Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 699
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета ТСХ ми е 0 ,196 ,доктора ми намали еутирокса на 25 . Sad

Колко беше преди това ТСХ-то? Споко, много е важно да се нацели правилната доза, но си изисква време Peace

За първи път като изследвах ТСХ ми беше 7,76,а сега на 7мия месец 0,196 .При теб за колко време е влезнал в норми ?5месеца подред като си направя изследвания само нули ,а постоянно ми се намаля дозата на еутирокса ,а в резултата много малка разлика .Предния месец на еутирокс 50  ТСХ ми беше 0,130.Вече се чудя може ли да се намали на по малко от 25 еутирокса ,ако се наложи или ще ми се спрат хапчетата ,ако и другият месец резултата е такъв ,Някой пие ли по малко от еутирокс 25 ?
Може на 12,5, ако се наложи.

Здравейте, момичета!
При последните ми изследвания нещо съвсем се обърках. ТСХ беше 0,5 ; Т3 - 3.93, а Т4 - 28.49
Ендокринологът ми обясни, че с Хашимото ТСХ не трябва да пада под 2

Дай реф. на Т4. Доста е.
При висока доза тироксин и ТСХ смъкнато на 0,5, ФТ4 си е нормално като за хиперфункция от високата доза. 4-5 единици в повече, които със смъкване на тироксина ще спаднат и те.

Според мен няма какво толкова да се шашка от стойностите, които е посочила. Напълно нормални стойности при започнала сега терапия. Бързо е реагирала на тироксина и и намалят дозата. Нищо необичайно. Просто момичето още не е навлязло в нещата и не знае, че с първоначалната доза, целта е била да и смъкнат ТСХ. Сега с намалена доза тироксин, нещата постепенно ще влизат в норми.

# 571
  • UK

Колко беше преди това ТСХ-то? Споко, много е важно да се нацели правилната доза, но си изисква време Peace

За първи път като изследвах ТСХ ми беше 7,76,а сега на 7мия месец 0,196 .При теб за колко време е влезнал в норми ?5месеца подред като си направя изследвания само нули ,а постоянно ми се намаля дозата на еутирокса ,а в резултата много малка разлика .Предния месец на еутирокс 50  ТСХ ми беше 0,130.Вече се чудя може ли да се намали на по малко от 25 еутирокса ,ако се наложи или ще ми се спрат хапчетата ,ако и другият месец резултата е такъв ,Някой пие ли по малко от еутирокс 25 ?

За първи път като изследвах ТСХ ми беше 7,76,а сега на 7мия месец 0,196 .При теб за колко време е влезнал в норми ?5месеца подред като си направя изследвания само нули ,а постоянно ми се намаля дозата на еутирокса ,а в резултата много малка разлика .Предния месец на еутирокс 50  ТСХ ми беше 0,130.Вече се чудя може ли да се намали на по малко от 25 еутирокса ,ако се наложи или ще ми се спрат хапчетата ,ако и другият месец резултата е такъв ,Някой пие ли по малко от еутирокс 25 ?
color]

Не, няма логика да ти спират Еитирокс-а.
Просто на всеки организъм отнема различно време да се напасне към хормона и да реагира. Някои се повлияват бързо на други им отнема годнини ooooh!
Аз съм наобратното на теб, стартирах с ТСХ 0,000 и приемах Пропицил/Тирозол, от един момент насетне след изследване на хормона ФТ4 ми се вкл и Еутирокс. Иначе на мен, ми трябваше над година и нещо за да вкарам ТСХ в ст-сти различни от нулата Rolling Eyes[/

# 572
  • София
Merelenda , не съм объркала стойностите и това, което ме каза ендокринологът. На мен също ми е странно и затова попитах вас дали знаете нещо. Седмица преди тези показания пак изследвах ТСХ и тогава беше 0.292. Тогава сама реших, че много е спаднало и започнах за взимам по 75мг. Еутирокс. До този момент взимах един ден 100мг., един ден 75мг. Освен Хашимото имам и друго автоимунно заболяване - автоимунен хепатит и се чудя да не би при такава комбинация да трябва да поддържам ТСХ около 2. Относно антителата изследваха АМА, ANA, ASMA, cANCA. Оказа се, че всички са положителни с изключение на АМА, каквото и да значи това. Казаха, че трябва да ме изследват и за трето автоимунно. #Crazy Иначе всичко започна отпреди една година, когато стойностите бяха: ТСХ >100 и МАТ >600.

yo-yo1, референтните стойности са: Т3- 4 - 8.3;  Т4- 9 - 20;  

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 20:55 от july1993

# 573
Merelenda , не съм объркала стойностите и това, което ме каза ендокринологът. На мен също ми е странно и затова попитах вас дали знаете нещо. Седмица преди тези показания пак изследвах ТСХ и тогава беше 0.292. Тогава сама реших, че много е спаднало и започнах за взимам по 75мг. Еутирокс. До този момент взимах един ден 100мг., един ден 75мг. Освен Хашимото имам и друго автоимунно заболяване - автоимунен хепатит и се чудя да не би при такава комбинация да трябва да поддържам ТСХ около 2. Относно антителата изследваха АМА, ANA, ASMA, cANCA. Оказа се, че всички са положителни с изключение на АМА, каквото и да значи това. Казаха, че трябва да ме изследват и за трето автоимунно. #Crazy Иначе всичко започна отпреди една година, когато стойностите бяха: ТСХ >100 и МАТ >600.
Според мен доктор трябва да ти определя дозите и на колко време да се изследваш ,а не ти да го правиш .На мен доктора ми каза ,че най добре е ТСХ да е между 1 и 2 ,като се цели забременяване или инвитро процедура  Hug

# 574
Здравейте и от мен,моля за помощ при разчитането и значението на резултатите ми   

FT4-13.27 TSH-2.57  Anti-TPO-596.60  Tg-Ab-1.8.Тези хормони са пуснати след второто ни неуспешно икси досега и при двете не съм имала полови хормони извън норма сега търсим причината за неуспеха в новата ни клиника и ужас някъкъв резултат?? ?Благодаря ви предварително

# 575
  • UK
Здравейте и от мен,моля за помощ при разчитането и значението на резултатите ми   

FT4-13.27 TSH-2.57  Anti-TPO-596.60  Tg-Ab-1.8.Тези хормони са пуснати след второто ни неуспешно икси досега и при двете не съм имала полови хормони извън норма сега търсим причината за неуспеха в новата ни клиника и ужас някъкъв резултат?? ?Благодаря ви предварително
Хубаво е да сложиш и референтните им ст-сти ( т.к във всяка лаборатория са различни Wink ))
Иначе на 1 поглед според мен, ТСХ е завишено. При бебеправене се препоръчва ст-ста да е под 2.00 Идеалната ст-ст е между 1,00-2.00
ANTI TPO е също високо Crazy без да виждам референтните, над е Peace

# 576

Из винявам се FT4-13.27      рефер.12.00-22.оо 
                       TSH-2.57                   0.27-5.50
                       Anti-TPO-596.60          0.00-34
                    Tg-Ab-1.8                        0.00-4

# 577
  • UK

Из винявам се FT4-13.27      рефер.12.00-22.оо 
                       TSH-2.57                   0.27-5.50
                       Anti-TPO-596.60          0.00-34
                    Tg-Ab-1.8                        0.00-4

ФТ4 е в норма, ТСХ е високо за бебе, АNTI TPO е високо също, др   е в норма. С резултатите идете на ендокринолог Peace Ще ви види и на Ехограф, но за мен, Хашимото в хипо функция и прием на Еутирокс вече по схема от ендото. Hug

# 578

yo-yo1, референтните стойности са: Т3- 4 - 8.3;  Т4- 9 - 20;  

Май тук е ключът към палатката.
Предпочита се хипофункция, отколкото хиперфункция. Второто може да влоши нещата.
Пиеш ли нещо за автоимунния хепатит или си в ремисия? Изобщо пила ли си нещо или си на проследяване?
Казаха ли ти, че е възможно от него да се е проявила хипофункция на жлезата?

# 579
Моето ТСХ е 0,096 , а си мислех че ще е високо  Simple Smile

# 580
  • София

yo-yo1, референтните стойности са: Т3- 4 - 8.3;  Т4- 9 - 20;  

Май тук е ключът към палатката.
Предпочита се хипофункция, отколкото хиперфункция. Второто може да влоши нещата.
Пиеш ли нещо за автоимунния хепатит или си в ремисия? Изобщо пила ли си нещо или си на проследяване?
Казаха ли ти, че е възможно от него да се е проявила хипофункция на жлезата?

Пия, разбира се,  ooooh! - преднизолон и имуран. Предполага се, че съм в ремисия, защото аСАТ,аЛАТ и ГГТ са в норма. Не е ясно кое заболяване е било първо и кое второ. Години наред никой не ми е обърнал внимание какво се случва, а симптоми имаше. Лошото е, че излязоха още антитела. Трябва да намеря свестен ендокринолог, който да навърже нещата. Confused Не знам може ли някак да се предпази човек от нови автоимунни заболявания. Имам чувството, че едно води друго, то пък трето и така до края на света. Close

# 581
При кой ендокринолог ходиш сега в София?

Поразрових се да прочета, но няма много писано по темата, освен че при болни от автоимунен хепатит се среща и автоимунен тиреоидит и не само. То принципно пишат, че при едно автоимунно често се среща и второ и трето.
Няма писано много и за терапиите. Само на едно място срещнах (и то при вирусен хепатит и лечение с интерферон) , че в резултат на интерферона се наблюдават висок процент на нарушена тиреоидна функция.
Преднизолон е подходящ и за двете заболявания.
Това което прочетох за Имуран ме накара да се замисля (Imuran е от групата лекарства, наричани имуносупресори. Прилага се за потискане функциите на имунната система.)
А самото Хашимото е именно потисната имунна система.  newsm78

Не разбирам, изобщо... просто се зачетох ако намеря нещо. Предполагам и ти си преровила всичко в интернет!
Оставя следващия път да отправиш всички въпроси към лекуващия лекар.

# 582
  • до една звездичка
Без претенции за компетентност, имурана потиска антителата, които атакуват имунната система. По този начин блокират тяхното, разрушително, да го наречем, действие. Peace
Това запомних аз, когато се интересувах за имурана, защото също бях на косъм от това да се възползвам от него заради моите други АИ благинки преди време.

# 583
  • Бургас
Кои автоимунни гадости се комбинират най-често с Хашимото? За какво трябва да бъде внимателен човек?

# 584
Здравейте на всички! Досега не съм писала в тази тема, но ми се наложи да направя изследвания на ЩЗ. Ще започна от начало.
Да се представя - на 39 години съм, имам малко момченце на 2 годинки от 5-ти опит инвитро, с което все още се кърмим. Една сутрин се събудих и имах болки при преглъщане. Отидох на ендокринолог и тя каза - Хашимото, но първо да направим изследвания. На УЗ заключението е: Начална дифузна струма. В по-далечна ДД - възможен тиреоидит на Хашимото.
Днес правих изследване на антитела. Резултата е:
TSH   S                         5.7         µIU/ml     0.27 - 4.2   
Free Т4 (fT4)   S         12.72        ng/l        9.30 - 17   
ТАТ (Tg Ат)   S         <10.00        IU/ml       0 - 115
МАТ (TPO Ат)   S         15.08        IU/ml     0 - 34
TSH ми е завишено, доколкото разбирам, другите май са в норма. Сега пак трябва да ходя при ендокриноложката...
Но се обръщам към вас, защото знам, че сте патили и препатили... Имам ли повод да се притеснявам? Как мислите?
Ще съм ви много благодарна, ако ми обърнете внимание...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт