Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 681
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
От така посочените аз лично се колебая между Бош и Беко /с видимия панел - намирам го симпатичен, а и практичен  Grinning - любопитна съм си Laughing/.
       Предложението на Аристон е изкушаващо - по-икономична по отношение разход на вода, ел.енергия и т.н.  Ооообачеее бих се спряла на нея само ако съм сигурна, че след като й изтече гаранцията ще я подменя с друга, още по-технологична, а няма да ми се налага да я ремонтирам.   Laughing Подкрепям мъжа ти! / HugНе ми се сърди, аз съм се напатила от "бъкани" с електроника уреди, които се развалят много скоро след изтичането на гаранцията, а ремонта струва почти колкото нов уред... От старото поколение съм - като си купя нещо искам да работи поне 10 години  ooooh! Joy Crossing Arms./

# 331
Не знаех за проекта за кухня в цвят слонова кост...
           Извинявам се за подчертания текст в предишния ми пост...  Embarassed

# 332
  • Русе
Валети, мисля, че още се предлага (поне до скоро), но е 45 см за вграждане. Ей сега ще погледна.

Не, за съжаление. На това https://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301~1/Sadomi … ane-BEKO-DIS-5831 по-стария модел, мисля, че 5830 беше. Клас А, не А++, мисля, че го даваха 11 л консумация на вода. Има всякакви програми, накисване, отложен старт, мие си перфектно все още (просто сменихме жилището, не се е развалила). 6-7 г вярно ми служеше, всекидневно, даже и профилактики не съм й правила първите 5 г . сигурно, не изплаквам предварително, мия всичко вътре - дърво, тефлон. Не я щадях изобщо. Как да не си я харесвам.
След повече от година ползване на Бош-а не намирам с нищо какво е по-добра от Беко (не казвам, че е лоша, не мие или нещо подобно), просто не струва 150-200 лв отгоре.

# 333
Ох...  Laughing
Значи остава варианта Беко без отложения старт или тази с виждащия се панел  Crazy

Скрит текст:
Междудругото,кухнята ще е слонова кост,но уредите са карашик марка  Laughing Хладилник инокс,който ще е почти до съдомиялната.Бяла микровълнова,черен плот и печка,която не я знам каква ще е  Crazy
Много съм харесала тази:
http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/1250.html

Но се чудя и на тази:
http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/1252.html

Та този виждащ се панел ще е последната грижа в кухнята,но все пак ако го няма би ми харесало повече,а и ще е едно петно по-малко   Laughing

Меги, с удоволствие чета всичките ти съвети  Hug Явно,че ще е Беко, но дано да успеят да ми доставят тази от Люлин.

Редактирам се малко.Реших да изнамеря все пак функция против преливане на DIN 5833.Не може по-евтината да има, а по-скъпата да няма  Crazy
Така се и оказа.Нзнам, защо в сайта на технополис не е написано,че има.В един друг сайт пише Aquastop, което мисля,че е точно това.Попаднах и на старо мнение във форума, в което е обяснено,че има.
Ако наистина е така,то това ще е моята съдомиялна:
http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/2857.html

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 15:01 от elfi4ka

# 334
Айде пак погнахте Аристон значииииии Mr. Green
Втора година си я ползвам, по два пъти на ден понякога, не е бъкана с електроника, икономична, безшумна, нямам никакви забележки.
А за консултантите на Техно..../полис, маркет се тая/ - забелязала съм че пропоръчват модели, за които магазина получава по-големи търговски отстъпки.

# 335
Точно така е с консултантите навсякъде. От определена стока получават бонус и препоръчват нея,независимо дали е по-добра. Аз отивам да си купувам телефон и казвам какъв искам, а момчето се опитва да ме убеждава,че едикоя си нокиа била по-подходяща за жена. Казвам му,че съм избрала другата,той ми показва съответната и почва да ми прави демонстрации. тогава отидох в другия офис и си взех телефона оттам.Тогава синът ми работеше на бензиностанция и каза, че определено масло примерно за деня му носи бонус. Той знае ,че някое друго е по-добро,но препоръчва това. Извинете ,че не е по темата- но за консултантите-не се доверявайте на техните мнения,разучете си предварително.

# 336
elfi4ka, радвам се, че не си се отказала да потърсиш достоверна информация!  Peace
              На финала - преди да платиш в магазина, прочети в упътването  Laughing
Айде пак погнахте Аристон значииииии Mr. Green
Втора година си я ползвам, по два пъти на ден понякога, не е бъкана с електроника, икономична, безшумна, нямам никакви забележки.
А за консултантите на Техно..../полис, маркет се тая/ - забелязала съм че пропоръчват модели, за които магазина получава по-големи търговски отстъпки.
           В никакъв случай не съм погнала Аристон! Параметрите на тази, която показа Елфичка,  много ми харесаха -  мотора, сензорите, нивото на шум, консумацията на ток, вода. Това, че е по-скъпа също не би ме разколебало, ако аз я купувах, защото от гледна точка на икономичност тази разлика скоро ще се стопи. Моята гледна точка е към  цената на следгаранционната поддръжка /и това ММ да може сам да ми я ремонтира с евтини части Laughing/ Но спокойно може да пренебрегнете мнението ми. Ако няма инакомислещи, които да подкрепят прогреса, още щяхме да палим колите с манивела  Grinning 

# 337
Моя прадядо казваше, че и 1 кг брашно да има, ще го даде на хлебар да му направи хляб. Не бих си позволила да занимавам мъжа ми да ми ремонтира съдомиялна , при условие , че не е специалист.

# 338
Здравейте мацки, имам нужда от вашите съвети и опит за тази помощница. Т.к. до сега не съм ползвала такава помощница имам ред въпроси и неясноти. С две думи не знам каква да си взема, но от консултантите получих следната информация, за която ще помоля да изкажете мнение:
- едната съдомиялна е  BLOMBERG GSS 9220, турска, 550 лв, била луксозния модел на БЕКО
http://www.technopolis.bg/b2c/details/686020/P11100501/Sadomiyal … BLOMBERG-GSS-9220
има сребърно покритие на кошницата, което било по-хубаво от бялото, и последните 2 реда с шишове за чинии на долната кошница падали и имало място за тенджери и тави, цената ме устройва, макар и да е малко грозна, с иноксова дръжка и копчета (на снимката в сайта са бели);
- другата е  BOSCH SPS 40E02EU, 720 лв на промоция в момента,
http://www.technopolis.bg/b2c/details/682939/P11100501/Sadomiyal … BOSCH-SPS-40E02EU
с бели кошници и НЕпадащи шишове, по-красива на вид, макар и по-трудно да й се отваря врата.
Та бихте ли изказали мнения за да преценя към коя да се насоча и дали ми трябват тези падащи шишове или да си вземам скъпия BOSCH и да не се главоболя?
Предварително Благодаря!

# 339
  • Русе
Че има ли миялна, на която не падат задните шишове  newsm78? Аз не съм виждала, освен, ако е някой стар модел.

# 340
Има, на повечето не им падат. Или аз просто гледам малки съдомиялни, евтини или стари модели. Не знам.

# 341
  • Русе
Определено не бях виждала, моята старата на 7 г вече и падаше, всички след това, които съм виждала падат и затова се изненадах.
Ей затова казвах по-назад, че Бощ с нищо определено не превъзхождат Беко, освен с цената. Може би двойно по-скъпите модели да, но пък не знам доколко е оправдана тази разлика в цената. Ако не ти харесва Блумберга на дизайн, виж на Беко-то как са ти, че всеки има различен вкус.

# 342
Понеже мястото ми е за 45 см ширина, може това да е причината. На Бекото (аналог на Блумберг-а), което е към 530-540 лв, кошниците са бели и НЕпадат шишовете, затова между Беко и Блумберг, предпочетох грозния Блумберг, който според консултанта бил турски, но за продажба в Западна Европа.
И понеже не знам до колко да им вярвам на тези консултанти, питам хората с опит.
Meggysan , твоята, която е от 7 години, каква е, доволна ли си?

# 343
  • Русе
Beko, но за вграждане 45 см. Падаха й шишовете. Видя ли я на живо, да пробваш дали падат?
Извинявай, че разпитвам, но наистина съм изненадана. Не, че съм виждала кой знае колко миялни, 10-ина сигурно, но на всички им падат шишовете.

# 344
Meggysan ,има такива на които не им падат шишовете.Сестра ми си взе тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/680529/P11100501/Sadomiyalna-BEKO-DFS-1511 ,същата като моята,но бяла,оказа се,че не им падат шишовете,и аз бях изненадана,понеже моделите са еднакви,само цвета е различен,но....факт.

Общи условия

Активация на акаунт