Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 706
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
О, Лаленце!  Laughing Ти се появи.

# 556
момичета, а тази струма възможно ли е да намлее, защото стойностите й при мен са два пъти по-малки от тези преди 1 година....и всъщност струмата е единствената промяна на жлезата ми....иначе ендокриноложката каза, че жлезата е хомогенна и всичко е много по светло от преди, което било добре.....

Абе момичета да ви кажа честно, чудя се дали изобщо нещо ми има....но е факт, че антителата преди година бяха -150, а другото към 80, което означава, че е имало нещо.....но е факт, че и преди само от ехографията нищо не ми казаха, а след като видяха резултатите от антителата поставиха диагноза ХАшимото.....Сега антителата са в норма, щитовидната жлеза нищо й няма, тази струма незнам дали изобщо лекарката я видя, защото направи справка с предното изследване и това какво е писала предния път и тогава писа за новите изследвания....като каза, че щом веднъж Хашимото е констатирано то е до края на живота....въпроса е дали наистина имам Хашимото....

Искам да ви попитам, ако нямате Хашимото а планирате бебе и ТСХ е над 2 да кажем 3-4, трябва ли пак да се пие Еутирокс, и все пак Еутирокса не наврежда ли, не прави ли жлезата по-ленива,и то при условие, че ТСХ все пак е в нормата си...

Иначе от 1 година съм включила и прополис- то не е ли едно и също със пчелния клей, освен това и пчелен прашец + мед.....може и те да са оказали влияние....

Поздрави

# 557
  • София
Здравейте, момичета!
При последните ми изследвания нещо съвсем се обърках. ТСХ беше 0,5 ; Т3 - 3.93, а Т4 - 28.49
Ендокринологът ми обясни, че с Хашимото ТСХ не трябва да пада под 2 и ми намали дозата Еутирокс на 75мг. А защо Т3 е в повече, същевременно Т4 е по-малко от необходимото, така и не разбрах. Три вида антитела се оказаха положителни с изключение само на АМА. Какво става, не знам. Sad

# 558
Ех, Лаленце, къде се губиш? Надявам се по хубави причини да си нямала време за тази болнава тема  Mr. Green
таласъмче, тоя Еутирокс почнеш ли го веднъж, няма спиране. Не знам какво да те посъветвам, ама аз за себе си мисля, че можех да изчакам преди да почна да го пия и да си правя по-чести изследвания и като видя, че хормона излиза извън норма, тогава да го почна. Ама свършило вече. Пих еутиирокс, беше ми много лошо от него, толкова лошо, че чак сама спрях да го пия.  Сега съм в другата крайност - на метизол  Tired

# 559
момичета, а тази струма възможно ли е да намлее, защото стойностите й при мен са два пъти по-малки от тези преди 1 година....и всъщност струмата е единствената промяна на жлезата ми....иначе ендокриноложката каза, че жлезата е хомогенна и всичко е много по светло от преди, което било добре.....

Абе момичета да ви кажа честно, чудя се дали изобщо нещо ми има....но е факт, че антителата преди година бяха -150, а другото към 80, което означава, че е имало нещо.....но е факт, че и преди само от ехографията нищо не ми казаха, а след като видяха резултатите от антителата поставиха диагноза ХАшимото.....Сега антителата са в норма, щитовидната жлеза нищо й няма, тази струма незнам дали изобщо лекарката я видя, защото направи справка с предното изследване и това какво е писала предния път и тогава писа за новите изследвания....като каза, че щом веднъж Хашимото е констатирано то е до края на живота....въпроса е дали наистина имам Хашимото....

Искам да ви попитам, ако нямате Хашимото а планирате бебе и ТСХ е над 2 да кажем 3-4, трябва ли пак да се пие Еутирокс, и все пак Еутирокса не наврежда ли, не прави ли жлезата по-ленива,и то при условие, че ТСХ все пак е в нормата си...

Иначе от 1 година съм включила и прополис- то не е ли едно и също със пчелния клей, освен това и пчелен прашец + мед.....може и те да са оказали влияние....

Поздрави
Вероятно си в ремисия (ако антителата са в норма), което не изключва това, че имаш заболяване Хашимото.
Няма да си първата и последната в ремисия с Хашимото и без лекарства. Това е много радостна новина! Hug
Ремисията не изключва заболяването обаче. Може да си без лекарства дълго време, може и изобщо да не се върнеш към тях, а може и в даден момент от живота ти да се отключи пак.
Сега пиеш ли Еутирокс?
Много хубави новини и за състоянието на жлезата ти. Остава ти да се следиш редовно.
По въпроса за бременност и стойности на ТСХ - ТСХ 3-4 е много висока стойност. Ако се планира бременност или е настъпила е нужен прием на Елтироксин или Еутирокс. Болна от Хашимото или не, тази стойност налага включване на терапия ако се планира дете. Hug

По въпроса за ленивостта на жлезата, не мисля че Еутирокса я прави по-ленива. Тя си е ленива, защото тези стойности на хормоните показват, че тя не произвежда нужното количество хормони. С отлагането на лечението, не мисля че би се подобрила. По-скоро биха скочили нагоре стойностите на ТСХ.

Не знам дали прополисът помага - вероятно помага по някакъв начин. Щом толкова много хора се лекуват с прополис, прашец и т.н. за всякакви заболявания.
Аз пия само при грипни състояния и ми помага.

Здравейте, момичета!
При последните ми изследвания нещо съвсем се обърках. ТСХ беше 0,5 ; Т3 - 3.93, а Т4 - 28.49
Ендокринологът ми обясни, че с Хашимото ТСХ не трябва да пада под 2 и ми намали дозата Еутирокс на 75мг. А защо Т3 е в повече, същевременно Т4 е по-малко от необходимото, така и не разбрах. Три вида антитела се оказаха положителни с изключение само на АМА. Какво става, не знам. Sad
Кое точно те обърка?
Реагирала си на лечението и ТСХ е спаднал, а ФТ4 е скочил. Това се и очаква. Сега с намаляне на дозата ТСХ ще се покачи, а ФТ4 ще спадне малко надолу. Целта е да се улучи точната доза, с която ТСХ да стои в нормите около 1-2 и ФТ4 и ФТ3 да са в норма. Това става постепенно, а не с назначаване на една доза.
Всичко до момента върви добре. Сега като са ти намалили дозата след определения от доктора период ще пуснеш пак изследвания и според стойностите им ще се определи дали оставаш на същата доза, или ще ти я покачат или намалят още.
Кои антитела изследва и какво каза доктора? Антителата са само за поставяне на диагноза и повече не им се коси, и не ги мисли. Hug

# 560
Аз днес си пуснах изследване на ТСХ, не съм го пускала от преди да родя, та очаквам изненади  Thinking

# 561
  • София
Здравейте, момичета!

Ендокринологът ми обясни, че с Хашимото ТСХ не трябва да пада под 2
Това пък защо Shocked

# 562
Аз днес си пуснах изследване на ТСХ, не съм го пускала от преди да родя, та очаквам изненади  Thinking
Дано да са приятни изненадите! Hug

# 563
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

Това пък защо Shocked
И на мен ми е странно това...

# 564
Здравейте момичета ТСХ ми е 0 ,196 ,доктора ми намали еутирокса на 25 . Sad

# 565
  • България
Здравейте, момичета!
July, ендокринологът не обясни ли защо не трябва да пада под 2?
Аз съм със стойности под 2 и до сега нито ендокринолог, нито гинекологът, при който ми текат инвитро процедурите, не са ми казвали нещо такова. Обяснили са ми, че трябва да е под 2 при стартиране на процедура, а знаят че съм с Хашимото.

# 566
  • UK

Колко беше преди това ТСХ-то? Споко, много е важно да се нацели правилната доза, но си изисква време Peace

Дано са хубави! Hug

# 567

Колко беше преди това ТСХ-то? Споко, много е важно да се нацели правилната доза, но си изисква време Peace

При нея от месеци е така. Плавно и намалят дозата, но ТСХ все е под долна граница.
Надявам се вече с доза от 0,25 ТСХ да влезе в норми, или пък най-хубавото, направо да ѝ спират лекарството.

Titanka , не се отчайвай, мила! Дано вече нямаш нужда от Еутирокса и в най-скоро време направо да го спират!  Hug Предполагам какво ти е, но няма случайни неща, да знаеш! За добро е, че се отлага. Hug Сигурна съм!

При july1993 мисля, че се е объркала с написаното, или не е разбрала правилно. Вероятно е казал доктора, че трябва да се поддържа под 2.

# 568

За първи път като изследвах ТСХ ми беше 7,76,а сега на 7мия месец 0,196 .При теб за колко време е влезнал в норми ?5месеца подред като си направя изследвания само нули ,а постоянно ми се намаля дозата на еутирокса ,а в резултата много малка разлика .Предния месец на еутирокс 50  ТСХ ми беше 0,130.Вече се чудя може ли да се намали на по малко от 25 еутирокса ,ако се наложи или ще ми се спрат хапчетата ,ако и другият месец резултата е такъв ,Някой пие ли по малко от еутирокс 25 ?

# 569
Здравейте, момичета!

Дай реф. на Т4. Доста е.

Общи условия

Активация на акаунт