Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 733
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте и от мен Simple Smile

Преди 2 седмици ендокринологът ми ми предписа л-тироксин по половинка сутрин, час и половина преди кафето. Побърках се при тази мисъл при положение, че аз без кафе съм труп и затова сега си навивам алармата час и половина по-рано само и само да си изпия хапчето и после като стана да си пия спокойно кафето.

Но едно нещо не се сетих да питам и предполагам,че вие знаете и ще съм ви благоадрна ако ми отговорите. Защо се пие сутрин?  newsm78

# 541
  • София
В мига в който се разбудиш и станеш, целия ти организъм се мобилизира за новия ден, жлезата с понижена функция ВЕДНАГА има нужда от хормон.

# 542
  • Бургас
В този ред на мисли проблем ли е, ако понякога пия кафе 30 мин след Л-тироксина  newsm78

Имам още един въпрос. Като последна мярка във вече отчаяната борба с многото излишни килограми реших да прибягна до хапчета за отслабване. Разрових се в нета в търсене на хапчето-чудо и попаднах на едни таблетки, наречени Саг 8. В състава им влиза цитирам:
"Forskolin e екстракт от растението Coleus Forskohli, което расте в субтропичните зони на Индия, Бирма и Тайланд.Forskolin има широкоспектърно приложение в медицината за лечение на алергии, респираторни проблеми, сърдечно-съдови заболявания, глаукома, псориазис, хипотироидизъм и за намаляване на телесното тегло.

Какъв е механизма на действие на Forskolin?
Forskolin действа чрез активиране на ензима аденилат циклаза , в резултат на което се увеличава цикличния аденозин монофосфат (cAMP) в клетките.cAMP е един от най-важните клетъчни регулатори.cAMP активира множество ензими участващи в различни функции на клетката.Хормоните и нервотрансмитерите също активират аденилат циклазата, но Forskolin го прави без тяхна помощ.

Как Forskolin помага при намаляване на телесното тегло?
Проучванията показват, че Forskolin стимулира липолизата /изгарянето на мазнини/.Установено е, че много хора страдащи от наднормено тегло имат ниски нива на сАМР .Forskolin стимулира синтеза на тироидния хормон, който е основен регулатор метаболизма/ обмяната на веществата/.По-бързият метаболизъм е свързан с изгарянето на повече калории и е един от начините да се постигне нормално телесно тегло.Стимулирането на тироидната функция създава и антидепресантен ефект.Депресията е характерен белег на хипотироидизма." край на цитата.

Искам да ви помоля за мнение, съвети, някой пил ли е такива таблетки? Със сигурност ще се допитам и до ендокринолог, но до тогава ще се радвам на повече мнения и отзиви. Благодаря.

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 21:24 от vessita

# 543
  • София
vessita не е проблем, аз точно след толкова време го започвам кафето ..едва трая да минат минутите Mr. Green

А хапчета за отслабване-КАКВИТО и да е-НЕ. Grinning

# 544
С хапчета за отслабване не съм чула някой да отслабне.
Описанието на тези и влиянието им на щитовидната, още повече би ме спряло, макар и описано за добро.
Питай ендокринолога за килцата, да видиш какво ще каже. Може той да предпише нещо.

# 545
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите. Утре имам час при ендокринолог, дано да ми даде насока.

# 546
Записвам се при вас, че днеска ми поставиха диагноза Тиреоидит на Хашимото с хиперфункция. И сега почвам лечение и дай боже по-бързо да го оправя Simple Smile

# 547
В мига в който се разбудиш и станеш, целия ти организъм се мобилизира за новия ден, жлезата с понижена функция ВЕДНАГА има нужда от хормон.

Много благодаря   bouquet Аз си навивам часовника час и половина преди да стана, за да го пия и после си доспивам. Дано не греша..

# 548
  • София

Много благодаря   bouquet Аз си навивам часовника час и половина преди да стана, за да го пия и после си доспивам. Дано не греша..
И аз така правя Wink

# 549
Хихи, супер Simple Smile Значи не съм единствената шматка зависима от кафето  Crazy

# 550
Здравейте,
Преди известно време ви бях писала, 4е антителата са ми влезли в нормата....и мислех,  4е това е от хомеопатията, оба4е бях при ендокриноложката ми и тя ми каза, 4е това е  в резултат на Еутирокса......
Жлезата ми е супер с много подобрено състояние, има някаква струма около 2мм, но мен ако питате, незнам дали изобщо нещо видя, защото гледаше е от предния лист какво е писала......

Искам да ви попитам при вас антителата имат ли подобрение и влезли ли са в нормата от Еутирокса..... трябва да отбележа, е още преди да отида на хомеопатката антителата бяха спаднали поне на половина.....

И също някой знае ли какво означава тази струма....

# 551
Ами струмата си е увеличена жлеза.
Силно се съмнявам да са влезли антителата от Еутирокса в норми.
По-скоро за мен начинът ти на живот би допринесъл за ремисията в която си. Даже по-голям процент за възстановяване на жлезата бих отдала аз на хомеопатия и начин на живот.
Ако си направила някакви промени (там търси причината).
Така мисля аз.
Не си първата, която изпада в ремисия, някои дори и без да приемат лекарства.
За самото заболяване главен виновник е стреса и начина на живот (цигари, алкохол, нездравословна храна, липса на движение, залежаване, тревога, депресия, психически тормоз и напрежение и т.н.), после всичко останало.

# 552
  • UK
Хихи, супер Simple Smile Значи не съм единствената шматка зависима от кафето  Crazy
Абе, не си сама Hug  и аз съм същата  Joy

Здравейте,
Преди известно време ви бях писала, 4е антителата са ми влезли в нормата....и мислех,  4е това е от хомеопатията, оба4е бях при ендокриноложката ми и тя ми каза, 4е това е  в резултат на Еутирокса......
Жлезата ми е супер с много подобрено състояние, има някаква струма около 2мм, но мен ако питате, незнам дали изобщо нещо видя, защото гледаше е от предния лист какво е писала......

Искам да ви попитам при вас антителата имат ли подобрение и влезли ли са в нормата от Еутирокса..... трябва да отбележа, е още преди да отида на хомеопатката антителата бяха спаднали поне на половина.....

И също някой знае ли какво означава тази струма....

Аз доколкото съм чела антителата, почти не се поддават на лечение (някои лекари, дори не им обръщат и кой знае, какво внимание) единствено за диагностициране на Хашимотото ( в Хипер или Хипо с-е). А Еутирокса е по-скоро за хормона ТСХ и ФТ3 и Фт4 отколкото за тях  Crazy Струма та са мисля изменения в жлезата (увеличение, намаление), а тя Мереленда е писала междувременно  Hug

# 553
  • София
Здравейте!

Само да кажа, че съм жива и пак започвам да ви чета!  Mr. Green

# 554
  • София и там където не се пуши
При мен антителата се повлияват добре от селен, пък и предполагам и от пчелен клей, както тук скоро дадоха съвети момичета.

Общи условия

Активация на акаунт