Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 49

• 63 808
  • 772
  •   1
Отговори
# 195
Пламъче, на мен ми излезе около 6500лева.Това е всички изследвания,стимулацията и процедурата.Това е в Селена-Пловдив през месец декември.Мисля,че следващия ни опит ще излезе около 5000-5500 защото вече имаме всички изследвания.
Дано съм ти помогнала и успех!

# 196
Здравейте момичета,
Да споделя и моя опит тук,при мен нещата се получиха от първия път - инвитро на 40 години, правих го във Варна, и нещата станаха от първия път - и вече съм бременна в четвъртия месец, засега нещата вървят много гладко. Вярно, че при мен проблемът беше само със запушени тръби, но моят съвет към всички е:
БЪДЕТЕ МНОГО СПОКОЙНИ И ВЯРВАЙТЕ В УСПЕХА
За мен определящо не са клиниката, лекарствата, процедурата, или колко се лежи след трансфера, а спокойствието и положителната психическа нагласа.
Ако някой има нужда от Puregon 300, да ми пише, останаха ми две ампули след стимулациите, имат срок още почти година...
Успех на всички!

# 197
морско момиче  благодаря за инфото и аз правих инсеминацията там.Дано вторият ви опит да е успешен .
seapearl много се радвам за добрият резултат,при кой лекар прави ин витрото?

# 198
И аз много се изненадах от незабавния резултат, всички ми казваха, че обикновено при първи опит не ставало , с годините процента успеваемост спада много, някои лекари даже не приемат 40 годишни (няма да споменавам името на лекар, за който се изписаха хиляди хвалебствия по форумите, а той избира само по-младички, за да си вдигне статистиката очевидно).  Thinking
Моят единствен и успешен опит беше при д-р Халачева от Майчин дом - за нея има много противоречиви мнения по форумите, но за мен е голям професионалист в тази област, и работи много всеотдайно. При нея бях и при операцията на тръбите, после инвитро, сега ми е тя на женската консултация и при нея ще правя секциото, живот и здраве Praynig
Пожелавам на всички късмет и да не губят време, според мен когато проблемът е в мъжа , най-добрия начин е инвитро. Но понеже това е много скъп метод, хубаво е предварително да се направят и отстранят всички възможни проблеми, микробиологични и генетични изследвания, за поликистоза, за проблеми с щитовидната жлеза - хормоните и антителата и т.н. , за да не се правят редица неуспешни опити напразно и семейството да потъва финансово. Confused
При мен всичко мина много леко, от стимулациите нямах никакви странични ефекти, нито напълнях, въпреки че по принцип съм си пълничка, всички процедури минах леко и спокойно си изчаках кръвния тест - за моя радост положителен  Grinning

# 199
Здравейте на всички,
от известно време ви чета,но до сега се борех за мечтата ни в друга тема.Сега след две неуспешни инсеминации и стабилен мъжки фактор , от този месец съм при вас.С ИКСИ.
От снощи почнах стимулация с Гонал,150 единици ли са , мл ли . Не знам още ми е много ново.
Само снощи събирах кураж и смелост поне час да се набода,но както и да е .
Всичко ми изглежда много страшно , или поне много повече отколкото при инсето. Shocked

# 200
Здравейте , включвам се отново в темата.Реших да подновя опитите.Дълго се чудех дали да продължа или да подам документи за осиновяване, но непрекъснато си мислех-"Ами ако следващия е успешен, а аз не съм пробвала".Тази мисъл не ми излизаше от главата. Затова реших - ПРОДЪЛЖАВАМ.За последен път.Надявам се Praynig.Поне сега си мисля така.Само Господ ще реши.
В момента си взимам редовната шепа витамини и добавки и живот и здраве другия месец ще стартирам поредното ИКСИ.
Пожелавам на всички в процедура УСПЕХ, само положителни емоции и да не се предават.Вижте ме мен Simple Smile

# 201
  • София
Incredible, ама как ще се отказваш- в никакъв случай Peace
Колко опита имаш, че са ти минали такива мисли през главата newsm78
Осиновяването е друга тема- то не пречи на опити ин-витро Peace Peace
Успех момичета!

# 202
Как няма да мисля за отказване.Имам 6 ИКСИ-та с 2 биохимични бременности.Сега четох за мъжкия фактор и винаги съм се чудела защо на мен ми предлагат всеки път донор(имаме диагноза "олигоастенозооспермия"), а има момичета които въпреки диагнозата  не ползват?Има ли някакво значение или какво?

