Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 652
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Момичета и аз да се похвала с помощница BOSCH.
Благодаря на всички ви за съветите!
Сега имам нови питания:
солта е в резервоар, гланца и той ли е така, за много измивания и като свърши доливаш резервоара? че доста малко пое 50-на мл.
и каква е твърдостта на водата във ВАРНА? Трябва ми за настройка на дозирането на сол, имам следните степени на твърдост: 0, 1, 2, 3. Фабрично беше на 1.
Успешна седмица на всички!

# 421
  • Berlin
При мен гланцът е така, доливам и по някое време светва, че трябва да долея. За 7м. ми е светнал може би 3-4 пъти, а сол съм слагала пак толкова. Обаче при мен май настройка за сол. За гланц имам и сложено на 2, но така си е било. Моята миялна е от предните собственици на апартамента и общо взето не съм се интересувала много от машините, ама добре, че намерих тая тема.  Hug

# 422
  • Русе
И солта, и гланца са за многократно измиване, докато светне индикатора.
Само препарата си го слагаш всеки път.
Що се отнася до твърдостта за Варна, тук момичетата са споделяли, че водата идва от две места и едната е мека, другата твърда, така че трябва да се поинтересуваш допълнително от сайта на ВиК (има характеристики) или пиши тук от кой район си и да ти помогне някой, който живее там.

# 423
Ето отговора от ВиК:
Здравейте,
Водата, която се подава към кв.Васил Левски е с 7,7 - 7,8 pH.
Приятен ден!

бяха много бързи.
Успешна седмица!

# 424
Ето отговора от ВиК:
Здравейте,
Водата, която се подава към кв.Васил Левски е с 7,7 - 7,8 pH.
Приятен ден!

бяха много бързи.
Успешна седмица!

рН не е твърдостта на водата Laughing Ако се измерва по немската система означението трябва да е dH.  До 7-8 dH се означава меката вода, от 8 dH до 14 dH е средно-твърда, 14 dH до 20 dH твърда, над 20 dH много твърда

# 425
Лина, и аз съм в Левски, твърда е водата, настрой си я на предпоследната степен.

# 426
  • Варна
Благодаря на всички
Нинчето -намерих този лист за който говориш , с него има повече яснота върху нещата
знам че ти взе НЕвградения модел на Беко  ,все пак вече имаш повече опит от мен
кажи моля те коя програма ползваш основно
аз имам 5 програми
1 -предварително изплакване
2-еко -50 градуса и мнооооого минути (3 часа)
3-60 градуса -58 мин , тази използвах снощи , пише че си има сушене ,но имаше и капки вода по съдовете
но аз от мерак , отворих веднага вратичката и дори горещи още , ги извадих ,а май не трябва ??!!
4- 70 градуса 160
и 5 е авто....от 45 до 65 градуса и минути съответно от 70- до 160
и къде ми е кратката програма тогава
нямам такава от 30-40 мин newsm78
Меги , ти преди сегашната машината такава ли точно имаше
малееее толкова ли е стар модела , а аз разбрах че е много добър , по принцип си има всичко ?!
това което реших за себе си е
ако ще я пускам вечер и си лягам ЕКО е идеална , икономична я дават и в разход
а ако набързо ми потрябва да измие през деня 58 мин , 60 градуса
друго да питам
сипах сол и толкова , чета че настроивате нещо си ,и Бекото ли се настроива
и аз съм от Варна , живея в Аспарухово , хабер си нямам каква е водата !
гланц не сипах , казаха ми че щом използвам финиш таблетки ,те си имат и не е необходимо
да не би това да е причина за мокрите съдове !
и накрая утре ще идва дърводелеца че да ми я направи както трябва , моля ви кажете че не съм сгрешила като я взех за вграждане , отвратителна е на външен вид Mr. Green
оффф отивам да прочета книжлето отново .

# 427
в моята миялна гледам винаги да има сол; слагам я на минимум, гланц не употребявам

# 428
  • Русе
Валети, не е стар модела, спокойно, а и да е стар, важното е да върши работа. Екстра си е отвсякъде.
Не, моята вече я няма, беше с 8 програми и всякакви екстри.
Така като гледам нямаш кратка програма.
Правилно си решила, за през деня 3-та програма, нощем другите, ако са силнозамърсени - 70 гр. Аз и сега си ползвам най-често нея.
Имало е капки точно защото си бързала да отваряш и да вадиш. Ако я пускаш нощем, сутрин всичко ще е идеално сухо. Все пак може да си сложиш гланц на най-ниска степен, ако щеш, потърси си ГГ.
За това колко е варовите водата, по принцип в Беко си има тестер. Правиш го и той ти показва на каква степен да я настроиш.

