Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 584
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Привет!
Да се запиша и аз при вас-от вчера съм с диагноза други видове хипотиреоидизъм/мисля че съм за тук/.
Изследванията ми са със следните резултати-
-Калций-2,23 реф-2,12-2,62
-Фосфор-0,84 реф-0,96-1,46
-ТСХ-2,77 реф 0,27-4,20
-МАТ-13,64 реф-<34
КАза ми че ТСХ-то за жена в детеродна възраст е малко високо,трябвало да падне под 2,3-2,5.Изписа ми Л-тироксин *25 мкг/дневно.Надявам се тук да срещна разбиране и да мога да споделям с всички вас началните си притеснения.
Спорен ден

# 196
  • SOFIA

Eххх, пак да пиша тука.Мислех си че вече ще сме по-добре, но...
Последните изследвания  на малката: 

FT 4 ( свободен Т4 )                13.56 pmol/l            12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )     9.800 mIU/l            0.27 - 4.20       преди 1 м. - 7,84
ТАТ и МАТ * Профил Виж по-долу
ТАТ анти тиреоглобл. антитела ( anti Tg )        <10.00 IU/ml             < 115
МАТ анти микрзом.антитела ( anti TPO )              14.97 IU/ml            < 34

Загубена работа. Яд ме е - много. Все се надявах предишните изследвания да са грешка на лабораторията.
Докторката каза, че не е спешно  и че още нямало да й дава лекарства и  трябвало да се направи снимка на лявата ръчичка, за да се установи нещо на костта.Но по тел. не разбрах точно каква е връзката с Хашимото (явно не съм чела достатъчно),на прегледа  ще разбера.

# 197
Здравейте и от мен!
Имам един въпрос относно детето ми:
Мъжът ми е с Хашимото, а пък аз съм с хиперфункция (от 1 година е в ремисия) и имаме дете на 5 г. На мъжа ми му откриха Хаш, когато малкия беше на 1,5 г, т.е. когато е заченат, най-вероятно е имал заболяването. При мен хиперфункцията се яви след раждането (не че по време на бременността сме изследвали хормони, но все някое изследване или симптом щяха да покажат) Водихме малкия на детски ендокринолог, той каза че най-рано след 6-тата година трябва да се изследват хормоните на малкия. Вие как мислите? Мога ли да пусна профилактични изследвания все пак?
Благодаря Ви

# 198
А и още нещо ме притеснява като че ли...мъжа ми е на висока доза Еутирокс - 125 мг, от няколко месеца е свалил тегло, около 5 кг за 1-2 месеца, което до сега не се е наблюдавало....няма оплаквания различни от тези присъщи за заболяването....пие някакви допълнителни лекарства за пикочна киселина, може ли да е от тях, ако е задължал вода в тялото си до сега?
Мерси

# 199
Момичета, на 17.01 се роди моят син Максим. Вече сме си вкъщи и се гледаме. Свалих дозата на тироксина от 0.75 на 0.25 по препоръка на Д-р Начев. Каза да си кърмя на поискване - нямало проблем. В смисъл добре е след сутрешното кърмене да взема хапчето и да чакам колкото е възможно повече до следващото кърмене, но каза, че дори и малкият да поиска по-рано и да го кърмя не е проблем. Целувки на всички от нас. Hug

# 200
alllure, честита радост Hug Здрав и усмихнат да расте Максим Heart Eyes

Пусках контрола на ТСХ - 0.336 Rolling Eyes

# 201
Alllure, честито! Живи и здрави да сте цялото семейство!  Hug

# 202
  • София
alllure, честито ти момченце, да носи много радости в семейството!  Hug

# 203
alllure, честито! Живо и здраво да расте и много да ви радва!   bouquet

Сънчи - Пънчи, не е чак толкова зле. Не е под долната граница, нали?

zoli, не ти е лесно. Кураж и сили и да пишеш след прегледа. И аз не знам каква е връзката.

Здрасти и на новите момичета в темата, bonbolina и etaniel .  Simple Smile

etaniel, предполагам майките в темата ще те посъветват кога е добре да се изследва детето. Май на повечето са им казали същото. При по-малки деца помня, че стойностите на хормоните бяха в други цифри. Не мога да ти дам съвет дали да пускаш профилкатично изследвания или не и доколко те биха били реални/ показател за заболяване на тази възраст.
За свалените килограми и прием на лекарство на мъжа ти не мога да дам съвет или да предположа. Ако другите знаят предполагам ще споделят.

# 204
  • София
alllure, честито бебче Максим! Да ви е жив и здрав! Много радости, гордост и усмивки да ви носи   bouquet

# 205
Честито бебенце!Нека е живо и здраво!
Искам да попитам-от вчера приемам л-тироксина,позамая ми се леко и отмина.Снощи обаче ми стана лошо,тази сутрин отново,отпаднало ми е,обливат ме едни вълни... ooooh! нормално ли е в началото?

# 206
  • София
alllure,Честито бебеееее  bouquetда е здраво и щастливо и много да ви радва Peace
bonbolina ,аз съм пила по 0.25 и не съм имала проблем!Но нека и другите да кажат Rolling Eyes

# 207
Аз също пия по 25 мкг.Най-вече имам огромна сухота в устата и в частност в гърлото Embarassed

# 208
Аз също пия по 25 мкг.Най-вече имам огромна сухота в устата и в частност в гърлото Embarassed

Аз също от понеделник съм на елтироксин, 25 мкг. Не бих казала, че усещам нещо по-различно  Thinking В понеделник вечерта бях много напрегната, а във вторник сутринта за няколко часа бях доста подута в лице и пръсти на ръце, но не знам дали има връзка с хормона.

# 209
  • София
alllure голямо честито! Много да ви радва, бъдете здрави и щастливи!

Сънчи ТСХ ти е ЕКСТРА, какво те тревожи?

Общи условия

Активация на акаунт