Балкана
Комбинации между 1 и 6, такива като 116 или 661 – Поддържайте възвишени мисли и избягвайте безпокойствата, свързани с материалния свят. (ЗАБЕЛЕЖКА: комбинацията 611 означава: „Молете помощ за промяна в материалния свят, за това, което в момента ви дразни или безпокои”.)

http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1971

Мен пък ме тресна в 16:18 ч.

# 312
phil съжелявам не дочетох статията,но поне за мен е ясно.Отчасти е прав,защото повечето хора,приемат позитивното мислене като да наденеш розовите очила и да не жиждаш опасностите,противниците от друга страна казват,че това е инфантилно мислене.
Хубаво,а тяхното зряло мислене до къде ги е довело.
Друго което забелязвам е,че във всички книги и филми за по добър начин на живот се казва какво е положително мислене и какво отрицателно,но повечето хора не го забелязват и бъркат с твърдението за розовите очила,което наистина не е хубаво в крайности.
Положителното мислене е да мислиш за нещата които искаш,а отрицателното за тези които не искаш.Законът на привличането се грижи за останалото.
Пример с моя син той е доста негативно настроен към живота,но вчера,просто чашата преля,просто го прегърнах оставих го да си поплаче в прегръдките ми и след това му предложих нещо.Казах му сега е началото на годината,напиши всички неща които искаш,да имаш или да ти се случат тази година и дори да изглеждат доста големи го накарах да се усмихне.А никой не може да ми каже,че усмивката е инфантилна или нещо лошо.Извинявам се стана много дълго.

# 313
Благодаря Ви момичета за всички отговори. Дано скоро се похваля с мястото за мен защото е много неприятно да ходиш всеки ден на място което те натоварва психически. Иначе не съм кандидатствала за определено място, просто попитах във фирмата дали търсят хора и си оставих координатите евентуално ако им потрябват. Но това е една от стабилните фирми в града и никога не съм виждала обяви за работа. Та се надявам да изкарам късмет. И наистина ще насоча усилията си в намиране на мястото за мен, където да ходя с желание.

Вал, много правилно си усетила тънкия момент- "Дано вселената да ме насочи към точното място за мен. Мястото, където да се чувствам добре и да се развивам". d
Може ли така да формулирам желанието си сега на новолуние. Като включвам и думата вселена или по някакъв друг начин.  Всички около мен ме критикуват, че в тази криза друго няма да намеря, че всички работи са калпави и няма идеална и да не си мечтая само пък аз не мога да си представя това място като постоянно за мен. Вярно, че и тук си има някой предимства, но на мен не ми е по сърцето някак си.Дано изляза права и да намеря онова място което да се чувствам добре а не да се разочаровам отново. Но определено съм много позитивна и вярвам, че който търси намира.
иначе забелязвам, че често се намират хора които ми правят някакъв приятен жест и ме карат да се усмихна. Вчера ми подариха един календар за новата година, получих си спалното бельо от нета подарък от майка ми за Коледа и е превъзходно. Не мога да му се нарадвам. Та виждам че има и добри хора около нас не само злобари.

# 314
 Val27, всичко може  Flutter Формулирай го както чувстваш, че е правилно. Повтаряй си го, мисли в тази насока. А добри хора има, да Simple Smile И не са малко Simple Smile А пробвала ли си да промениш мисленето и погледа си относно сегашната си работа? Защото аз така направих и резултатите са чудесни  Wink
 По повод зомбираното положително мислене- пред няколко месеца, четях ежедневно няколко утвърждения на Луиз Хей. Едното беше "Животът е радостен и безопасен". И тече някакъв филм по телевизора, аз си шетам нещо и от телевизора се чува: "Животът е радостен" и  глас в главата ми спонтанно допълва ".... и безопасен"   rotfImao rotfImao rotfImao

Общи условия

Активация на акаунт