# 203
Incredible,от сърце ти желая следващия опит да е твоят! Hug

И все пак мисля, че не е лошо да помислиш за смяна на клиниката, ако всичките неуспешни опити са били на едно и също място. Това е само лично мнение, разбира се решението е твое!
Успех каквото и да решиш! Hug

# 204
  • София
Как няма да мисля за отказване.Имам 6 ИКСИ-та с 2 биохимични бременности.Сега четох за мъжкия фактор и винаги съм се чудела защо на мен ми предлагат всеки път донор(имаме диагноза "олигоастенозооспермия"), а има момичета които въпреки диагнозата  не ползват?Има ли някакво значение или какво?
Ами преди да се откажеш мисля, че има още неща, които не си опитала- най-добре е да се насочиш към ИМСИ. В Истанбул много добре се справят с мъжкия фактор.
Вярно, по-скъпо е, но според мен си заслужава, особено след толкова неуспехи в Б-я.
Незнам дали опитите ти са на едно място-но ако да, пробвай късмета си на друго място Peace Peace

# 205
Здравейте момичета! След 3 години и половина борба за нашето бебче вече започнахме нашата ИКСИ процедура. Днес си бих и 3-тата инжекция гонал 150 ед. Ние сме с мъжки фактор. Успех на всички момичета в процедура и на чакащите да започнат. Дано това е нашия опит.  Hug

# 206
  • Варна
Здравейте момичета! След 3 години и половина борба за нашето бебче вече започнахме нашата ИКСИ процедура. Днес си бих и 3-тата инжекция гонал 150 ед. Ние сме с мъжки фактор. Успех на всички момичета в процедура и на чакащите да започнат. Дано това е нашия опит.  Hug

Дано,успех,мила Hug

# 207
На всички стартирали процедури - УСПЕХ!!! ... и както правеха забременелите преди мен  babydust7 поръсвам за късмет

Не се страхувайте от процедурите, а мобилизирайте цялата си положителна енергия. Много ми се иска да ви подкрепям до желания резултат, както се чувствах подкрепяна и аз тук. Пожелавам постепенно да се прехвърляте в отчетните теми на бъдещите майки, според термина - да видите с усмивка какви "проблеми" имат "безпроблемните" Simple Smile
Да си призная и мен още ме е страх и не смея да се отпусна и зарадвам на това което реално ми се случва. Днес ми казаха постепенно да спирам Утрогестан- а и направо не мога да си намеря място - не е като миналия път да трябва да приключим с опита и да се разделя с надеждата за бебе, а защото е минало нормалното време за прием и нещата май се развиват  newsm10

# 208
  • Sofia
Здравейте , включвам се отново в темата.Реших да подновя опитите.Дълго се чудех дали да продължа или да подам документи за осиновяване, но непрекъснато си мислех-"Ами ако следващия е успешен, а аз не съм пробвала".Тази мисъл не ми излизаше от главата. Затова реших - ПРОДЪЛЖАВАМ.За последен път.Надявам се Praynig.Поне сега си мисля така.Само Господ ще реши.
В момента си взимам редовната шепа витамини и добавки и живот и здраве другия месец ще стартирам поредното ИКСИ.
Пожелавам на всички в процедура УСПЕХ, само положителни емоции и да не се предават.Вижте ме мен Simple Smile

Инкредибъл, аз пък мисля, че няма нищо лошо в това да ти е писнало и да се "откажеш". Всеки има свой собствен лимит на стимулации, хормони, операции, прегледи, надежди и разочарования. Някои могат и 10 опита, други след 3тия опит чувстват, че не могат повече така. Осиновяването и ин витрото са път към едно и също нещо - вашето малко слънчице. Знам че има семейства, които изобщо не искат и да чуят за осиновяване и това е съвършено разбираемо. Но има семейства, за които това е абсолютно приемлив начин да си имат детенце. Мисля, че е истински успокояващо когато човек вземе решение за осиновяване. Всичко става различно, някак по-спокоен си, защото знаеш, че скоро.. до година две, независимо от всичко, ще имаш своето малко слънчице.

Ние подадохме документи за осиновяване, защото аз нямах сили вече за опити и се чувствах адски изморена от този тежък път на репродуктивни стремления. Това не попречи да направим планирания за няколко месеца по-късно ин витро опит, който беше успешен. Аз бях вече бременна когато ходихме на обучения за осиновители и на разговори със социалните. Все още сме си вписани в регистъра и ще се отпишем когато родя живо и здраво дете. Ако недай си боже не сполучим с тази бременност, ще си осиновим детенце.

Не мисля, че е или едното или другото. Мисля, че това са различни пътища към постигането на едно и също нещо.

Иначе и ние сме с диагноза олигоастенотератозооспермия. Като направихме СДИ теста, показателите не бяха драматични (според мен), имаше отклонения от около 5 единици. Нашият доктор каза - нямам бременна жена с такива показатели от СДИ теста, вие сте за отдел закрила на детето (осиновяване). Аз казах спокойно, че аз ще съм първата му бременна с тези показатели. Всъщност не разчитах много на този опит, исках само да го отметнем и да знам, че съм го направила, да си осиновим детенце и да престанат тези страдания.  Е, бременна съм  Praynig. Това което направихме различно този опит (освен че бяхме в друга клиника, което за мен е ключово) е че ни препоръчаха за по-добри показатели на спермата следната схема преди пункцията: 6 дни изпразване, два дни въздържание и даване на материал. Ембриоложката каза, че материалът е бил много добър. Благодарение на Господ, късмета или д-р Пенков от Репромед Плевен, този материал сега ме ритка нежно в корема.  Heart Eyes Heart Eyes

Не се отказвай. Ще имате вашето детенце. Не спирай да го искаш от цялото си сърце!

Ето за късмет от мен на всички чакащи своето сбъдване, моля се с вас!
  babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 209
  • Варна
Мишеее,страхотна история,възхищавам ти се и на всички онези смели хора с големи сърца,които осиновяват Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт