Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 798
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Аз мислех, че в деня на изследването не трябва да се пие хапчето т.е. взимат ти кръв и тогава си го пиеш, но д-р Начев ми каза да си взимам сутрин еутирокса по обичайния начин и да си ходя за изследване, та миналия път така направих. Тодорова пък преди ми е казвала, че не се пие хапчето преди изследването...Незнам, да кажат и другите момичета.

# 121
Когато се изследва ТСХ - хапчето може да се пие.
Когато се изследва фТ4 - хапчето НЕ се пие. Пие се след вземането на кръв.

# 122
Момичета  Hug как сте с контролите почнахте ли ги? Защото аз съм в окаяно положение  ooooh! В петък си пуснах контролата ТСХ, (Т3 и Т4 -резултатите им са ок), но... нали тсх беше паднало до 0.005 и бях спряла за няма и месец хормона и сега като си видях резултата - 44.290  Crazy а се чувствам мн. добре. Е това се казва шах и Мат  Joy Дано хормона ми действа така бързо каkто до сега Praynig

# 123
Киа, Сънчи, благодаря   bouquet

# 124
  • София
Здравейте,да се отчета,вчера минах на вътрешни+ехограф(нищо не откри)и ме насочи към невролог за тези болки,записах си час за сряда Peace.
Да ви кажа в събота се чувствах много зле,но май всичко е било от напрежение,притеснение и паника...цял ден четох разни болести и мисля,че от това бях вдигнала и кръвното(по принцип съм с ниско кръвно).Както и на 30-ти,когато търчах до Пирогов,и в кабинета се оказа,че кръвното ми е високо Rolling Eyesнезнам има ли начин да разбера,дали не е започнало да се вдига пустото кръвно?

По въпроса с жлезата,свързах се с Др.Начев,беше много любезен Peace,изслуша ме,попита ме няколко неща и какви са ми изследванията и каза,че няма да пия лекарства,при положение,че тсх е в норма.Другата седмица съм при него в Панацея Peace
Много здраве на всички пожелавам и ще ви държа в течение Hug

# 125
Аз искам да попитам има ли някой с такава драстична промяна в стойностите като мен:
На 20.11.12 - тсх 0.005
на 05.01.13 - тсх 44.290. Знам че е възможно повишаване на нивата,но чак толкова много не е нормално #Crazy. Би трябвало да съм като парцал,а освен сърцебиене нямам други симптоми.Чудя се дали да го повторя? Ама ме е страх да не излезе по-зле

# 126
mioopen,
Просто не е трябвало да ти спират хапчетата, а да намалят дозата и нямаше да се стига до тези разлики.
Иначе за 45 дена разликата в ТСХ без прием на лекарства няма какво да те учудва.  Simple Smile
Аз с лекарства от 0,008 за 40 дена го качих на 29,5.

k@li , мислех да спомена
Цитат
от напрежение,притеснение и паника...
, но бях сигурна, че няма да ми повярваш, докато доктор не ти каже, че всичко е ок и не е от жлезата.
Съдя по себе си. Изпитала съм го и докато доктор не ми каже, че не е от жлезата, а съм за невролог, аз не вярвам. След като ми каже обаче, успокоявам се и симптомите, повечето, изчезват.  Wink
Затова ти писах за невролога.

Радвам се, че няма да пиеш и лекарства. Знаех си.

Бързо оздравяване!  bouquet

# 127
Здравейте, имам въпрос и се надявам на отговор.
Може ли при Хашимото да има подути лимфни възли на врата и леко дразнене в гърлото като единствени симптоми и нормални кръвни проби ТХС, Т3, Т4 и нормални резултати при пълна кръвна картина.

# 128
Здравейте, имам въпрос и се надявам на отговор.
Може ли при Хашимото да има подути лимфни възли на врата и леко дразнене в гърлото като единствени симптоми и нормални кръвни проби ТХС, Т3, Т4 и нормални резултати при пълна кръвна картина.
Да.

Ехографията би отхвърлила или потвърдила щитовидно заболяване.
Хормоналните изследвания сами по себе си не са достатъчни.
Не е задължително при дадено щитовидно заболяване да имаш всички посочени симптоми. Някои имат един, два, а други "цял пакет".

И да добавя - при мен хематолог заради подут лимфен възел под челюстта, първи напипа увеличената жлеза и изказа съмнения за щитовиден проблем. Хормоналните ми изследвания бяха в норми, но аз отидох на ендокринолог, за да види жлезата на ехограф.

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 12:41 от Merelenda

# 129
Merеlenda, благодаря за бързия и конкретен отговор, ще говоря с личния ми лекар за изследване с ехограф.

# 130
  • София
Merelenda Hug действаш ми много позитивно,благодаря ти  bouquet
mioopen ,ако имаш възможност повтори изследването Rolling Eyes в коя лаборатория е правено?

# 131
Искам да попитам защо искат т4 и т3? И сега ако по-време на лечение се изследва обективно ли е? Peace

Съншайн  Hug аз се бях предозирала с тирокса и тсх падна много и познай какво стана -гадене, сърцебиене,задух, главоболие-не бях на себе си.Така че възможно е да ти е паднало тсх като при мен. Кога ти е контролата ? Да не би да ти е висока дозата  Peace
От два дни пия еутирокс 100 мкг, преди това пиех по 75, а още преди това редувах 50 и 75 мкг. При 75 не съм изследвала тсх, но го пих около 20 дни. Лекаря каза, че е малко защото на жени над 25 г. се давала начална доза от 50 мкг, 25 било за деца. При прием редуване 50 и 75 тсх ми беше 3.35 там някъде. Сега не знам колко е паднало, и може би е рано да правя контрола?

# 132
k@li  bouquet много се радвам за теб,че няма да пиеш хапчета,даже и ти завиждам благородно  Embarassed А за изследванията си ги правя в лаборатория Здраве/от Русе съм/ - не че има голям избор
Съншайн    bouquet аз бях на 50мг но се оказа доста височко за мен и започна сърцебиене и др. симптоми и така стигнах до 0.005 тсх. Така че всеки организъм различно понася хормона. Сега почнах с 75 мг но почна сърцебиене пак и ще го намаля сигурно. Абе ще е едно лутане докато се налучка дозата- като руска "ТСХ" рулетка  Wink А за контролата аз я правя и по рано от 45 дни - аз си я пускам на 20-25 дена.При всеки различно  bowuu

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 15:59 от mioopen

# 133
Момичета, пак да ви питам за др. Начев - кога преглежда в Майчин дом? Не ми е удобно да го безспокоя по телефона, а ще трябва да го посетя. И колко струваше прегледа?

# 134
  • София
Момичета, пак да ви питам за др. Начев - кога преглежда в Майчин дом? Не ми е удобно да го безспокоя по телефона, а ще трябва да го посетя. И колко струваше прегледа?

Май вс еоще не е отворен кабината му, така е най-добре е да му звънеш по тел. и да се разберете кога и къде може да го посетиш. И аз ще трябва да го свърша това другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт