Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 539
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Колко време след като пия l-тироксин мога да пия фолиева киселина ?

# 676
  • UK
Ами, това много пъти сме го коментирали Crazy някои спазват почивка от 30 минути, други от 2 часа.

# 677
  • София

Аз лично бих го пила минимум след 2 часа. 30 мин. важи, според мен, за ядене и пиене.

# 678
Благодаря   bouquet Прочетох последните две теми, но явно съм го пропуснала.

# 679
  • София
30мин, тя не влияе на хормона.
2 часа спазвам при-Огестан, кортикостероид.

# 680
  • Бургас
И на мен ми казаха, че за фолиевата киселина няма проблем след 1/2-1 час да я пия, но понеже я приемам само веднъж дневно, обикновено оставям доста повече време, нямам зор да я пия непременно сутринта и нея.
Моята логика е, че колкото и да не си влияят изобщо, щом има такава възможност, колкото по-голям интервал, толкова по-добре.
Но ако държиш да е сутринта, не пречи уж.

# 681
Отчет от посещение при д-р Начев: Леко успокоение - в края на 12 г.с. стойност на ТСХ 2.04 е поносима. За втори триместър границата е 2,5 - поне така разбрах аз.
Все пак увеличаваме дозата от 112,5 на 125... дано ми понесе добре. Стискам палци на всички с подобен проблем!

# 682
момичетааааа, днес чух сърчицето на бебчето ми  Hug В 8 седмица съм и засега всичко е наред.В петък ще си пускам отново хормони . Дано да са в норма. Еутирокса ми е 125 и селена продължавам, а от утре започвам и фолиева киселина, по 3 на ден.На 15.03 ще гледат за аномалии на плода,това е нещото което  много ме притеснява, като се има в предвит стойностите с които забременях. Стискайте палци  Hug

# 683
  • Бургас

fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Стискам и те чакам пак с добри новини  Hug

# 684
duni_g, честито! Не се притеснявай, всичко ще е наред. Дано има повече "такива" новини, като твоята Flutter

# 685
  • София
момичетааааа, днес чух сърчицето на бебчето ми  Hug В 8 седмица съм и засега всичко е наред.В петък ще си пускам отново хормони . Дано да са в норма. Еутирокса ми е 125 и селена продължавам, а от утре започвам и фолиева киселина, по 3 на ден.На 15.03 ще гледат за аномалии на плода,това е нещото което  много ме притеснява, като се има в предвит стойностите с които забременях. Стискайте палци  Hug
Честито сърчице Heart Eyes
А в 11-14г.с се прави замерване на плода за БХС Wink Аномалии....няма как да има заради стойностите на хормона на щитовидната. Защо таква конска доза фолиева? Колко % ти е неусвояването- каква е мутацията ти?

# 686
  • Бургас
Да, и аз се зачудих какви изследвания ще ти правят за аномалии и то сега?

# 687
duni_g, честито сърчице! Не се притеснявай за изследванията, все пак нервите не са препоръчителни в твоето състояние. Всичко ще е наред!!! Много мило ми стана като прочетох поста ти. Върна ме в спомените... преди 2 години, невероятно е изживяването...  Heart Eyes

# 688
  • UK
Страхотно! Това е най-прекрасния звук за една жена Hug
Момичета може ли, коментар  bouquet Днес се изследвах т.к др месец планирам инвитро, притесняваме малко ст-ста на ТСХ-то Rolling Eyes

Глюкоза   5.98   mmol/l   веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5

Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
FT4+TSH   *   Профил   Виж по-долу

FT 4   16.05   pmol/l   9.15 - 23.86
TSH   2.18   mU/l   0.35 - 5.00

# 689
Не знам,аз също се зачудих, защо по толкова много фолиева киселина .По принцип се пие един път на ден.Каза, че при мен било хубаво да е в тези дози.Рових се из нета, и видях че и други жени са приемали по толкова.В петък ще се консултирам и с втори лекар. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт