Домакини - 2

• 31 365
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • в сърцата на децата <3
Абе какъв край на света? Вие не разбрахте ли, че Края-На-Света разбрал, че в Бг живее ББ и решил да пропусне да намине това хилядолетие  Laughing Обективно погледнато на нас (на човечеството по принцип) някакъв по-специален край на света не ни е необходим - ще се самоизтребим и така.
Kontesa Kokona, стискам палци всичко да е наред и бързичко да оздравявате!
GI - също!

Мен ме е хванала една "сънна" болест - нямам наспиване последните 4-5 дена. Сигурно спя по поне 16 часа на денонощие и... Пак ми се спи. Може да е страничен ефект от спирането на кафето. Днес се изкуших с едно зелено чайче - трябва да се поободря малко, че както не става за излизане и само вътре в тоя наш "палат" 30 и малко квадрата... Започвам да издивявам вече. Само спане и ядене  Laughing Сега съм намислила едни кифлички да метна - http://club.biberonbg.com/read.php?6,643263,page=1 Дано да станат. За вечеря ще правя ребърца с картофи.
Малката не спира да рита. Така както преди 2 дена беше кротнала и почти не шаваше, сега имам чувството, че ще ми избие я ребро, я бъбрек... Tired Още малко и да излиза вече. Пък и да нямам оправдание за растящото ми Д. Сега каквото и да хвана като режим отива по дяволите максимум на третата седмица - като не свалям и нямам стимул Crossing Arms Вече даже съм си заплюла фитнес близо до нас. Остава татенцето да си изпълни обещанието да гледа бебораната по 1-2 часа да мога да ходя и ще е супер.
Хайде усмихнете се!!! Може и да вали сняг и да духа, и да е студено, но идва Коледа!!! Каква Коледа ще е ако е топло?!? Гушки за всички  Hug

# 181
Благодаря ти ,мама-коко. Hug Много време стана ,а няма кой знае какво подобрение.
Добре поне че вашият малчуган се пооправя ,а кашлицата е най-бавна по принцип.
У нас никой не е идвал,но хазяина ще дойде скоро,а той е имотен, усмихнат и позитивен човек ,та дано е на добро .  А сега се досетих,че миналата година пак беше той ,ама нали на 20 все плащаме наема:)))
snow_angel♥ нека рита малката ,така показва,че е добре и чака Коледа и тя:) И аз бях така със спането,но аз съм си поспалива по принцип . Кифличките са добра занимавка-метни едно фото и на нас да се по-облажим в този дъждовен и ветровит ден Sad
Момичета на 4ти АБ е детето -бактериална пневмония . Детето е отпаднало много, не пада Т ,а даже все към 39 стои- много и е притеснено. Ако и този АБ не подейства в понеделник май в болница ще ни приемат.  Cry

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 20:59 от Анонимен

# 182
  • На село
Да взема да се разпиша поне веднъж в тази темичка, че каквато съм редовна в писането, следващият път сигурно ще е в Домакини-3... Обаче ви попрочитам през телефона, докато чакам децата в колата да излязат я от плуване, я от пиано, да знаете.
В неделя едното вдигна температура и го болеше главата, във вторник вече му нямаше нищо. Второто от снощи е със същите оплаквания, бутам осцилококцинум и стискам зъби да не вдигат повече от 39*С, че аз антипиретици рядко давам, антибиотици пък съвсем.
♥snow_angel♥, след три леки раждания при дежурен екип, без усложнения или лошо отношение по време на престоя ми в болницата, за четвъртото реших да си платя и да се уговоря с лекар - 900те лева за това бяха най-смислено похарчените ми пари през миналата година. Всяко левче си заслужава, не се замисляй изобщо, щом имате възможност. А за кърменето - съветите на консултантите по кърмене в бг-мамма-та са безценни. След общо 22 успешни месеца кърмене (по моите критерии тогава) на първите ми три деца, четях и препрочитах всякакви съвети към други майки във форума - в болницата и след това тези съвети се оказаха много полезни. С малкия се кърмим вече година и два месеца.
Марѝ, много се радвам, че се събраха паричките, сега ще стискам палци да мине успешно операцията. Ама ти наистина си голям талант!

Ставам да приготвям закуска.
Бързо да оздравяват дечицата - и вашите, и моето. Славче, как е детето?

# 183
  • в сърцата на децата <3
Добрутро и от мен  Hug
Честит ви край на света  Mr. Green Само, простете невежеството ми, за колко часа се очаква? Да не го проспя, че както съм сънчо от няколко дни насам....
Маринова, благодаря за съвета   bouquet Не знам точно тогава дали ще имаме възможност за частна клиника, за това проучвам въпроса с държавните. Вчера изчетох темите за ОБ и св. Георги и нещото, което ме изуми, е че НЕ слагат упойка  Shocked Не че толкова държа, ама все пак... Накара ме да се замисля колко безопасна е всъщност, щом дори срещу заплащане отказват  newsm78 Аз където и да раждам не мисля да си "избирам" екип, просто няма лекар, на който да мога да се доверя напълно, така че ще е който ми се падне. Пишеш, че първите ти три раждания са леки, без усложнения и без лошо отношение. Какво те накара да платиш последния път? Ще съм ти много благодарна ако имаш възможност да ми отговориш.
Стискам палци детенцето да се оправи  fingerscrossed
Kontesa Kokona, как е детенцето? Сигурно ли е, че е пневмония? Питам дали е сигурно, защото на мъжа преди няколко години му поставиха тази диагноза при симптоми като при твоето детенце, лекуваха го каквото го лекуваха, накрая се оправи. На следващата зима - пак същата работа. Отидохме при друг лекар и се оказа, че изобщо не е имал пневмония... Освен антибиотика нещо друго изписаха ли ви? Наистина внимавай с тия антибиотици, съвсем добронамерено ти го казвам, моите бъбреци за малко да откажат след 3 курса антибиотик, а на детенце вече му е четвърти... Силно ви гушкам и да се оправяте  Hug

# 184
  • при късмета
Добро утро,
Kontesa Kokona fingerscrossedда има подобрение.4ти АБ ми звучи много страшно, за болница да не говорим.Имате ли вариант за свестен лекар по празниците, че цяла седмица почивни дни идва?
Давай му много  течности, че сигурно няма сили милото.
И днес ще ми е мързелив ден
♥snow_angel♥, като разбереш часа, моля те осветли и мен, че и аз не следя тоя край на света Grinning

# 185
  • На село (близо до Лондон)
Днес ще водя вече Денис на лекър. От понеделник е с темпераура, която сваля, но после пак вдига. Доста е изморен/отпаднал и ще ходим на лекър да видя дали ще дадат антибиотик или ще ми кажат само да го гледам да не се обезводнява...

Kontesa дано се оправи малчото стоя антибиотик, много бе 4-ри курса антибиотик..

♥snow, аз един път съм раждала с упойка (първия и ми я сложиха защото беше бавно раждането 33 часа) и два без нищо. По съм доволна от без упойката, но пък не ми беше за пръв път и знаех какво да очаквам. За кърменето издържиш ли да кърмиш без да даваш шише първите 3 седмици, ще успееш. Моите съм ги кърмила по 1+ година, като първото беше най-трудно както и за всичко де...

# 186
Благодаря ви момичета  (мама-коко, GI  и snow_angel♥)Hug : Днес спахме цялата вечер след Амоксициклина. Аз също питах няколко пъти за АБ ,но ми бе обяснено,че тъй като и трите инфекции са били от различен тип бактерии не може да се говори за  резистентност към АБ ,а се налагало 4-ти ,защото детето видимо отпада ,а температурата не пада ,означаващо,че педходния АБ  не действа .Имала е още шум в дробовете  засечено още на слушалка и не е вирусна пневмония,която не се засича освен на рентген . Дано да има подобрения до понеделник и имаме час на 27 в ЖП-то ,та ще видим шума премахнал ли се е . Тук работят и на 27,28, и след това редовно пак от 2.1.13.
snow_angel♥- аз раждах в " Селена" и не мога да бъда по доволна от екипа, грижите и престоя ми там. Имаш време да решиш  Hug
Стискам ви палци и на вас GI да ви направят добра диагноза и да се стабилизира детето ,защото нашето досега не беше пило толкова АБ колкото последната година Sad(

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 11:19 от Анонимен

# 187
Kontesa Kokona, много неприятно  Sad Дано детето се повлияе от този антибиотик и тези неприятности останат в старата година.
И другите болни деца да оздравяват и всички да се насладят на идващите празници, които мен все още не са ме завладели, но... има време.
Вчера си направих голямото предколедно чистене  Mr. Green Сега чакам детето да се прибере от училище и обмислям дали да го водя на плуване. Толкова е студено, а той не иска и да чуе за пропускане на тренировка.
Хубав ден от мен, момичета  Hug

# 188
  • Талант на 2012,2013 г.
Добро утро.

Контеса Кокона...гадно.

От вчера вечерта и нашият син е болен. Пак.

Тази сутрин беше с треска, без температура. това за първи път го виждам... ooooh!

Сега доктори, болнични... е така един затворен кръг. И сигурно няма да му се размине без антибиотик, а последният път този който пи беше силен.. Не знам. Rolling Eyes

# 189
  • Талант на 2012,2013 г.
Докладвам:Гнойна ангина и антибиотик...

Нямам думи...детето ми е като парцал. Иде ми да се гръмна и да се свърши... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 190
Докладвам:Гнойна ангина и антибиотик...

Нямам думи...детето ми е като парцал. Иде ми да се гръмна и да се свърши... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Ще се оправи. Ха, не си образувай още ядове, де! Heart Eyes

Аз да споделя. Цял следобед рина сняг и лед от двора и не свършва. Вече съм без грам силици, а тепърва вечеря ще приготвям, че и закуската за утре, да ми е по-лесно като пристигнат колачите. Започва се празничната ни фамилна одисея. Празник след празника. После ще ми трябва поне месец да си отдъхна. Crazy

# 191
Бързо оздравяване на всички болнички!  Praynig

Марѝ,Контеса  Hug

# 192
  • при късмета
Марѝ  Hug и твоите ядове нямат край.
На гнойна ангина сладолед е цяра.
Искам вече да свършва тая каръшка година(поне за мен де).Коледното настроение вече отдавна ме е пуснало, че покрай детето рано ме хвана.
Вече съм на вълна рождения му ден, само да не му разваля Коледата и на него, че още не е дошла Rolling Eyes

# 193
  • в сърцата на децата <3
Марѝ, не се ядосвай  Hug Ще се оправи момчето - една голяма кутия сладолед и след 2-3 дена все едно не е бил болен.
GI, стискам палци да се оправи малкия бързо!
мама-коко, края на света мина и замина аз докато разбера със сигурност в колко часа ще дойде  Laughing
Не съм украсявала коледно. Мъжа само ми мрънка, че не съм дете, та да се радвам на такива работи. А и като само ни бавят жилището и ми е смачкано и хич не ми се украсява.
Днес правих кифличките и едни сладки за шприц. Кифличките ги препекох, шприцовите сладки не успях да шприцовам и след известни мъки с масленото тесто го премесих с още малко брашно, разточих го и направих курабийки. Изобщо нямат вид, честно казано, но пък миришат страхотно и са много вкусни (то при 250 грама масло и 250 грама захар как няма да са вкусни  Laughing) Но не ми дава мира мисълта защо не стана тестото както трябва, при положение, че си спазих грамажите, а и не работя с маслено тесто за първи път... Както и да е.

# 194
  • София
Уф, навсякъде болести! Confused
Моята малката започна антибиотика в понеделник вечерта и веднага, да чукна на дърво, спря да вдига темп.
Каката мина с малко сополи, повърна един път, а в сряда сутринта се събуди...с извинение наакана до ушите. Ужас! Не се повтори, Пак чукам на дърво!
Аз тая сутрин се събудих с едно лошо чувство в стомаха, гади ми се, оригва ми се...цял ден така, ту ми олеква, ту пак. Малко  и с тоалетната имахме среща Blush. Притесних се с тая жълтеница0 дето и тук четох0 като реших, че съм болна, ама никой не може да ме убеди в противното ви казвам. Rolling Eyes Намерих си симптоми, които всъщност са същите като при каката и при мъжа ми....много съм психично неуравонвесена, направо не знам как сама се търпя в есенно зимния период.

Обачееее пък вече сме ваканция! Имаме планове, дано ги осъществим.

Общи условия

Активация на акаунт