Споко, не е отвратителна Simple Smile, повечето както виждаш предпочитат за вграждане, после ще изглежда като кухнята и ще се превърне в любимия ти уред.
Май отговорих горе-долу на всичките ти въпроси. Ако имаш още, давай, ще помагаме.

# 429
  • Berlin
Ааа, много имам да се образовам значи аз. Слагам си гланц, ама и Финиш таблетки ползвам, а значи може и да не ползвам. Не, че много искам да ми е гланцирано, ама знам ли и аз.  Laughing
Валети, възможно ли да са били мокри, защото е станало конденз един вид, горещо - студено?  newsm78 Поне аз за моята знам, че така ще стане, ако веднага отворя.
Аз имам следния въпрос - на моята Горение къде евентуално мога да видя модела? Simple Smile Че да си изтегля инструкции най-накрая.

# 430
  • София
Вале,честита придобивка/най-после newsm44/!
Винаги остава някоя и друга капка върху столчето на чашите например.
При мен Екото е кратката програма,но аз съм с "Електролукс"-ама много мокри са с тази програма!
Кажи как е новата машинка?Тихо ли работи?
Питам,че ще трябва да оборудвам средния син,та да знам какво да купя.

# 431
Благодаря на всички
Нинчето -намерих този лист за който говориш , с него има повече яснота върху нещата
знам че ти взе НЕвградения модел на Беко  ,все пак вече имаш повече опит от мен
кажи моля те коя програма ползваш основно
аз имам 5 програми
1 -предварително изплакване
2-еко -50 градуса и мнооооого минути (3 часа)
3-60 градуса -58 мин , тази използвах снощи , пише че си има сушене ,но имаше и капки вода по съдовете
но аз от мерак , отворих веднага вратичката и дори горещи още , ги извадих ,а май не трябва ??!!
4- 70 градуса 160
и 5 е авто....от 45 до 65 градуса и минути съответно от 70- до 160
и къде ми е кратката програма тогава
нямам такава от 30-40 мин newsm78
То пък и аз съм с един опит  Laughing
Най-често ползвам програмата с 60 градуса,от зор да я изчакам и отворя,и наредя.....  Mr. Green но започнах и екото да пускам.Забелязах,че капки има по решетките и по пластмасовите съдове,а другите са сухи,топли и чисти.
Веднъж пуснах и дългата на 70 градуса,че имах доста загоряла тенджера,е не я изкара перфектно (от загорели и забравени пуканки),но я доизтрих на ръка и стана  Laughing на ръка,трудно бих я докарала то този вид.
Автоматична програма нямам,но имам кратка (втората) и бутон за половин  зареждане.Тях ползвам с половин таблетка.
Мамчето ми прати от Гърция таблетките на Феъри,но въпреки това имам и гланц добавен на трета степен.
Бих казала,че тази от 45 см,която имам ми е перфектна,ние сме трима,но малката е на градина и даже вече не я пускам всяка вечер.Само ме е яд,че излиза малко напред,заради кранчетата зад нея,чудя се кяк да го навия ММ да поразбие отзад стената и да го прибере,но на фона,че вече си я имам и не е празната двугодишна дупка се опитвам да не се дразня.

Сигурна съм,че майстора като ти я "облече" ще стане супер,все пак е за вграждане и за това може би те дразни сега.

# 432
  • Варна
И аз сложих задължително но не виждам нечин по който да регулирам , ниво , степен , такова няма
сега отново прочетох упътването , пише сипете сол и затворете капака и това е
нищо не пише да има за регулиране .
Друго за което ще ми се смеете сигурно....от магазина вчера ми подариха финиш- 10 таблетки
още две имаше в самата машина ,та 12 , голяма далавера Mr. Green
и мъжът ми снощи като пусках каза че се слагали с найлончето то се разграждало
сега говорих с една приятелка -не било вярно
Нинче , къде си , нали и на тебе ти подариха от магазина същите , маха ли се найлончето ?

# 433
Ако фолиото над таблетата е прозрачно и фино - не се маха и това е указано на опаковката.
Ако фолиото е метално - маха се.

# 434
  • София
Ох,Вале посмях се с тебе Laughing!
Найлончето на таблетките се маха,не е като капсулите за пералнята!
Много са се охарчили от тоЯ магазин ,цели 10 бр=550лв/МАШИНАТА/. БРАВО!!! ooooh!
Аз ползвам таблетки "всичко в едно " от Лидъл,Доволна съм!Но,въпреки това слагам сол от време на време,блясък-НЕ!

Общи условия

Активация на акаунт