Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 657
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Момичета,извинявайте за въпроса който сигурно много пъти сте обсъждали Embarassed, но Хашимото свързано ли е с липса на овулация. .Все още не съм пускала полови хормони,а при мен всеки цикъл/ напълно редовен / започва с кафеникаво течение и свършва с такова. Досега го отдавах на рязката промяна на тсх, но взех да се замислям дали не съм получила и друга екстра. newsm78

Цитат
При намалена функция на щитовидната жлеза се наблюдават следните симптоми: повишена чувствителност към студ, лесна умствена и физическа умора, сънливост, суха и чуплива коса, периорбитални отоци, отоци по крайниците, масковиден израз на лицето, дрезгав глас, дебел език, намалено окосмяване, намалена потливост, чупливи нокти, главоболие, сънливост, отслабване на паметта, забавено мислене (брадипсихия), бавни движения (брадикинезия), депресия, кардиомегалия, брадикардия, запек, анемия, мускулни болки, крампи, парестезии, ставни болки, оток на ставите, менометрорагии, ановулаторни цикли, стерилитет, намалено либидо и други.

Цитат
При повишена функция на щитовидната жлеза:

психични проблеми (нервност, безпокойство, промени в настроението, нарушения на съня);
    учестена или неравномерна сърдечна дейност, повишено кръвно налягане;
    повишена телесна температура, свръхчувствителност към топлина, обилно потене;
    загуба на тегло въпреки повишен апетит и прием на храна;
    често ходене по голяма нужда, диария;
    чупливи нокти, косопад;
    крампи и слабост на мускулатурата, треперене;
    проблеми с цикъла и плодовитостта;
    остеопороза.

При всеки е индивидуално. Не всяка има проблем с цикъла, ановулаторен цикъл, оскъдна менструация, липса на менструация, обилна менструация, продължителна менструация и т.н.
Ендокринологът също може да пусне полови хормони, ако си диспансеризирана. Иначе консултирай с гинеколога и ендокринолога това. Ако има някакъв проблем ще работят комплексно.
На мен ми казаха, че е от жлезата и като се спрат да ходят нагоре-надолу хормоните ще се стабилизира. Така и стана първия път, но с рецидива на заболяването ( с хиперфункция на жлезата съм) нещата съвсем се оплетоха. Tired

# 646
Merelenda  bouquet благодаря за отговора. Не съм имала проблеми с цикъла дано и нямам  Praynig занапред.Кафеникавото зацапване е от подскачането на тсх,това ми е ясно.Просто бях чела че при хиперфункция е възможно да липсва ову. та затова питам дали има тясна връзка и с Х. или се дължи на друг хормонален дисбаланс. Абе накратко търся под вола теле май   Grinning

# 647
Аз нямам овулация, въпреки че съм си имала винаги редовен и обилен цикъл, лекарите не са потвърдили, че е свързано с Хашимотото, но аз съм сигурна, че е така.. Изобщо щитовидната жлеза контролира половите хормони и е много важна изобщо за цялостния баланс на половата система.
Аз обаче след като вкарах всички хормони в норма, продължавах да нямам ову и затова бях със стимулация и инсеминация Simple Smile  Peace

# 648
  • София
lilly_aldrin колкото хора,толкова случаи.
Аз никога не съм имала проблеми със забременяване, овулация, цикъл и т.н

# 649
  • София
И аз така Mr. Green
обаче друго забелязвам,аз незнам дали съм с хипо или с хипер функция newsm78 как да разбера ooooh!
от прочетените симптоми се определям по-средата hahaha

# 650
  • UK
И аз така Mr. Green
обаче друго забелязвам,аз незнам дали съм с хипо или с хипер функция newsm78 как да разбера ooooh!
от прочетените симптоми се определям по-средата hahaha
Изследвай ТСХ-то  Crazy

# 651
  • София
тсх-то си ми е добре 1.70,антителата са ми зле Sick

да допълня:записах си час за Тодорова за 12-ти май,първият час сутринта newsm44 няма да чакам Mr. Green

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 15:59 от k@li

# 652
  • UK
тсх-то си ми е добре 1.70,антителата са ми зле Sick

да допълня:записах си час за Тодорова за 12-ти май,първият час сутринта newsm44 няма да чакам Mr. Green
По принцип нали по антителата  newsm78 се съди, дали имаме, Хашимото или не, честито за часа Hug

# 653
Добър вечер.
Приемате ли нови попълнения  Flutter От няколко дни съм с диагноза Хашимото, а от днес по предписание на д-р Начев пия L-ТИРОКСИН таблетки 0.25мг.
Стартирам с тези показатели :
.

# 654
  • Бургас
 _Tea_ ,  Hug

Дано скоро вкараш ТСХ в норма, аз бях с подобни показатели и много бързо влезе в приемливи граници, но пия по 50 Л-тироксин, ще видим този месец след изследванията така ли ще остане дозата или не. На теб само първите дни ли ти изписа Начев по 25 или за целия месец?

# 655
За целия месец. Решихме да започнем с по-ниска доза и ако не се повлияе, тогава да я увеличим. Понеже миналия месец ми се наложи кюртаж в 8г.с. и преди лятото няма да започнем с опитите за бебе, затова и преценихме, че щом не бързаме, не е нужно да почвам с по-голяма доза l-тироксин.

# 656
  • Бургас
Дано се повлияе и от малката доза бързо и до лятото всичко е както трябва  Hug

# 657
еххх, няма спокойствие и няма... днес пуснах ТСХ и ФТ4 за втори контролен при Начев в 12 г.с. и хич не съм кротка.. за 30 дни ТСХ от 1,61 е нараснало на 2.04 .. ФТ4 стои на същата стойност (17), ама бива ли такова покачване!? хем пия същата конска доза ел тироксин...  Cry

# 658
  • UK
еххх, няма спокойствие и няма... днес пуснах ТСХ и ФТ4 за втори контролен при Начев в 12 г.с. и хич не съм кротка.. за 30 дни ТСХ от 1,61 е нараснало на 2.04 .. ФТ4 стои на същата стойност (17), ама бива ли такова покачване!? хем пия същата конска доза ел тироксин...  Cry

Да, от бременността се покачва, предполагам че д-р Начев сега ще ти увеличи още дозата на ел тироксина Hug На каква доза си сега?

# 659
Оф, и аз съм така - от 1,58 ми се покачи на 1,81 и Начев ми увеличи още дозата, а вече бях на 150, сега съм на 150 и 175 се редуват през ден.. Честно казано толкова ми писна от тея конски дози и ми е много досадно, че ме е страх да не почна да забравям да си го пия..  Grinning Въпреки, че ми е изграден навик вече, ама от бременността почнах много да забравям, та нищо чудно  Crazy
Абе само бебето да е добре, ще пия каквото ми кажат и това е, какво се оплаквам.. Само да сме здрави, нищо друго не е важно  Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт