Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са стадиите на външните хемороиди и как се лекуват през втория стадий?
Има ли ефективно хомеопатично лечение за хемороиди?
Кои мехлеми и лекарства са споменати като ефективни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са стадиите на външните хемороиди и как се лекуват през втория стадий?
Външните хемороиди преминават през определени етапи на прогресия, подобно на вътрешните. Вторият етап обикновено се характеризира с издуване на тъканта на хемороида, която не може да се прибере сама, и симптоми на дискомфорт. Лечението през този етап може да включва локални средства като кремове и свещички за облекчаване на възпалението и болката; в по-тежки случаи може да се наложи операция.
-
Има ли ефективно хомеопатично лечение за хемороиди?
Много потребители на форума съобщават за положителен опит с хомеопатични средства като таблетки Hamamelis и Aesculus. Те твърдят, че след употреба на тези лекарства симптомите, включително болка и кървене, значително намаляват. Хомеопатията според тях осигурява успокояващ ефект и помага при лечението на хемороиди.
-
Кои мехлеми и лекарства са споменати като ефективни?
-
Какви са съветите на потребителите относно начина на живот и храненето при хемероиди?
-
Как трябва да се справят бременните жени с продължителни хемороиди?
Преди около 4 месеца имах 1-2,но те се прибраха и всичко беше добре , сега излезна един външен,които от 1 седмица не се прибира,втори ден го мажа с Пайлекс.
Единствено не ме боли вече. Никога (все още) не е кървял. Моля,ако някой знае нещо наистина ефикасно да ми го каже,защото нямам възможност да си хрърлям парите за неща,които няма да ми помогнат. Благодаря предварително.
Аз си купих Антифлегмин,който веднага имаше ефект, но напоследък забравям да се мажа. Трябва да започна малко по-сериозно и ако няма ефект ще опитам и вашите препоръки.