На "Нова Година” се празнува обрязването на Христос (8-я ден)

• 16 700
  • 165
  •   1
Отговори
# 75
Да беше го написал това в 5 реда и по начин, който да заинтригува...Така губиш като читатели даже тези, дето мислят горе-долу като тебе.  Simple Smile

Е не мога да пиша в 5 реда. Просто не умея. Напиши го ти. Аз по-скоро обичам да правя филми, отколкото да пиша. Сега с това откритие в книгата на Софроний Врачански + снимките, които направих в Честър, Англия и в Рилския монастир може да излезе интересно видео. Да покажеш е по-лесно, отколкото да опишеш.
Но пък пиша с доказателства.

# 76
  • София
Нова година - нови луди във Форума! Mr. Green

Иначе харесвам лингвистичните теми.

# 77

Още един откъс от статията на Д. Байда и Е. Любимова "Кой се е родил на Рождество?":

"Не успяхме да намерим точната дата на рождението на Иисус Христос. Но ние успяхме да научим нещо за самата дата 25 декември. Във филма «Духът на времето»  ние за първи път се сблъскахме с информация, която предизвика не само учудване у нас, а безкрайно учудване. Оказа се, че Иисус Христос е имал няколко “близнаци по съдба”, които също са родени на 25 декември. Но това не е всичко! Оказа се, че някои от тези “близнаци” също са били разпнати, а също така всички до един са възкръснали! Някои – също след 3 дни! Например, ето тези екземпляри:

1. Хор, Египет, 3000 години пр. н.е.  Роден е на 25 декември от Изида-дева. Когато той се е родил, на изток се е появила една звезда, с помощта на която 3-те царя са намерили мястото на раждането на Спасителя. На 12-годишна възраст , той е учил деца на един богат човек. На 30-годишна възраст, приема  духа на посвещението от един човек на име Ану. Той е имал 12 ученика, с които е извършвал чудеса - изцерявал е и е ходил по вода. Наричали са го Истината, Светлината, Божия Син, Овчарчето, Агнец Господен и т.н. След предателството на Тифон, Хор е бил разпнат на кръст, след това погребан, а след 3 дни възкръсва.
2. Атис, Фригия, 1200 години пр. н.е. Роден от девицата Нана на 25 декември. Разпнат, след 3 дни възкръсва.
3. Митра, Персия, 1200 години пр. н.е. Роден от девица на 25 декември. Той е имал 12 ученика. Творил е чудеса. След смъртта му е бил погребан и е възкръснал след 3 дни. Наричали са го Истина, Светлина... Денят за поклонението на Митра е бил неделя.
4. Кришна, Индия, 900 пр. н.е. Роден от девицата Деваки. Звездата на изтока е обозначила пристигането му. Извършвал е чудеса със своите ученици. След смъртта си е възкръснал.
5. Дионис, Гърция, 500 г. пр. н.е. Роден от девица на 25 декември. Пътешествал е и е извършвал чудеса такива, като превръщането на водата във вино. Наричали са го Цар на царете, Алфа и Омега и с други епитети. След смъртта си е възкръснал.

Такива са божествените “работи”... Разбира се, има някаква нищожна вероятност, че всички тези момчета наистина са били родени на 25 декември, всички са били богове, всички са били наистина предани на приятелите си, всички са били зверски убити от безмилостните врагове чрез разпятието и са възкръснали след смъртта си. НО, вероятността на шестте подобни съвпадения (включително и библейския Иисус) е толкова малка, че при сериозния анализ просто е неразумно да разчиташ на тази вероятност!"

25 декември е измислен рожден ден на поредния светия, а на 1-ви януари обрязването му. Ами, той никога не е бил евреин и никога не е бил обрязван. Виждате ли гаврата?

А и как може Адам и Ева да са нашите предци, когато те са били ЕВРЕИ?
Някой да е чул евреите да раждат славяни?
Библия е съкратена Тора - история на евреите. (Из(с)-ТОРИ-я, HIS-TORY)

Славяните са имали летопис, веди, житие...

Софроний Врачански брои ЛЕТА.

Оттук може да се свали "Житие и страдания грешнаго Софрония", издателство 1981г.
http://narod.ru/disk/64771033001.18bffdee954fe74420f8dbedca3a30b … ra4anski.PDF.html

Последна редакция: пн, 24 дек 2012, 16:03 от Liubo1

# 78
  • София
Естествено, че няма нищо ново в Християнството.
Даже, ако не се лъжа, славяните имат бог на светлината, който е роден по това време - зимното слънцестоене.
Просто  на хората им е било скучно, потиснато и много тъмно и са си измисляли поводи да празнуват открай време.

# 79
  • В градината...
Поредният кандидат за освидетелстване. Дай лични данни да пусна сигнал в прокуратурата. Лошо няма, ще те настанят за задължително лечение.  Peace

# 80
Ами днес  е Бъдни вечер, не се обижда. Този, дето даже по Коледа не може да се усмихне, той какъв е? Може пък той да е по увреден, кой знай. Wink

# 81
Нова година - нови луди във Форума! Mr. Green

Иначе харесвам лингвистичните теми.

Пепел ти, това никак не е лингвистична тема.  hahaha

Воробеят ме усмърти направо. Много съжалявам, но започвам да се смея открито, това мина предела на учтивостта ми.  Joy

Пънки, пиле, авторът хич не се усмихва, ама хич.

# 82
  • Costa Rica
Чудя се дали да се настаня в темата с  Popcorn и beer2 Ще ми е интересно да изчета поредното умотворение на тема "Господ е българин" Mr. Green Тая версия не бях я чувала. Интересно...
Засега се хиля на етимологичните "открития", след още някоя чашка може и да се прежаля да прочета цял пост Mr. Green

Даже, ако не се лъжа, славяните имат бог на светлината, който е роден по това време - зимното слънцестоене.
Просто  на хората им е било скучно, потиснато и много тъмно и са си измисляли поводи да празнуват открай време.
И не само славяните Naughty

# 83
Любо просто смята, че е открил истината на истините и иска да я сподели с всички. Такива хора обикновено стават пламенни и монологични, освен това почват да мислят едностранчиво.Като другаря Фидел например, Grinning или 1 моя съученичка, която е много готин човек, но откак откри истината и тя, се иска да ми спаси душицата от дявола.  Simple Smile И ми писна да слушам човек, на който всяка втора дума му е  Twisted Evil. Извинявай Любо, не целя нещо да те обиждам.

# 84
Това е видно с просто око, но е хубаво, трезво и разумно да се дава ухо и за отсрещната страна, иначе се поражда само присмех.

# 85
тъй като днес е коледа и рождество на христос, месията да пишем кво е очакването на месията за своите поклоници.

Mr. Green Mr. Green

“If anyone comes to me and does not hate father and mother, wife and children, brothers and sisters—yes, even their own life—such a person cannot be my disciple.
от
 http://www.biblegateway.com/passage/?search=Luke+14%3A26&version=NIV

нежно  Mr. Green преведена е така:

Ако някой дойде при мен, но обича баща си и майка си, жена си и децата си, братята, сестрите си и даже собствения си живот повече от мен, не може да бъде мой ученик.

христос учи да мразим себе си, жена си братята си и да обичаме  само него.

бахти религията  Mr. Green

# 86
Темата ме потресе меко казано Shocked

Това е подарък за всички, които празнуват.

Аз се чудя дали авторът не е Бентибай с нов ник.

Пак Русия, пак величие, пак антихристиянска дейност, пак бисери от голям калибър, но този път май всякакви "шедьоври" от близките месеци и години са засенчени. Само не разбрахме какво точно се иска от нас.

# 87
Темата ме потресе меко казано Shocked

Това е подарък за всички, които празнуват.

Аз се чудя дали авторът не е Бентибай с нов ник.

Пак Русия, пак величие, пак антихристиянска дейност, пак бисери от голям калибър, но този път май всякакви "шедьоври" от близките месеци и години са засенчени. Само не разбрахме какво точно се иска от нас.

Май нищо. От тези, които до сега са писали май е невъзможно да искаш повече. НО, както писах по-горе, има и търсещи хора, на които им трябва само една дума, за да се събудят от менталния сън. Ето тази тема е за тях. Това може да е само 1 човек, пак няма да е напразно.

Воробеят ме усмърти направо.

Ами усмърти те незнание. Всички руснаци, дори и тези, които още спят ментално, само когато чуят това, че воробей - вора-бей, просто го знаят, че е така. Такъв е езикът. Бей вора, вора бей на руски си е бий крадеца. А ако отчетеш и качествата на врабчето.... всеки може да наблюдава, ако реши да храни гълъби, че веднага ще се появи врабче и набързо ще им открадне храната.

Нали празнувате? Надявам се, че пиете домашна ракия собствено производство, защото 80 % спирт в света е от китайски фекалии.

Спирт от лайна (рецепта от руските учени)

Последна редакция: вт, 25 дек 2012, 03:03 от Liubo1

# 88
тъй като днес е коледа и рождество на христос, месията да пишем кво е очакването на месията за своите поклоници.

Mr. Green Mr. Green

“If anyone comes to me and does not hate father and mother, wife and children, brothers and sisters—yes, even their own life—such a person cannot be my disciple.
от
 http://www.biblegateway.com/passage/?search=Luke+14%3A26&version=NIV

нежно  Mr. Green преведена е така:

Ако някой дойде при мен, но обича баща си и майка си, жена си и децата си, братята, сестрите си и даже собствения си живот повече от мен, не може да бъде мой ученик.

христос учи да мразим себе си, жена си братята си и да обичаме  само него.

бахти религията  Mr. Green

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2543235/an/0/page/13

# 89

Както вече писах по-рано:

Пак цитирам 5-та глава на книгата на Николай Левашов "Огледалото на душата ми", том 2:
"С хилядолетия на 25-ти декември се отбелязва в Древен Египет раждането на Озирис, в Древна Гърция – раждането на Дионисий, а в индоиранския мир – на Бог Митра (Непобедимото Слънце) и т.н. По този начин създателите на култа Озирис в Древен Египет прилагат принцип на “кукувицата”. Напомням в какво се заключава принципа на “кукувицата”. Кукувицата снася по едно яйце в гнездата на другите птици, които мътят и нейното яйце. А след това още и го хранят, тъй като се задейства родителският инстинкт и те не отличават своите малки от чуждите. Постепенно малкото на кукувицата избутва другите малки, които загиват, а бедните родители продължават и по-нататък да изхранват кукувиче!
Това е пример на природния паразитизъм при птиците. Принципът на “кукувицата” има и социална природа и има за цел заменянето на същността на едни традиции от съзнанието на народните маси с други, като те се избутват, както прави кукувичето с другите птичета от гнездото и така новите традиции специално се наслагват на старинните, така че принципиалната подмяна практически не се забелязва. На мястото на празника на РОЖДЕСТВОТО НА КОЛЯДА – ИПОСТАСЪТ НА ДАЖДБОГ-СВАРОГ, който е въплъщение на Слънцето и слънчевия култ – култът на живота, се подхвърля “яйцето на кукувицата” в лицето на лунния култ на РОЖДЕСТВОТО НА ОЗИРИС – култът на смъртта!!!
Именно благодарение на принципа на “кукувицата” социалните паразити доста бързо успяват да наложат на народните маси религията на смъртта -  култът на Озирис и всичките негови последващи модификации, от които най-удачната се оказа християнството. Това е един от най-ярките примери за УСПЕШНОТО използване на СОЦИАЛНОТО ОРЪЖИЕ от социалните паразити!!!"

Просто  на хората им е било скучно, потиснато и много тъмно и са си измисляли поводи да празнуват открай време.

Ами да, на някои им е било скучно. Laughing
 В резултат от това в централната част на днешната Русия до 10 век е живяло 12 млн. човека, а след като е била наложена гръцката религия - култ на Дионисий (да не забравяме, че този, когото наричат Христос, тогава още не е бил роден) - в централната част на Русия са останали само 3 млн. човека - основно това са били малки деца, които са били прибрани в манастири, ВСИЧКИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА - 9 000 000 човека са били унищожени - изгарени, набити на кол и т.н.

Прованс, Лангедок, Франция.

Пак цитирам 5-та глава на книгата на Николай Левашов "Огледалото на душата ми", том 2 (извинявам се, мързи ме да пиша):
Ясно е, че това се случва в началото на XII век от н.е.! И тук възниква един проблем! Освен това ПРОБЛЕМЪТ е ГОЛЯМ! Истинското учение на Иисус Христос продължава да съществува в южната част на Франция, съхранено и спасено от лъжите от любимата му съпруга, майката на децата му - Мария Магдалена! И не само висшите кръгове на обществото по онова време знаят истина, но и обикновените хора от народа и това учение се разпространява все по-бързо и по-бързо! И какво тогава прави папа Инокентий III?
Той изпраща армия в кръстоносен поход СРЕЩУ ИСТИНСКОТО УЧЕНИЕ НА ИИСУС ХРИСТОС!

Съпротивата на албигойците продължава двадесет години, но силите не са равни и последният защитник загива! По време на тези двадесет години кръстоносците, които катарите наричат войската на дявола унищожават ЕДИН МИЛИОН ЧОВЕКА! Представете си - един милион човека ... и това е XIII век от н.е., две провинции в южна Франция!!! След което провинциите Прованс и Лангедок се превръщат в истински пустини, които по-късно са заселени отново! Интересно е също така, как са били наричани катарите от техните врагове! Град Алби е главен град на катарите и те са ГОИ от АЛБИ! Евреите наричат всички други народи гои! Сливането на тези две думи дава наименование, под което тези хора влизат в "историята" - АЛБИГОЙЦИ!!!

ВЕСЕЛИЕ ДА ИМА!!!! hahaha

Общи условия

Активация на акаунт